ღCreative blogღ

Rozepsaná kniha - 6. díl

Královna Nyssó ( podle toho, co jsem pochopila, se tak asi jmenuje a je to královna) pokračovala dál. Byla jsem čím dál zmatenější. Je to vůbec doopravdy?!


,, Předala Kamila zprávu? " Řekla. ,, Úspěšně. " přikývla elfka.

Takže teď do toho tahají i Kam?! Jestli je tohle vážně jen vtip, tak jeho tvůrce mě chce psychicky utýrat.

Náhle ale celý obraz zmizel. Bylo to pryč.


 Objevila jsem se v mé posteli. Doma. Zase v pohodě. No, možná. Nademnou se skláněla mamka s taťkou a něco si šeptali. Pak k nim přišla i Lucinka. V ruce měla dětskou barevnou injekci a na uších plastový stetoskop. ,, Dám jí injekci a bude zdravá! " Řekla důležitě a injekci mi přiložila k ruce. Já ucukla a na vše se zmateně koukala. ,, Už je vzhůru ! " Špitla máma. ,, Vidíte? Bude ze mě doktorka ! " Řekla pišně Lucinka a odložila ten kus plastu ode mne. ,, Zlato, jak ti je ? " Promluvil ke mě taťka. Máma starostlivě přihlížela.


,, Ehm, fajn... co se stalo ? " Řekla jsem ještě v polospánku. ,, Omdlelas. " Špitla máma a pomohla mi posadit se. Pak jsem si vzpoměla na tu krásnou královnu, něžnou elfku, nabručenýho vousáče a týpka s brýlemi. Takže... to byl jen sen? Bylo to tak živé! Pak jsem si ale něco uvědomila. Ta knížka! ,, A proč jsem vlastně... omdlela? " Usrkla jsem si čaj a pohlédla na mámu. Neodpověděla. Podle výrazu neměla tušení.


,, Vážně je ti dobře? Zavoláme do nemocnice a... " Řekla místo toho.


,, Ne! " Skočila jsem jí do řeči. ,, Je mi skvěle. " Usmála jsem se a znova se napila. ,, Není to potřeba. " Dodala jsem a přemýšlela dál. Mluvilo se tam i o Kam. Dospěla jsem k závěru, že to mám asi z toho jak pořád čtu fantasy a že se kvůli Kamile tolik trápím. Ale stále mi to vrtalo hlavou...

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.