Kurzory budoucnosti
Hra - Kurzory budoucnosti
Video se načítá
Milk Quest
Hra - Milk Quest
Video se načítá
Famous Date
Hra - Famous Date
Video se načítá
Chain Reaction
Hra - Chain Reaction
Video se načítá
Fab Tattoo Artist 2
Hra - Fab Tattoo Artist 2
Video se načítá
Fast Typer
Hra - Fast Typer
Video se načítá
Stylin' Stuff Manicure
Hra - Stylin' Stuff Manicure
Video se načítá
Sequester
Hra - Sequester
Video se načítá
Clawdeen Wolf Real Haircuts
Hra - Clawdeen Wolf Real Haircuts
Video se načítá
Cutie Makeover 31
Hra - Cutie Makeover 31
Video se načítá
Deluxe Pin Up Maker
Hra - Deluxe Pin Up Maker
Video se načítá
Winx Pixie Clone Capture
Hra - Winx Pixie Clone Capture
Video se načítá
Action Heroine Creator
Hra - Action Heroine Creator
Video se načítá
Monkey GO Happy Marathon 2
Hra - Monkey GO Happy Marathon 2
Video se načítá
 

Psychopatíkův Blog :33

Styly a subkultury 3. díl

O Emo toho vím nejvíc, protože tím žiju... na tento díl jsem se moc těšila až vše pořádně a od srdce vypíšu :3


[Unsupported element format]  



Emo vzniklo v polovině 80.tých let v USA. Hudba Emocore se vyvynula z punku, předchůdcem emo a zároveň stylem jemu nejbližší je tedy punk.

Emo je ze slova Emotional ( přecitlivělý nebo citový) Z toho vyplívá, že emo hudba klade velký důraz na emoce, střídá rytmy a je plná vášně a citů. I emaři samotní jsou takoví. Citliví, až přecitlivělí, náladoví, často psychicky labilní, vrtkaví ale romantičtí, přemýšliví, empatiční a prožívající vše naplno ( a zase... ne všichni jsou stejní)

Původní cíl Emo byl protest proti netolerantní, tvrdé a pro ně bezcitné společnosti. Chtěli dát najevo, že veškeré city a jejich vyjádření je přirozená věc. Dále aby se lidé chovali slušně k přírodě a ke zvířatům ( někteří dokonce zastávali zásady sXe - bez alkoholu, bez drog, bez cigaret, vegetariánství).

Citlivost, upřímnost a věrná a velká láska, případně s trošku ponurou romantikou....

Hudba je pro nás velmi důležitá. Kromě základního žánru emocore, který má v sobě část punku rocku atd. poslouchají i post-hardcore, metalcore, ale i klasický rock. Zase jak kdo....

Oblékání: Emo účesy a oblékání nejsou zase tak důležité. To jen aby se emaři poznali mezi sebou když jdou po ulici nebo když chtějí všem kolem ukázat, kdo vlastně jsou..... :3


Poznávací znaky emo jsou např. vlasy sestříhané na šikmou ofinu ( patku) která zakrývá jedno oko. To není nic z čeho by jste měli mít srandu, je to čistě symbolické. Jakože jsme nespokojení s tím, co se děje na světě tak, že se na to nemůžeme ani dívat, ale je to jen symbolika....Vlasy bývají často obarvené na černo nebo na nějákou barvičku ( růžová, fialová, tyrkysová), ale poměrně častá je i tmavě hnědá. Samozřejmě může být i blond nebo zelená s puntíkama, je to opravdu jedno.

V oblečení převažuje černá. Dál je oblíbená třeba kombinace černé a růžové, černé a bílé nebo černé a šedé. ( ale když má někdo rád modrou nebo červenou tak i ta, prostě co se vám líbí). Také proužky, motiv lebky, kříže, sítě, ale i zvířátka. Také potisky kapel a různé nápi, palestina tak.

Emaři jsou často sečtělí nebo umělecky nadadí, píšou, kreslí nebo zpívají. ( ne všichni emaři musejí být kreatiivní, ale znám jich několik a často jsou.

Veškeré kecy o sebevraždách a řezání jsou pověry. Pokud se emař náhodou řeže, tak ne prpto, aby byl emo ale proto jako kdokoli, kdop emo není a řeže se taky. že jsou Emaři pořád v depresích také není pravda, emo jsou všechny emoce n jenom negativní, ale pravda je, že se častěji trápí, protože jsou citliví a své starosti si hodně připouštějí.

Pokud vám někdo řekně, že emo je pro něj styl hudby a oblíkání a že se řeže a pořád mluví o depkách, je pravděpodobně pozér, co se cpe do něčeho, čemu nerozumí.

Hudba:


a

Komentáře

martinkapos(EMO-GIRLS)

lucka874: no jestli se ti Emo styl nelíbí, tak ti ho nikdo nenutí.Jestli je někdo Emo nebo ne to neznamená, že ho budeme odsuzovat. Já sama jsem v tom stylu ''vyrostla'' a mohu říci, že lidé z téhle komunity jsou opravdu super. Taky jsem nebyla bůhví jakým příznivcem, ale nasla jsem si tam kamarádku a vše se pro mě změnilo. Už nejsem ta malá holka za kterou mě všichni měli.

martinkaposTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

toralei8

lucka874: No jestli nevěříš tak to je tvá věc. Nesnášim emo, nesnášim emo...vždyť emaři jsou normální lidi jako my!smajl

toralei8To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.