Something interesting

Podzim 2016 – móda, účesy, zábava...

Ahoj :D,

    určitě všichni víte, že dnešním dnem začal podzim. Už se tu o podzimu objevilo mnoho článků, takže i já se přidám s článkem. Původně jsem chtěla udělat celou sérii o podzimu 2016, ale tyto články nejsou ty, které mě baví psát, poslední dobou píši spíše zamýšlecí články nebo můj názor, takže bude pouze jeden díl a to tento. Doufám, že si ho užijete.



    To, že je podzim, jsem pocítila hned, jak jsem přišla ze školy. Možná to bylo tím, jak jsem celý týden ve škole dřela, každopádně o podzimu se říká, že je takové nevýrazné ospalé roční období. V mém případě to byla pravda, protože jsem si lehla na postel a na hodinu jsem usnula.




A teď už článek:



1. Móda


    Co bude v módě letos na podzim?


    Barva: Neutrální tóny do šeda, hněda, béžova... prostě takové typické podzimní barvy, které nejsou křiklavé, drží se u nenápadnosti. Také se objeví žlutá výraznější a křiklavější barva.





Topy, trička:


Flitry – pokud máte rádi cokoli blýskavého, určitě se vám bude letošní podzim líbit, trendem totiž buou flitry. Určitě si pořiďte nějaký ten top s flitry, použít ho můžete kdykoli.


Krajka – jestli nemáte doma krajku a chcete vypadat stylově, je to hřích! Krajka je v módě již několik let a vypadá to, že ještě pár dalších let v módě bude. Takže koupí čehokoli krajkového určitě neprohloupíte.


Volánky – všeho druhu. Ať už budou na šatech, tičku... volánky jsou letos na podzim v módě a pokud je pěkně nakombinujete, budete vypadat neuvěřitelně elegantně.


Odhalená ramena – sice to vypadá skvěle, ale připadá mi to poněkud nepraktické, protože až začne být větší zima, budou vás ramena studit a nikdo nechceme být nemocní.


        




Bundy, svetry, vesty


    Kožešinová vesta – umělá kožešina je letošní trend. Skvěle se hodí do teplejšího počasí podzimu a vypadá skvěle k jakémukoli tričku a džínám. Pořiďte si tento kousek do vašeho šatníku a budete vypadat neodolatelně.


    Kožená bunda – ta je také už dlouho v módě a pokud si jí pořídíte, neprohloupíte, protože příští rok bude také v módě. A jestli už koženou bundu vlastníte, určitě ji vytáhněte, do studených dní podzimu se skvěle hodí.


    Péřová bunda – až se doopravdy ochladí, skvěle se zahřejete v péřové bundě, která bude letos trend.


        






Boty


    Kotníčkové – opět několikaletý trend, boty vysoké ke kotníkům se skvěle hodí k úzkým džínám nebo legínám. Zvolte hnědou barvu, ta je nejuniverzálnější, béžová je příliš světlá a mohla by upoutávat příliš pozornosti a přece nechcete, aby se vám lidé dívali na nohy. Černá je naopak příliš tmavá a vypadá smutně, ale existuje mnoho outfitů, ke kterým se skvěle hodí, takže bych se černých bot také nebála. Pokud neradi nosíte podpatky, kupte si kotníčkové boty bez podpatků, na noze vypadají moc pěkně.


    Kozačky – letos jsou trend kozačky nad kolena, ale má to svoje nevýhody. Ne na každém vypadají pěkně, ale pokud máte dlouhé nohy, nemusíte se jich bát. Také vás trochu můžou omezovat a ne každému jsou příjemné, protože koleno ohýbáte i s botou. Jestli nechcete vysoké kozačky, klidně si pořiďte kozačky pod kolena, to nevadí, že to není nejnovější trend, na vás budou vypadat fantasticky.


    Polobotky – i tento zdánlivě pánský styl vypadá k džínám nádherně. Rozhodně se nebojte, protože tento typ bot můžete nosit k šatům, džínám i ke kostýmku – prostě ke všemu.


    A nebo noste normální botasky tak, jako já. Do těchto ještě poměrně teplých dní mi připadají ideální, až napadne sníh a ochladí se, vytáhnu kozačky.


    




Outfity:


    






2. Účesy:

Barva: Pokud si chcete obarvit vlasy a přemýšlíte, na jakou barvu, zvolte růžovou. Takovou jemnou ne moc tmavou, to je letošní móda. Asi bych to přirovnala k barvě, jakou má Psychoušek.

    Letos bude v módě i šedá, ale opět nesluší úplně všem. Mně připadá pro starší ročníky nebo pro rockové, metalové posluchače.

    Ovšem já preferuji vlastní barvu vlasů, každým barvením se vlasy totiž ničí.


    



Krátké vlasy, každá strana jinak dlouhá – asi to pochopíte z obrázku. Pokud máte krátké vlasy, můžete toto zkusit, i když mně osobně připadá tento typ účesu spíš pro starší.

    Také dejte pozor, že ne vždycky vypadá účes skvěle, musíte mít dobrého kadeřníka, aby vám udělal pčes na míru tak, aby vám skvěle padnul a slušel. Jedna moje spolužačka má něco na způsob tohoto a dost často si ji lidé pletou s klukem a to nemluvím o tom, jak příšerně to vypadá.


        




Sestřih – to nosím víceméně celoročně, ale jen jednou za rok to vypadá tak, jak by mělo, vždy po mé návštěvě kadeřníka. Je to moc fajn účes, protože se hodí pro středně dlouhé až delší vlasy a vlasy máte takové vzdušnější tím, že máte různé délky.

    Také si najděte kadeřníka, který to umí ostříhat, dobrý kadeřník je základ. A z vlastní zkušenosti můžu říct, že když si vlasy sestříháte doma, nikdy to nebude vypadat tak, jako od kadeřníka.


    




Účes s copánky – sice to déle trvá, ale výsledek je skvělý.

    Do školy jsou takovéto účesy poněkud nepraktické, protože vstávat o hodinu dříve kvůli jednomu účesu je opravdu zbytečné.

    Proto doporučuji si do rozpuštěných vlasů zaplést tenký copánek nebo si pomocí copánku vytvořit na hlavě čelenku – to jsem zkoušela, trvá to asi čtvrt hodiny a výsledek vypadá skvěle a dlouho vydrží.


        






3. Aktivity


    A co se dá na podzim dělat?


    Dokud je teplo, určitě vyražte někam ven, ať už na kolo, in-line, běhat, jít na houby, starat se o zahradu, hledat kaštany, sbírat šípky, listy, hledat čtyřlístky...


    Zoologická, botanická zahrada, na podzim jsou nádherné a navíc už tam není moc lidí.


    Udělejte si piknik. Připravte si dobrůtky, pozvěte kamarády a bavte se.


    Typická podzimní zábava je pouštění draka. Že to je pro malé děti? No a co, já zbožňuji pouštění draka, hrozně ráda dostávám draka nahoru do vzduchu, potom už mě držení provázku tolik nebaví. Ale i mí rodiče rádi pouští draka, tato aktivita je opravdu pro úplně všechny. Nevýhoda je, že drak se dá pouštět pouze za foukání větru.


    A nakonec, válení se v posteli, čtení knížky, hraní na nástroj, psaní blogu, zdobení domu, vyrábění podzimních věcí... těch věcí, které se dají dělat doma, je opravdu mnoho.







    To jsou podzimní novinky a já doufám, že si podzim užijete. O víkendu určitě vyražte někam ven, má být pěkně, tak je škoda toho nevyužít. A já se těším u dalšího článku :D

Sagka

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.