My Dolphin Show 3
Hra - My Dolphin Show 3
Video se načítá
 

Psychopatíkův Blog :33

Vaříme s Psychouškem VI

Super ořechová bábovka

Co potřebujeme

400g hrubé mouky

100g mletých vlašských ořechů ( Pokud nemáte mleté, vyloupejte a nadrťte ty normální.

4 polívkové lžíce oleje

cukr nebo med na oslazení ( buď půl šálku cukru nebo 4 velké lžíce medu

4 vajíčka

Něco na vymazání ( záleží, co používáte, někdo používá máslo, někdo olej, já takovou směs přímo určenou na vymazávání, bohužel si nepamatuju jak se jmenuje a nechala jsem jí u babičky :D)

150ml mléka

špetka soli

prášek o pečiva

formu, troubu, párátko, mixér, lžící...


Postup

Jako první si vymažeme formu, pečlivě, aby se nám bábovka nepřichytla. Potom jí vysypeme moukou.

Dál si vyklepneme vajíčka, oddělíme žloutky od bílků. Bílky dáme do jedné nádoby, žloutky do druhé. do bílků přidáme špetku solu a vyšleháme do tuha. že jsou dostatečně vyšlehané, poznáme tak, že kastrůlek nebo misku, ve které bílky máme, otočíme dnem vzhůru a bílky nám nevypadnou.

žloutky zatím lehce rozmixujeme s cukrem nebo medem, ale jen lehce, na jedničku ( mixéru.) Pak si odvážíme mouku a nasypeme do ní i prášek do pečiva. Tu také přidáme ke žloutkům, stejně tak ořechy, olej a mléko. Tuhle směs už vyšleháme pořádněji ( ale ne na plno). Jakmile máme vyšleháno, přidáme sníh z bílků. K vyšlehanému těstu můžeme přidat i trochu skořice. Těsto pak vylijeme do vymazané a vysypané formy, hezky rovnoměrně. A tu dáme do trouby na cca 200 stupňů a pečeme. Po 20ti minutých doporučuji zkontrolovat pomocí párátka a pokud se bábovka dole spaluje ale uvnitř není dopečená, uberte stupňů na troubě. :) Celá příprava i s pečením zabere něco kolem hodiny a bábovka je výborná :)

Komentáře

Lucy Lupinová(Bradavice)

My s mamkou tiež milujeme orechovú bábovku, a keď nie sú orechy, dávame tam jablká.

A čo sa týka článku, pre zlepšenie by som tam šupla nejakú tú ilustráciu, nech sa nám zbiehajú slinky. smajl Potom sa to lepšie pre...nie predáva, do ryže... číta a plusíkuje. xD

Lucy LupinováTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.