Psychopatíkův Blog :33

Vnitřní x vnější krása

Je zvláštní, že si všichni připadáme oškliví, nedostatečně krásní. Stydíme se za své tělo.
Ale nestydíme se za naší duši. Za naše zkažené povahy a za zlé věci, které děláme.
Schováváme svá těla pod volné oblečení, protože nám připadají tlustá. nechceme se na sebe dívat do zrcadla a na fotkách. Říkáme o sobě, jak jsme oškliví a když nám to lidé vyvracejí, oponujeme, že to přece vidíme.
Ale skutečná krása a ošklivost není vidět očima. Ta je vidět srdcem.
Za naše činy se nestydíme. Za to, že lžeme, za to, co zlého jsme komu řekli, komu jsme vědomě ublížili, za to, jak jsme jednali sobecky bez ohledu na druhé, za to se nestydíme. To neskrýváme. To neschováváme a netvrdíme, že jsme oškliví uvnitř. Snad nikdo o sobě neřekne: ,, jsem špatný člověk, mám ošklivou povahu." Ale: ,, já vím, že jsem ošklivý/á, hnusný/á", to říkáme často.
Proč jsme tak povrchní? Proč si nevážíme těch pravých hodnot? Proč se díváme srdcem a záleží nám víc na vnější kráse, než na té vnitřní? K čemu nám ta vlastně je? Je spousta hezkých věcí, na které se dá dívat. Hezčí, než sebekrásnější člověk.
Přece, většina z nás chce být obklopena lidmi, kteří jsou hodní, laskaví a správní. Nebo by jste radši byli obklopeni krásnými, ale zlými lidmi? Ne? Tak proč řešíme a vyzdvihujeme vnější krásu nad tu vnitřní?  



Komentáře

Naty Syslová

Mě třeba lidé hned odsuzují, já se snažím ty lidi nejdříve poznat a pak až soudit, protože lidé co mě oravdu znají se mnou zůstávají. Mimochidem pěkný článek a těším se na další. Doufám že lidi donutíš se nad sebou ZAMYSLETsmajl

Naty SyslováTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

PsychoušekVIP(Sword Art Online)

Naty Syslová: Tak lidi se asi nezamyslí, jejich přesvědčení bude silnější, než nějaký článek.
Bohužel, sama tohle píšu a neřídím se tím :( teda u ostatních mi záleží jen na povaze ale u mě samotné ne... nebo... jsme schponá brečet při pohledu do zrcadla, místo abych brečela nad tím, jak moc jsme náladová nebo jak bývám na lidi protivná a za to, co jsme třeba komu špatného řekla nebo za lidi, které jsem přiotrávila nějakou svojí směsí...Proto to píšu. že je to i můj problém.

PsychoušekTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Lucy Lupinová(Bradavice)

Máš pravdu. Už som sa niekoľkokrát nad tým zamýšľala, ako sa aj hovorí: "Nemusí byť človek krásny na povrchu, ale krásny zvnútra." Alebo nejak tak.
Keď som bola malá, vysvetľovala som si to ako to, že človek má krásne črevá a tak. xD

Lucy LupinováTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Kylu(EMO-GIRLS)

Simka 333: Jdu se přidat. Nelíbí se mi jak se chovám k ostatním a jak jsem neschopná to změnit. Taky jsem často na lidi zlá.

KyluTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Katniss123

Súhlasím. Veľa ľudí sa aj správa falošne. Pred niektorými ľuďmi majú inú povahu a správanie a pred niektorými to je zase inak. Poznám ľudí, ktorí sú krásni, ale vkuse chcú schudnúť, byť krajší, chcú sa maľovať atď. Pritom sú zvonku veľmi pekní. Takýto ľudia bývajú väčšinou bohužiaľ aj dosť...zlí? Neviem, ako by som to inak povedala.
Pre mňa je stále dôležitejšie, aký je človek vovnútri. Či dokáže milovať, byť úprimný a byť taký úžasný, že tá krása nie je len vnútri, ale aj vonku. Mňa kvôli tomu, ako som vyzerala v škôlke šikanovali. Možno to bolo kvôli tomu, že som bola aj tichá. Neviem. Skrátka, nemohli ma zniesť. Dnes si o sebe myslím, že som vtedy v škôlke bola pekné dieťa. A hlvne vo vnútri láskavé a dobré. Myslím si to aj teraz. Kedysi, ešte možno pred pár týždňami som sa trápila kvôli vyrážkam, dnes si poviem, že mi je to jedno. Som to ja a som aká som (I am, who I am, take it or leave it-No Gods No Masters od Arch Enemy). A mňa žiadna vyrážka nepokazí. Mala som aj kamarátky, ktoré ohovárali tú druhú, pri nej boli super, bavili sa s ňou, potom ju zase ohovárali. Dozvedela som sa, že aj mňa ohovárali, že som divná a s nikým sa nebavím. Nuž, radšej sa nebudem baviť s nikým ako s vami...
U nás v škole to proste je tak že krajší idú dopredu, škaredší dozadu. Teraz si myslím, že tí krajší sú ti, ktorí sú považovaní za škaredších. Lebo majú niečo v sebe v srdci, čo tí ostatní nemajú. Dúfam, že to raz nájdu.

Katniss123To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

ThatGirl2006(DragonLovers)

Netuším. Já nesoudím člověka podle vzhledu a sama sobě se líbím. To je jen můj názor. Je také těžší soudit jiné než sám/a sebe... Hezký článek.

ThatGirl2006To se mi líbí +4 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.