Psychopatíkův Blog :33

Řezání

Můj názor na řezání nebo jakékoli sebepoškozování...

Já to prostě nechápu! Teda chápu, že si někdo projde peklem, že je na dně, prožívá agónii a neví co dál, že už šílí, už nemůže a udělal by cokoli, aby to aspoň na chvíli přestalo. Tenhle pocit sama dobře znám. Ale nechápu, jak to někdo může řešit žiletkou, nožem, ohněm nebo třeba špendlíkem. 

Možná se zdá, že fyzická bolest odvede pozornost od psychické. I když tomu tak někdy může být, ve finále se jen přidají výčitky svědomí a bolení ze zranění. tak si představte, že jste ve stresu, hroutí se vám svět a ještě vás něco bolí. To jste si moc nepomohli, že?

Navíc si tím opravdu nijak nepomůžete. Nikdy se tím nic nevyřeší, jen si přiděláte starost navíc. To už je lepší sáhnout po nějákých lécích nebo třeba i po tom cigáru, pokud vám není zas tak málo ( a to víte, že já kouření nesnáším,ale furt lepší, než si ublížit, ne?)

Úplně to neodsuzuji, chápu, že je na tom někdo tak, že prostě zkusí cokoli a že ani moc nepřemýšlí, ale tohle by jste si měli vážně třikrát rozmyslet. Je to hnus a vy se tím jen znehodnotíte. Dyt přece je tak nepříjemné, když něco bolí. Když to hnisá... vzpomeňte si, jak vám vadilo, když se vám něco stalo omylem. Toto je stejné, jen s tím rozdílem, že si za to můžete sami. 

Tak proč? Proč se likvidovat a přidělávat si další problémy, když se určitě dá dělat i něco jiného. A i kdyby zrovna nedalo, tohle prostě ne.. je to špína a od toho ruce pryč. Teda aspon za mě! 


Komentáře

štěrbina(Píšeme povídky a příběhy)

Někdo, kdo mi je doopravdy hodně blízký si tímhle prošel a vůbec to není tak jednoduchý, jak to popisuješ.
Rozhodně není dobrý tvrdit, že se tím člověk znehodnotí. Ne. Prostě ne. Někdo si pomáhá cigaretou, někdo bude všechny pocity psát po internetu. Někdo si ublíží, protože se v tu chvíli všechny ty špatný pocity ztratí, a člověku se na chvíli uleví.
Navíc, vzniká na tom závislost, stejně jako třeba na zmiňovaných cigaretách a pro člověka je pak sakra těžký přestat. Sakra. Hodně. těžký.
Nechci říct, že je sebepoškozování dobrý, to rozhodně ne. Ale říct o lidech, co to dělají, že jsou hloupí a že se tím znehodnotí je špatně. Oni si uvědomuj, že to není špatně (aspoň ve chvíli, kdy to nedělají jenom proto, že chtějí být zajímaví), ale prostě nedokážou jen tak ze dne na den přestat. Dostat se z toho je neskutečně náročná cesta, kterou sami nemůžou zvládnout a tím, že budeš na internetu dávat tenhle poměrně omezený názor jim nepomůžeš.

štěrbinaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Lunaris(Píšeme povídky a příběhy)

Pochopí to iba človek, čo si to vyskúšal.
Síce sa to hovorí ťažko, ale je to ako droga. Raz to vyskúšaš a tak ľahko neprestaneš. Človeka upokojí, keď mu krv steká po zápästí. Neviem prečo, ale potom sa na chvíľu cítiš lepšie, akoby to trápenie skončilo...
A potom to začne bolieť, a je ti horšie. Niečo ako alkohol alebo podobné svinstvá. Až na to, že na sebapoškodzovaní najviac bolí, že si nikto nevšimne jazvy na zápästí.

LunarisTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

PsychoušekVIP(Sword Art Online)

Lunaris: já to zkusila a bylo mi jen hůř. už nikdy v životě bych takovou ptákovonu neudělala. Bylo mi hůř jak psychicky tak fyzicky.... není co chápat, je to jako každá jiná bolest

PsychoušekTo se mi líbí +2 To se mi nelíbí

misa800(♥ Pusheen ♥)

Jestli ses nikdy neřezala,tak to asi nepochopíš...Protože když se řežeš,nemyslíš tolik na na to kvůli čemu se řežeš...Když se řežeš tak si chceš rovnou podříznou žíly...Ale neuděláš to... I když si třeba měla nůž na zápěstí...Ale stejně to neuděláš...Chceš to ukončit, a už nežít...Ale stejně žiješ....S některýma to zajda až tak daleko,že se zabijí....Já už nad tím hodně krát přemýšlela....Ono stačí se jenom vypovídat...Ale když nemáte komu...Proto se ten člověk řeže...Já se teď neřežu protože píšu tohle...Nebo sem něco už napsala pod jiný blog...Ono stačí fakt jenom se vypovídat...Ale když nemáš komu...Tak se řežeš...A ta psychická bolest přechází tím že cítíš fyzickou bolest...

misa800To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Luna632

Raz som mala naozaj taký veľký problém, nervovo som na tom bola labilne a už som to nezvládala a už som naozaj siahala po špendlíku (neviem prečo ale nechcela som ušpiniť nôž) a niekde som narazila na článok o tom že písanie pomáha. Skúsila som to a naozaj. Vážne, keď o svojom trápení človek povie papieru tak je to oveľa lepšie.

Luna632To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Bety01(Sebevražedný oddíl)

sebepoškozování je svinstvo
ale o co je lepší se třeba předávkovat
každej se pro něco narodil, a né proto aby si řekl ,, hm už mě to tady nebaví" nezapomeňte že na všechno se najde řešení

Nejsem nějakej psycholog ale uznejte že sebepoškozování je svinstvo

Bety01To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

kocka perskaVIP(ANIME!)

Někteří lidi se řezají, že cítí pocit viny, že jsou k ničemu, že by svět byl lepší bez nich. Pak ,když tu potřebu udělají mají hned lepší pocit, protože se jim uleví. Nějaká bolest je jim jedno. Pak jsou tu lidi, který to dělají jen aby byli in a pak ti ,kteří mají ty chvilkové období.

kocka perskaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

PsychoušekVIP(Sword Art Online)

kocka perska: spíš to dělají právě proto, aby něco cítili, třeba mají pocit, že necítí tu bolest co by měli... Ale at už mají jakýkoli důvod, tímhle si v každém případě jen přitíží

PsychoušekTo se mi líbí +2 To se mi nelíbí

Hadzune Mygu(Metalisti,Emaři kulatého ...)

Když má člověk nějaké problémy a řeže se, tak to možná na chvíli odvede myšlení od těch problémů, ale po každém řezání zůstávají jizvy, které potom tak akorát připomínají ty problémy, kvůli kterým se člověk řezal. Takže to nic nevyřeší. Sama mám nějaké ty jizvy, sice ne přímo od řezání, ale od podobných kravin, takže s tím mám zkušenosti.

Hadzune MyguTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.