Plňte si své nesplnitelné sny

Tipy na knížky (1) - YA romány (1)

Ahoj.

Dnes bych vám chtěla dát tipy na nějaké YA (YA - Young Adult - Pro děti a mládež) romány. Knihy jsem nečetla, proto to jsou spíše tipy, když nemáte co číst :D.


Něco skutečného (Erin Watt (p))

- O čem kniha je? Seznamte se s Oakleym Fordem – mladou celebritou, známým hudebníkem a synem slavných herců, zpěvákem s miliony fanynek… a věčným potížistou. Na první pohled má vše, co si kdo může přát, soukromý život se mu však rozpadá, jeho hudební kariéra jde z kopce a bulvární plátky nestíhají psát o všech jeho eskapádách. Oakleyho manažeři nabízejí zdánlivě snadné řešení: Oakley musí světu dokázat, že konečně dospěl. A s tím mu má pomoci i jeho nová – a falešná – přítelkyně.

Na scénu vstupuje Vaughn Bennettová – oddaná sestra, servírka na částečný úvazek, naprosté ztělesnění „normálnosti“. Za jiných okolností by na tu nabídku nepřistoupila, její rodina však nutně potřebuje peníze, proto Vaughn nemá na vybranou. A za peníze, které jí Oakleyho tým nabízí, je ochotná přetrpět divoké hollywoodské večírky i novináře na každém kroku. No a co, že je Oakley podle ní jen povrchní sebestředný pitomec? Přece se do sebe nezamilují i ve skutečném životě… že ne?

- Tato kniha mě zaujala opravdu nádhernou obálkou, která se podle mě opravdu povedla :). Příběh je dle mého názoru u romantik docela neoriginální, ale co jsem slyšela, tak ta kniha je vážně dobrá.

- Erin Watt (Elle Kennedy) napsala i sérii Royalové (Papírová princezna, Prokletý princ, Palác lží), která je pro většinu lidí, kteří knížku četli jedna z jejich nejoblíbenějších sérií. Na databázi knih má autorku v oblíbených 249 lidí.

*Ostatní knihy od autorky by měly číst lidé nad 14 let.


Dvůr trnů a růží (Sarah Janet Maas)

- O čem kniha je? Když devatenáctiletá lovkyně Feyre zabije v lese vlka, odvleče ji podivný tvor do svého doupěte, které se ukáže být jiným světem. Tam zjišťuje, že únosce není zvíře, ale Tamlin – jedna z nesmrtelných bytostí, které kdysi vládly světu. Nenávist se postupně mění v lásku a Feyre musí přijít na způsob, jak zachránit tajuplný svět i svého únosce.

- Knížka má být reeteling na pohádku Kráska a zvíře. Knihu četlo opravdu hodně lidí - některým se spíš nelíbil první díl této série (Dvůr trnů a růží), někomu se zase moc nelíbil druhý díl této série (Dvůr mlhy a hněvu) a některým se líbili oba dva díly- i ten třetí (Dvůr křídel a zmaru).

- Autorka je známá psaním tlustých knih (Dvůr křídel a zmaru má 720 stránek!). Momentálně píše dvě série (Skleněný trůn (7 dílů) a Dvůr trnů a růží (3 díly). Na databázi knih má autorku v oblíbených 719 lidí.


Víš, že tě miluju? (Estelle Maskame)

- O čem kniha je? Na léto v Kalifornii se Eden vůbec netěší. Strávit ho má totiž v nové rodině svého otce, kterého už tři roky neviděla. Prázdniny by měla prožít s třemi nevlastními bratry a novou „matkou“ – lidmi, které vůbec nezná a ani netouží poznat. Na největší komunikační problémy naráží s Tylerem, nejstarším z bratrů. Nevyzná se v jeho divoké povaze, nemůže vystát jeho drzý pohled a ego vyšší než kopce v Beverly Hills. Pořád na něj ale někde naráží a čím víc poznává jeho svět nekonečných večírků a her, při kterých se porušují pravidla, tím víc jí zajímá. Začíná ztrácet hlavu pro lásku, která je zakázaná…

- Tuhle knihu mám dokonce i koupenou, ale ještě jsem se k ní nedostala :(. Teď někdy v srpnu (přesněji 9.8.) by měl vyjít i třetí díl (Víš, že mi chybíš?). Druhý díl (Víš, že tě potřebuju?) je u skoro všech oblíbenější než první díl. Hlavní postavy se nachází v NY, tak to asi tím :D.

