Evelin

Morčečí série: 1

Ahoj u to ho hle článku. Jinak právě ty, kdo to teď čte ti přeji krásný den. Ten hle článek bude o morčatech, nejspíš vyjdou další články na téma MORČATA. Asi to bude taková morčosérie.

Začneme asi  výběrem morčete 


To hle je velmi důležitý krok. Zde musíme zvolit jaký náš kamarád bude a jak bude vypadat. Zde si musíme rozmyslet na co morče chceme. Jestli na výstavy či jako kamaráda. Jsou dva základní druhy krátkosrsté a dlouhosrsté morče.

Pokud si morče pořizujeme morče jako kamaráda a nemáte žádné zkušenosti je lepší si pořídit krátkosrsté morče. Je jednoduší na údržbu.


A však si troufáte něco těžšího a máte čas a trpělivost na údržbu dlouhé srsti tak je to skvělá volba, ale opět podotýkám, že potřebuje minimálně každý den vyčesávat bordel a mokrou srst.

Pokud jste si vybrali jednu z výše odpovědí, tak si musíte vybrat zda samce či samici a jestli chcete mít chovné morče či jen tak morče kamaráda. Samozřejmě samice jsou přítulnější a klidnější. Tak že za mě určitě samice, ale pokud chcete samce nikdo vám nebrání. Pokud chcete chovné morče a chcete mít miminka tak si musíte koupit obě dvě pohlaví.



Take musíte zvolit počet. Nejlepší počet jsou dvě morčata a více. morče je velmi společenské a tak potřebuje hodně péče. 1 morče si můžete koupit když budete vědět že máte minimálně 30 minut denně času na morče, pokud ne je dobré obstarat morčata dvě. Morče si nebude připadat osamocené a bude mu lépe když bude mít kamaráda. Proto je asi nejlepší počet 2 morčata. Pokud nechcete mít malé morčata tak kupte dva morčata stejného pohlaví. Doporučuji samice jelikož se nebudou tolik prát. A také musím podotknout, že morčata by měla být z jednoho vrhu, aby to byli sourozenci, protože se budou znát a bude to jednoduší.

Pokud už víte kolik morčat a jaké pohlaví musíte si morče koupit. Já tedy doporučuji zajít do chovné stanice. Zvířata od tamtud jsou více navyklejší na lidi a hlavně jsou zdravá. Když si koupíte zvíře ze zverimexu, tak nevíte jestli je morče zdravé, protože vám to prodavač neřekne a ani nevíte v jakých podmínkách ho chovali, jaké to zvíře je a co má rád a co ne. Kdež to v přírodovědné stanici vám řeknou úplně všechno do podrobna a vysvětlí vám vše o morčatech a jak se k nim chovat a co je pro ně dobré (vlastní zkušenosti).

A pak už si jen vyberete druh, barvu a tak dál.


 Nejdříve než si morče koupíte musíte mít vybavenou ubikaci, ale o tom zas v příštím článku 

Tak že ahoj a zase příště


 


Komentáře

kusikVIP(Klacek)

Ehm. Morčat nejsou 2 základní druhy. Je jich 16. smajl K tomu když je morče 1, bere se to jako týraní zvířat. K tomu, když tady máš že základí druhy jsou 2, tak krátkosrsté morče nemůže být na výstavách.

kusikTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

kusikVIP(Klacek)

Evibe: Já se už dávno přestala hádat a začala vést s tebou rozumnou konverzaci o morčatech a o týranní zvířatsmajl
Btw, jsem stejného názoru smajl

kusikTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.