Plňte si své nesplnitelné sny

TOP 5 nejpomalejších zvířat světa

Ahoj :),

jelikož se už blog netýká jenom knížek, mám tu pro vás menší sérii "TOP 5" a "TOP 10". Dnes vám představím TOP 5 nejpomalejších zvířat. Užijte si článek :).




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Zajímalo vás někdy, jaká jsou nejpomalejší zvířata světa? Jakou rychlost má např. Hlemýžď zahradní? To se v tomto článku dozvíte :).





1. Mořský koník 


Jedná se o malou rybku o velikosti okolo 15 cm, která žije v oblasti severovýchodního Atlantského oceánu. Pohybuje se rychlostí 1,5 metrů za hodinu, což je 2,5 centimetru za minutu. Je tudíž nejpomalejší živočich světa.





2. Hlemýžď zahradní


Říká se mu také šnek. Měří 40 - 50 mm, má žlutohnědou, tmavě hnědou nebo bílou schránku s tmavými pásky. Dožívá se přibližně šesti let. Dosahuje rychlosti 3 metry za hodinu. Je o něco rychlejší než mořský koník.





3. Lenochod


Měří 50 až 70 cm a váží 4 až 8 kg. Může mít krátký ocas, ale také nemusí. Je převážně šedě zbarvený. Končetiny mají poměrně dlouhé, zadní končetiny jsou ale vždy kratší. Lenochodovi trvá minutu a půl, než udělá jeden krok. Za hodinu se ale posune kupředu o 120 metrů.





4. Želva


V dnešní době je na světě asi 300 druhů želv, některé z nich jsou silně ohrožené. Želvy jsou studenokrevní živočichové, což znamená, že teplota jejich těla se mění podle okolního prostředí. Jsou typicky dlouhověké, někteří jedinci se dožili prokazatelně i více než 180 let, např. želva sloní. Želva se pohybuje třikrát rychleji než lenochod, takže ho bez problému předběhne.





5. Kachna (domácí nebo divoká)


Kachna divoká. Kachna divoká je ze všech druhů kachen, pravidelně hnízdících v Česku, největší. Dorůstá délky 50 – 60 cm. Hmotnost se pohybuje okolo 690 – 1300 g a rozpětí křídel činí 81 – 95 cm. Kachna se svou kolébavou chůzí pohybuje pouze 500 metrů za hodinu. 



KACHNA DIVOKÁ






Doufám, že jste se dozvěděly něco nového! Informace jsem čerpala z různých stránek a videí. Pokud byste chtěli nějakou TOP 5 nebo 10 na přání, neváhejte napsat do komentářů.


Zatím ahoj!

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.