ღCreative blogღ

Kniha či film ? Můj názor

Ahoj, vítej v ღCreative bloguღ !

Vedou se spory o tom, zda je lepší film či knížka. Nebo zda si dřív přečíst knížku a pak se kouknout na film a naopak. : ) Každý má svůj názor, já taky, tak se o něj s vámi podělím. : )


Knížka - výhody i nevýhody :

Výhody
: Častěji jsou knihy obsáhlejší než filmy, více se v nich vyjádří a o ději i postavách zjistíš více. Navíc knihy rozvíjí tvou představivost - když čteš, postupně se seznamuješ s dějem a můžeš si ho při tom představovat. : )


Nevýhody
: Podle mne nemá kniha skoro žádné nevýhody. Ale všechno má svůj háček. ; ) Pro ty, co nečtou zrovna nejlépe, nebo ty, co tolik představivosti nemají. Ale právě nějáká poutavá kniha jim může pomoct. Ae tak trochu nevýhoda knížek je, že některé věci jdou těžko popsat. Ve filmech je zahrajou, ale spisovatel musí věc či činost nějak popsat, a to není vždy lehké.

Film - výhody i nevýhody :

Výhody : Jaképak má asi film výhody nad knížkou ? No, každopádně, někoho baví spíš filmy. Někdy tím, že děj vidíš a slyšíš. Nemusíš si nic představovat ani jinak svou hlavičku namáhat. ; ) Maximálně, když se ve filmu stane něco, co tak trochu nedává smysl, nebo je to složitější ( například starý známý Metrix ), ale stejný problém se může objevit i v knížce. : ) Ve filmech máš taky své oblíbené herce, různé efekty apod. Jak už jsem psala u knížek, ve filmu se činost zahraje, takže ji vidíš jasně, ale u knížek tomu tak není.


Nevýhody
: I filmy mají své nevýhody. Vlastně je to pořád to jedno a samé do kolečka. Filmy bývají častněji méně obsáhlé, než knihy. Pro někoho je to nevýhoda, pro někoho výhoda - nic si nemusíš představovat.


A na co sáhnout dřív ?

Při zkoumání této otázky, zda číst knihu a pak se kouknout na film se stejným příběhem, nebo naopak, jsem došla k velmi šokujícímu a převratnému názoru : Vlastně je to jedno.

Každému to vyhovuje jinak. Když si dřív přečteš knihu, a pak se koukneš na film, můžeš se cítit překvapeně, jak to bylo docela odlišné.  Když si pustíš film, a potom přečteš knihu, zase se můžeš cítit překvapeně, kolik je toho v knize víc a jak je to odlišné. A pak můžeš posoudit, co ti více vyhovuje.

Děj v podobě knize, nebo děj v podobě filmu.

U mě je to spíš půl na půl : miluju filmy a ráda se na nějáký dobrý kouknu, ale taky miluju knížky a vždy se na celé hodiny a hodiny zaberu do čtení. : )


A jak jste na tom vy ? Co máte radši ? Pochlubte se v komentářích. : )

vaše KET ^^

Komentáře

ElishabetaVIP(MAYBE IN ANOTHER LIFE)

Pravda! Já mám ráda obojí. Když dočtu, kouknu se na film xD Takhle to někdy mám já. Zase já si vybírám furt filmy a knížky. Taktéž písničky, u kterých se to taky vezme. A moc se mi líbí ten barevný pozdrav, je úžasný!

ElishabetaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

ChilliVIP(ANIME!)

Lepši je si prvně přečíst knihu a potom se podívat na film, protože kdyby to bylo naopak, tak by jsme si tu knížku představovali tak, jak to bylo ve filmu. A to může zkazit celý požitek ze čtení!smajl

ChilliTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

CatherineVIP(♛Nadpřirozeno♛)

Super článek smajl.
Souhlasím s tebou. U mě je to taky půl na půl. I když jsem četla jednou super knížku a pak udělali film. A ten film byl strašný. Takže v tomhle případě je lepší první číst knihu a až pak ten film smajl.
Napadla mě další nevýhoda filmu smajl. Je to někdy i dabing. Když se dívám na dabovaný film a např. hlavní herec má hlas, který mu vůbec nesedí, tak to úplně zkazí celý film. smajl

U mě je to taky tak půl na půl smajl). Ráda čtu knížky, ale ráda se dívám na filmy smajl

CatherineTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.