Psychopatíkův Blog :33
Vaříme s Psychouškem VIII
Ták, já se s váma loučím, dneska v půl 11 se dozvím, zda mají už dnes volné lůžko, pokud ano, tak bych nastoupila už dneska...
Ale ted mám ráno čas, tak přece na vás nezapomenu XD A Využiju ten čas k tomu, abych ještě něco sesmolila, třeba něco užitečného jako nějaký jednoduchounků receptík na fajn snídani...
OVESNÉ KAŠE
Ovesná kaše je super na snídani, když před sebou máte den plný sportu, nějakou tůru nebo víte, že asi budete muset vynechat oběd. A udělat jí zvládne opravdu úplně každý, i malé dítě...
U ovesné kaše je výhoda, že do ní můžete dát prakticky cokoli, co vám chutná a udělat jí na milion způsobů a vlastně ze všeho...Já vám dám tip na čtyři varianty ovesné kaše, které mám nejradši, můžete se inspirovat buď úplně a nebo jen částečně a dál si kaši dochutit podle sebe ^^
Klasická ovesná kaše s medem a skořicí
Co potřebujeme
Ovesné vločky ( 4 polévkové lžíce)
vodu ( můžete jí udělat i z mlíka, ale mě teda z normálního mlíka nechutná)
lžíce medu
skořici
hřebíček
Postup
Úplně nejzákladnější recept na ovesnou kaši.
Dáme vařit vodu na sporák a až se z vody začne lehce kouřit, přisypeme vločky a mícháme asi 3 minuty. Potom přidáme lžíci medu, to už nám kaše vře, ale necháme jí ještě chvíli a přisypeme skořici, podle chuti a jeden hřebíček. Potok kaši odstavíme, necháme vychladnout a máme chutnou a sytou snídani.
Kokosová ovesná kaše
Co potřebujeme
Kokosovou vodu nebo kokosové mléko ALPRO
Ovesné vločky ( 4 velké lžíce)
kokos
( hořká čokoláda)
Postup
Do kastrůlku nalejeme asi 2dl kokosového mléka a dáme vařit na sporák. Zase, jakmile se z něj začne kouřit, přisypeme vločky a kokos a doděláme. Pokud se nám kaše zdá moc chudá, můžeme do ní nastrouhat trochu hořké čokolády
Ovesná kaše s lesním ovocem
Co potřebujeme
Vodu
Ovesné vločky ( gramáž pořád stejná)
jahody
borůvky
domácí marmeládu ( nejlépe jahodovou)
jahodovou nebo borůvkovou šťávu
Postup
Tenhle typ kaše je zároveň celkem osvěžující, takže teď v létě vám určitě zachutná.
Opět dáme vařit vodu a potom přisypáváme vločky. Až se začne vařit, přidáme vrchovatou čajovou lžičku domácí marmelády a mícháme.
Až kaše začne vřít, kastrůlek odstavíme a nalejeme do kaše trošku šťávy a přidáme jahody a borůvky. Všechno společně zamícháme a máme kaši hotovou.
Ovesná kaše s jablky a hruškami
Co potřebujeme
Vodu
Ovesné vločky
rozinky
půlku jablka
půlku hrušky
skořici
Postup
Základ je všude stejný, dáme vařit vodu, přisypáváme vločky... Mezitím si oloupeme a na kousky nakrájíme jabko a hrušku.
Do kaše ještě za varu přidáme rozinky a skořici. Jakmile kaši odstavíme, ozdobíme navrchu jablky a hruškami, můžeme je zamíchat dovnitř, ale podle mě je lepší nechat je nahoře. ^^
Způsobů, jak udělat ovesnou kaši jsou mraky, ale tyhle 4 způsoby jsou všechny chutné a řekla bych že i poměrně zdravé a když nevíte, co na snídani a v plánu máte akční a nabytý den, kdy víte, že budete potřebovat hodně energie, je ovesná kaše skvělá volba.