Psychopatíkův Blog :33

Vaříme s Psychouškem VIII

Ták, já se s váma loučím, dneska v půl 11 se dozvím, zda mají už dnes volné lůžko, pokud ano, tak bych nastoupila už dneska...

Ale ted mám ráno čas, tak přece na vás nezapomenu XD A Využiju ten čas k tomu, abych ještě něco sesmolila, třeba něco užitečného jako nějaký jednoduchounků receptík na fajn snídani...

OVESNÉ KAŠE

Ovesná kaše je super na snídani, když před sebou máte den plný sportu, nějakou tůru nebo víte, že asi budete muset vynechat oběd. A udělat jí zvládne opravdu úplně každý, i malé dítě...

U ovesné kaše je výhoda, že do ní můžete dát prakticky cokoli, co vám chutná a udělat jí na milion způsobů a vlastně ze všeho...Já vám dám tip na čtyři varianty ovesné kaše, které mám nejradši, můžete se inspirovat buď úplně a nebo jen částečně a dál si kaši dochutit podle sebe ^^

Klasická ovesná kaše s medem a skořicí

Co potřebujeme

Ovesné vločky ( 4 polévkové lžíce)

vodu ( můžete jí udělat i z mlíka, ale mě teda z  normálního mlíka nechutná)

lžíce medu

skořici

hřebíček

Postup

Úplně nejzákladnější recept na ovesnou kaši.

Dáme vařit vodu na sporák a až se z vody začne lehce kouřit, přisypeme vločky a mícháme asi 3 minuty. Potom přidáme lžíci medu, to už nám kaše vře, ale necháme jí ještě chvíli a přisypeme skořici, podle chuti a jeden hřebíček. Potok kaši odstavíme, necháme vychladnout a máme chutnou a sytou snídani.

Kokosová ovesná kaše

Co potřebujeme
Kokosovou vodu nebo kokosové mléko ALPRO

Ovesné vločky ( 4 velké lžíce)

kokos

( hořká čokoláda)

Postup

Do kastrůlku nalejeme asi 2dl kokosového mléka a dáme vařit na sporák. Zase, jakmile se z něj začne kouřit, přisypeme vločky a kokos a doděláme. Pokud se nám kaše zdá moc chudá, můžeme do ní nastrouhat trochu hořké čokolády

Ovesná kaše s lesním ovocem

Co potřebujeme

Vodu

Ovesné vločky ( gramáž pořád stejná)

jahody

borůvky

domácí marmeládu ( nejlépe jahodovou)

jahodovou nebo borůvkovou šťávu

Postup

Tenhle typ kaše je zároveň celkem osvěžující, takže teď v létě vám určitě zachutná.

Opět dáme vařit vodu a potom přisypáváme vločky. Až se začne vařit, přidáme vrchovatou čajovou lžičku domácí marmelády a mícháme. 

Až kaše začne vřít, kastrůlek odstavíme a nalejeme do kaše trošku šťávy a  přidáme jahody a borůvky. Všechno společně zamícháme a máme kaši hotovou.

Ovesná kaše s jablky a hruškami
Co potřebujeme

Vodu

Ovesné vločky

rozinky

půlku jablka

půlku hrušky

skořici

Postup

Základ je všude stejný, dáme vařit vodu, přisypáváme vločky... Mezitím si oloupeme a na kousky nakrájíme jabko a hrušku. 

Do kaše ještě za varu přidáme rozinky a skořici. Jakmile kaši odstavíme, ozdobíme navrchu jablky a hruškami, můžeme je zamíchat dovnitř, ale podle mě je lepší nechat je nahoře. ^^

Způsobů, jak udělat ovesnou kaši jsou mraky, ale tyhle 4 způsoby jsou všechny chutné a řekla bych že i poměrně zdravé a když nevíte, co na snídani a v plánu máte akční a nabytý den, kdy víte, že budete potřebovat hodně energie, je ovesná kaše skvělá volba. 


Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.