Psychopatíkův Blog :33

Vaříme s Psychouškem III

Těstíčkové řízky nebo treska a domácí pizza šneci

No, tak jdem zase vařit XD Dneska jsem teda vařila pekla smažila... velikonoce jsou tu XD Cítím se jak středověká hospodyňka , úplně hotová! Ale než půjdu spát, napíšu ještě článeček a tentokrát vám sem hodím hned dva recepty :)

Těstíčkové kuřízky
Nemůžu je vydávat za svoje, tenhle recept vymyslel můj táta a musím říct, že je to hrozně dobrý a řekla bych, že je to taková dietnější verze řízků a chutná to fakt dobře. Já jsme je teda moc nejedla, protože ta smažený maso nejsem, ale udělali jsme na ten styl i tresku, takže nemusíte používat jen kuřecí maso, ale klidně i rybu, ideálně tu tresku.

Co potřebujem
Kuřecí řízky nebo tresku - filé

sůl

kmín

pepř

kari

můžete přidat trošku chilli ( to jsme tam nedali, ale já bych ho tam dala)

hladkou mouku

mléko

vajíčko

olej

pánvičku, talíř, ubrousky, kvedlačku a a něco na co budeme maso pak dávat.


Postup:

řízky naklepeme, pokud používáme tresku, tu nemusíme tu jen vybalíme. 

Těstíčko si uděláme do hlubokého talíře, nejdřív nalejeme mléko, přidáme mouku ( množství vám neřeknu, všechno dělám od oka, ale bylo to cca 6 velkých lžic), do toho vajíčko. Pořádně zamícháme a dáme koření. A pak v tom těstíčku maso obalíme, jako když děláme řízky, akorát místo trojobalu obalujeme jen v tomhle těstíčku.

A pak už postup jistě znáte. Na pánvičku olej, pokud jste příznivci tradičnější kuchyně, tak trochu sádla, osobně používám jen kapku oleje, ( táta ho tam cpe víc xD)

a smažit :) Samozřejmě nezapomeňte otočit. Ryba je hotová rychleji, ta se jen tak osmahne, kuřecí se dělá dýl.

Chutná to opravdu výborně a je to taková lehčí alternativa řízků. Já si tak udělala tu tresku a bylo to výborný :3

Pizza šneci

Na šneky recept pravděpodobně asi znáte, kdyby náhodou někdo neznal, tak je načase se je naučit dělat, protože pizza šneci.. no jsou prostě nej! A přitom je tak strašně jednoduché je udělat!

Co potřebujeme 

listové těsto ( jako na štrůdl)

vajíčko

šunku

sýr

pokud máte rádi tak slaninu

kečup

pokud máte rádi tak rajčata

plech, mašlovačku, hrneček, pečící papír, struhadlo, pečící papír.


Postup  

Listové těsto mrskneme na plech, pokud už je zabalené v pečícím papíře, tak ho stačí rozdělat, pokud není, dáme na plech pečící papír. Těsto, pokud už je hotové, jen rovnoměrně položíme na plech, pokud máte to nerozpracované, musíte ho vyválet a vytvarovat, ale dá se koupit to předem zabalené a je i mnohem levnější...

Těsto lehce potřeme kečupem. potom na něj dáme plátky šunky ( případně slaniny, pokud jí dáváte přednost) pozor, necpěte je úplně do okrajů, pak se to špatně balí. Na šunku rajčata nakrájená na tenoučké plátky, pokud používáte i rajčata.

Sýr si nastrouháme na struhadle a přidáme ho na těsto ( vlastně postupujeme, jako když děláme slaný štrůdl nebo pizzu.) Sýrem nemusíme šetřit, jen zase pozor na okraje.

Do hrnečku si rozkvedláme vidličkou jedno vajíčko. 

Potom celé těsto zabalíme jako štrůdl, musí se po každém přeložení pečlivě uplácnout, není třeba se toho bát. Okraje musíme založit a pořádně zmáčknout. Jakmile jsme těsto pěkně zavinuli, znova ho trochu uplácáme a nakrájíme na kolečka. Jednotlivá kolečka pak skládáme na plech vystlaný pečícím papírem. Mašlovačkou je potřeme vajíčkem, hlavně krajní kousky. 

Plech pak dáme do předvyhřáté trouby  a pečeme na 250stupňů cca 15 min. ale radši je sledujte, až budou hotové, poznáte to. Nabudou a budou do zlatova. Pak už jen nechat vychladnout a můžete baštit. přátelská rada na závěr, nesnězte je všechny najednou, ještě teď mi je těžko XD


Komentáře

AryaXXX

Ty pizza šneky jsme dělali nedávno ve škole ve vaření. No ... jak to dopadlo. smajl Trošku moc jsem nahnula flašku s kečupem, takže tam bylo hrozně moc kečupu a když jsme to zamotali tak z toho úplně vytékal. Krájet to šlo dost blbě. Ale nakonec to bylo i jedlé, takže celkem spokojenost. smajlsmajl

AryaXXXTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.