- Série DIMILY (Did I Mention I Love You? = Víš že tě miluju?) je autorky první série. Obyčejně mají knihy kolem 350 - 400 stránek, což je na YA román celkem dost. Na databázi knih má autorku v oblíbených 21 lidí.


Všem klukům, které jsem milovala (Jenny Han)

- O čem kniha je? Milostné dopisy mají mnoho podob. Lara Jean nikdy žádný nedostala, ale pár už jich napsala – na rozloučenou. Lara žádnému klukovi nedala najevo, že se do něj zamilovala. Místo toho mu napsala dopis o tom, jak se cítí, pečlivě ho zapečetila a schovala do krabice pod svou postelí. Ale jednoho dne dopisy z krabice zmizí a Lara zjistí, že je někdo rozeslal. A najednou musí čelit všem svým pocitům, které před světem – a hlavně přímo před adresáty – pečlivě ukrývala! A jak se postupně vyrovnává s minulostí, zjišťuje, že něco dobrého to rozeslání dopisů přece jen přineslo.

- Dnes by mi měl přijít balíček s druhým (P.S. Stále tě miluju) a třetím (Navždy s láskou Lara Jean) dílem této série. První díl už mám doma, takže ten už shánět nemusím :). Pokud vás kniha zaujala, doporučuju si ji buď půjčit v knihovně nebo koupit (TEĎ SE VYPRODÁVAJÍ POSLEDNÍ KUSY), abyste knihu ještě sehnaly.

- Autorka napsala už tři série - Léto, Všem klukům, které jsem milovala, a Oko za oko. Oko za oko psala ještě společně s Siobhan Vivian. Na databázi knih má autorku v oblíbených 85 lidí.



Doufám, že si nějakou knihu přečtete, protože já stoprocentně ano :)! Brzo bych chtěla napsat i článek s Fantasy knihami a Detektivkami. Teď o prázdninách bych chtěla být na blogu více aktivní, snad to teda bude možné :).

Hezké prázdniny vám přeje Simka39!

Komentáře

Luuuuucka(Brasil)

Všem klukům, které jsem milovala a další dva díly série (P.S. stále tě miluju a Navždy s láskou Lara Jean) jsem četla a celou sérii Léto od Jenny Han taky (Léto, kdy jsem zkrásněla, Bez tebe to není Léto, Vždycky budeme mít Léto) a Oko za oko mám na databázi v chystám se číst, kde je i Dvůr trnů a růží a Něco skutečného.
Jinak, na databázi mě najdeš jako brasil9999, tak se můžeš mrknoutsmajl

LuuuuuckaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Simka39VIP(Girl´s Dream)

Luuuuucka: Profil na DK jsem nenašla, jmenuješ se tam tak doopravdy? =D. Nemůžu tě najít. Jinak je fajn že většinou knížek od Jenny Han jsi četla. Já si chci toto léto přečíst celou série Všem klukům, které jsem milovala, tak snad to vyjde smajl.

Simka39To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

sisiloboVIP(I love books)

Zajímavý článek smajl dávám plus...Něco skutečného mám v plánu číst smajl Dvůr trnů a růží jsem četla a nikdy více, zbytek mě moc nezaujal smajl každopádně se mi tvůj článek líbil smajl

sisiloboTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Simka39VIP(Girl´s Dream)

sisilobo: Tak se zkus podívat na další díly (až je teda napíšu a vydám =D) - tam tě snad něco zaujme více... a děkuju jsem ráda, že se Ti článek líbil =).

Simka39To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.