Totální Blbosti

Pololetí - budoucnost

Devítka je z poloviny za mnou a já nevím jak moc špatné moje vysvědčení bude, každopádně rodiče asi moc nadšení nebudou. Já vím, že jsem na tom s učením blbě, ale vemte si, že ne všichni lidé, kteří se dobře učili na tom byli dobře.

Všechno se dělí jen na to, co musíme a na to, co chceme. A já musím dokončit školu, to co chci dělat v budoucnu je úplně něco jiného, než něco muset. I bez nějakých chytrých řečiček, co nás učí ve škole se každý může stát kým chce.

Stále tu však budou lidé, kteří budou soudit. Tak ať si soudí, komu to vadí? Každý má své názory, no ne? Například já mám docela ráda historii. Vždycky jsem v dějepisu měla tak nějak dobré známky, protože mě to bavilo. Akorát jsem kvůli tomu často musela být trochu ostřejší na svou kamarádku, která seděla vedle mě a snažila se mi vtlouct do hlavy zase nějaký svůj inteligentní zážitek. Nechtěla jsem na ní být hnusná, ale mě prostě v tu chvíli třeba zajímá, co říká učitelka. A pokud jí ne, neměla by mě snad rušit a dělat si něco svého.

Stačilo mi pár vět a už jsem probrala skoro všechno, co jsem chtěla říct. Prostě jsem jenom chtěla říct, že si můžete jít za svým i když nejste ti nejlepší. Nebo aspoň, podle toho co si myslí ostatní. Stačí se jen do toho opřít a ukázat co ve vás je. Někdy totiž i to nejhorší, co se vám stane, může přinést to nejlepší.


U nás na škole každý učitel říká něco jiného. "Jestli chceš mít dobré zaměstnání, musíš proto v tom učení něco dělat a zabrat." a pak jsou tu ty výjimky, které Vám řeknou "Dělej si co chceš, je to tvá věc. Ty jsi strůjce svého štěstí." Koho tedy poslouchat?

No...Poslouchejte hlavně sami sebe. Zkuste se zamyslet nad tím, co doopravdy chcete. Někdy je totiž to, co chceme, velmi blízko, jenom to nevidíme. Tak běžte tou cestou, kterou si myslíte, že je správná. Protože nikdo jiný Vám to neřekne....

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.