Something interesting

Tipy pro školní rok 2016/17

Ahoj :D,

po dlouhé době jsem opět doma krásně opálená od moře a pročištěná horským vzduchem. Škola už opět pro většinu z vás začala a já pro vás mám nový článek, tentokrát to budou tipy, díky nimž bude pro vás organizace roku snadnější.



Příprava:

1. Místo pro věci do školy


    Ještě před tím, než se rozjede škola naplno, udělej si místo pro školní potřeby. Každá věc by měla mít své místo, kam ji budeš vždy dávat a kde ji taky vždy najdeš. Ušetří ti to mnoho času.

    Stůl: Tvůj psací stůl by měl být velký, prostorný, aby se na něj vešel sešit i učebnice a nejlepší umístění je pod jižním nebo západním oknem, protože odtud jde nejvíce světla odpoledne, když děláš domácí úkoly. Stůl si nech pouze pro věci do školy, nepokládej na něj jiné věci, pak se ti zmenší plocha, kterou potřebuješ.





    Kalíšky na psací potřeby: Velmi praktické je mít takovéto kalíšky, do kterých si dáš tužky, fixy, pastelky, propisky... pěkně si to roztřídíš, kalíšky umístíš na stůl a pak nemusíš dlouho hledat něco na psaní, prostě si rychle vybereš. Také se dají dát takové „mističky“ do šuplíku, také to není špatný nápad.




    Místo na sešity: Pokud nějaký sešit nepotřebuješ na zítra, ale až na jiný den, určitě bys měla mít místo, kam dát tyto sešity. Nejlépe nějaký šuplík, hromádka odkud si vždy snadno sešit vezmeš.

    Pamatuj si: Každá věc má mít své místo!





2. Dostatek psacích potřeb


    Přijdeš domů, odhodíš tašku a pak si vzpomeneš, že máš domácí úkol. Ale nemůžeš najít žádnou píšící propisku, deset minut chodíš po pokoji a hledáš, neúspěšně. Nakonec si půjčíš od mamky taťky nebo sourozence. Není to zbytečně „prohledaný“ čas?

    Dopředu si dokup dostatečné množství propisek (případně per) a náplní do propisek, různé barvy pastelek nejlépe tak, abys měla každou barvu vícekrát, fix, tužek, nůžek... Potom si zaveď místo, kam je budeš dávat, vhodné jsou kalíšky, jak jsem už o nich psala.

    Také měj pravítka, kružítko, lepidla, izolepy... prostě i ostatní potřebné věci na jednom místě, kde je najdeš.





3. Penál

    Pořiď si jakýkoli penál, ve kterém měj vždy alespoň dvě propisky/pera, dvě rýsovací tužky nebo mikrotužku a náplně do ní, dvě další tužky, pár pastelek a 15cm pravítko.

    Pokud budeš mít každý den takto naplněný penál, nikdy se ti nestane, že nebudeš mít píšící propisku.

    Také si do školní tašky dej jednu propisku mimo penál, kdyby sis náhodou penál zapomněla, budeš mít čím psát.




4. Školní diář

    Mít diář, kam si píšeš úkoly, poznámky, věci, co máš přinést, narozeniny kamarádek..., je velmi dobré. Určitě si nějaký pořiď. Nejlepší jsou ty, které mají jednotlivé dny (ne ty co mají: Na kdy Splněno). Já mám třeba diář od Tety, který jsem dostala v Tetě za celý rok za nákupy nad nějaké peníze zdarma a velice mi vyhovuje.

    Diář nos vždy ve školní tašce a doma ho každý den otevírej!




5. Barvičky

    Používej barvičky na nadpisy v sešitech a podtrhávej si důležité údaje, lépe se pak v sešitech vyznáš.



Když se vrátím ze školy:


1. Úkoly


    Je to nepříjemné, ale hned poté, co přijdeš domů, otevři tašku, přečti si z diáře, co máš za úkoly a napiš si je. Pokud máš na další týden referát, je lepší začít ho dělat předem, protože referáty jsou na delší dobu než doplňování i/y.

    Pokud si úkoly uděláš každý den včas, nestane se ti, že bys na nějaký zapomněla nebo si vzpomněla, až když už máš jít spát.




2. Čas na učení

    Vymez si čas na učení. Jednou budeš holt muset vynechat hraní počítačových her, běhání na zahradě nebo psaní článku na blog, sedni si k právě probrané látce a zopakuj si ji. Pak se nebudeš muset tolik učit na písemku a budeš něco umět, pokud bys měla být příští den zkoušená u tabule.




3. Připrav si tašku

    Školní tašku si připravuj večer než jdeš spát, ne až ráno. Když si připravíš věci podle rozvrhu, nezapomeneš na penál, referát nebo na úkoly, nestane se ti, že dostaneš ve škole za 5 za nedonesení úkolu, nebo nebudeš mít ve škole čím psát.




4. Choď včas spát

    Spánek je důležitý zejména ve věku dětství. My školní děti bychom měli spát minimálně 8 hodin denně, to znamená chodit nejpozději ve 22 hodin do postele a spát, nehrát pod peřinou hry na mobilu, nepsát si na Facebooku.

    Také jsem slyšela, že děti nejvíce rostou, když spí, před půlnocí. Nevím, co je na tom pravdy, ale před půlnocí bys rozhodně spát měla.

    A to nemluvím o tom, že když se málo vyspíš, míň ti to myslí, jsi protivná a máš kruhy pod očima.





Před odchodem do školy:


1. Včas vstávej

    Ráno si nastav budík s předstihem, abys měla dost času na ranní hygienu, snídani, přípravu svačiny, oblékání se...





2. Snídej

    Snídaně je velmi důležitá část jídelníčku a proto bys ji neměla vynechávat. Navíc když vynecháš snídani, nejenom, že máš hlad, ale také tloustneš. Ano, pravidelné vynechávání snídaně způsobuje tloustnutí.

    Snídaně nemusí být velká, stačí když sníš jeden rohlík nebo krajíček chleba.




3. Připrav si svačinu

    Domácí houska se salámem, sýrem a salátem je ideální svačina pro tvůj den. Ale můžeš si připravit cokoli, co máš ráda a na co máš chuť.

    Nebudeš muset utrácet zbytečně moc peněz za svačinu ze školního bufetu a najíš se zdravě.




4. Choď včas do školy

    Určitě nechceš dostat poznámku. Ale také si chceš stihnout připravit věci na hodinu, popovídat si s kamarádkami, podívat se na látku... Přijít včas do školy je prostě výhodné.





Na závěr:


    Každá věc má své místo, kde ji vždy najdu!
    Mám dostatečné množství psacích potřeb!
    Školní tašku si připravuji den předem!
    Úkoly dělám poté, co přijdu ze školy!
    Ráno vstávám včas, snídám a mám s sebou svačinu!
    Chodím včas spát a spím minimálně 8 hodin!





    Já doufám, že se vám článek líbil, pokud věci z dnešních tipů neděláte, určitě začněte a hodnoťte a komentujte můj článek :D

Sagka

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.