Evelin

FOOD TIPY

Názdárek u nového článku. Ten to článek bude o tom že se s vámi chci podělit o pár snacku na párty. Napadlo mě to tak, že jsem na internetu brouzdala a hledala nějaké dobré a jednoduché tipy na sncky na oslavu mě švagrové, jelikož mě hrozně baví péct tak se s vámi o to podělím

TAK jdem na to


1. Pečení šneci, zná to snad každý, ale to jsem sem prostě nemohla nenapsat. Jsou tak skvělí a přitom tak jednoduchý.



   
Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečícím papírem. 

Listové těsto můžeme koupit již rozválené v pečícím papíře, to můžeme jen rozložit. Pokud máme listové těsto vcelku, rozválíme. Těsto pokapeme kečupem a rozetřeme po celé ploše těsta (od krajů asi 1 cm). Kečup posypeme oreganem (koření na pizzu), množství podle chuti. Dále poklademe po celé ploše šunku a na ni sýr. Sýr můžeme použít libovolný polotvrdý či tvrdý - eidam, madeland, sýr ementálového typu. Plátkový sýr můžeme případně i nahradit sýrem strouhaným. 

Těsto s náplní srolujeme do rolády, při rolování mírně utahujeme. Roládu krájíme na asi 1 cm silné plátky, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Šneky na plechu potřeme rozšlehaným vejcem. 

Pizza šneky z listového těsta pečeme při 180 °C dozlatova, tj. asi 20 minut. 

Pizza šneky můžeme podávat ještě teplé nebo nechat vychladnout a podávat studené.
A je to mňam
 
2. Mozzarelové špízy
 
Jak vidíte na obrázku je to velice jednoduché a velmi chutné

Tak jdem na to
Na špejle si střídavě napíchnee půlky cheryrajčátek, kousky mozzarely a ledového salátu a nakonec můžeme polít olivovým olejem či balsamikem. A je to jednoduché a chutné :)

3. Sýrové koláčky Sice to zní zvláštně, ale je to strašně dobré a sladké
Ingredience
300 g polohrubé mouky, 100 g taveného sýra bez příchutě (použila jsem smetanito), 250 g hery

Postup
Všechny suroviny na vále zpracujeme rukama v těsto. Rozdělíme na poloviny, z každé uválíme váleček a rozkrájíme na stejné kousky (radši menší). Z každého uděláme kuličku, dlaní zploštíme a skleničkou vytlačíme důlek. Skládáme je na plech vyložený papírem na pečení. Důlky vyplníme libovolnou náplní (makovou, tvarohovou, povidlovou, ořechovou, jablečnou, ...) a ozdobíme (rozinkou, mandlí, ořechem, ...). Upečeme ve vyhřáté troubě (200°C asi 15 minut). Vychladlé koláčky pocukrujeme.
A hotovo mňamka
 Ten to recept je můj velmi oblíbený znám už docela dlouho od mojí mamky která ho přinesla s práce a od té doby ho děláme na oslavy a jiné sváteční dny.



 
Tady je ještě pár tipů na osvěžující vody, které uděláte tak že do vody vložíte ovoce tak jak vidíte na obrázku
a přidáte led :)

Tak zas u jiného článku.  ČAU 

Komentáře

Xyla(Knížko - maniaci)

Upřímně, pod pojmem „tipy“ jsem čekala něco trochu jiného a hlavně jsem toho čekala víc. Ale zpracování se mi moc líbí, bohužel ještě nemám povoleno dávat pluska. smajl

XylaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.