Monster High Cleolei Dress Up
Hra - Monster High Cleolei Dress Up
Video se načítá
Computer Crash
Hra - Computer Crash
Video se načítá
Pou at the Doctor
Hra - Pou at the Doctor
Video se načítá
Royal Wedding
Hra - Royal Wedding
Video se načítá
 

Psychopatíkův Blog :33

Hubněte do plavek zadci líní :D

Název článku byl myšlen spíše ze srandy. Ale fakt je, že se nám udělalo opravdu hezky, sluníčko, teplo, ale ne horko. A blíží se léto, na povrch skříně se dostanou plavky, minisukně, kraťásky, trička bez pasu...zmrzliny, nanuky, tříště, buřty u ohně... A na to nepotřebujeme zimní zahřívací vrstvu.

Pro začátek bych chtěla říct, že není nutné držet nesmyslné diety a mučit se 2 hodiny denně težkým cvičením. To tady, předpokládám, nikdo z nás nepotřebuje. Ale trochu si zpevnit postavičku chce určitě na léto každá holka, takže jdeme na pár rad. ( To je celkem ironie, že koule Psychoušek radí...)

  

Pro začátek bych chtěla říct, že není nejlepší nápad psát si jídelníček. Já to dělám a jsem zděšená tím, co všechno za den sežeru :D

Pro ilustraci vám sem přidám pár dní svého jídelníčku. Neberte si ze mě příklad, nestravuji se nejzdravěji..

Pondělí:

Snídaně: Miska cereálií s mlékem a hrozinkami. Kafe

Svačina:nic

Oběd: rizoto se zeleninou, jabko

Svačina: Hrnek mlíka

Večeře: Sýr

Tekutiny: asi 4 litry čaje a vody

Úterý:

Snídaně: To mussli co včera.

Svačina: termix, kafe

Oběd: nudle s bylinkovou omáčkou

Svačina: jahody

Večeře: kuřecí vývar s nudlema

Tekutiny: asi 4 litry vody a čaje

Středa:

Snídaně: Jogurt, kafe

Svačina: nic

Oběd: 2 kopečky rýže s omáčkou a masem.

Svačina: nic

Večeře: vanilkový puding

Tekutiny: asi 4 litry, voda, čaj ( zelený, borůvkový)

Čtvrtek:

Snídaně: 2 svatební koláčky

Svačina: nic

Oběd: rohlík se šunkou

Svačina: kefírové mléko

Večeře: jabko

Tekutiny: voda a čaj asi 4 litry

Pátek:

Snídaně: 2 ovocné kytičky ( Z jablek a pomeranče)

Svačina: cereální tyčinka

Oběd: maso s bramborem

Svačina:  nic

Večeře: mléčná rýže

Tekutiny: asi 4 litry vody a ovocný džus. 

No, jak říkám, je to dost demotivační, když si uvědomím, co všechno žeru :D Ještě že nehodlám držet přímo dietu. Ale zpevnit tu pneumatiku neuškodí.

Takže... At žije sport! Sem netušila,že někdy já vyslovím tuhletu větu:-) Ale je to pravda.Chodím na longboard,posiluju,cvičím...a cítím se díky tomu dobře.Asi se při sportu opravdu uvolnují hormony štěstí. 

Ted byl zase hroznej týden díky tomu problému s jídlem,ale myslím,že ted už to bude jen lepší.I když to říkám ted,ale bůhví co zase bude za pár dnů. Co mi zase přecvakne v té mojí poloschyzofrenní hlavě..Ted jsem na sebe pyšná,že jsem dneska přes hodinu tancovala.Vím,že je pěkný mít sexy pevný tělo a né vychrtlý. A že žena má být žena a ne prkno. Dyt u holky je to i hezký, když má boky a je trošku zakulacená. i chlapům se to líbí. ( nemyslím 13ti letý kluky na základní škole, ale chlapy) Vím,že není výhra mít podváhu,aby se člověk cítil dobře a hubeně. To je jenom na škodu. 
Někde uvnitř mám ale pořád ten hlas,který patří mojí tlusté minulosti, kdy jsem kvůli nevhodným lékům trpěla obezitou,která se u mě zničeho nic objevila a mám strach,že ho zase začnu slyšet a řídit se podle něj,proti mé vůli.I dneska jsem měla takové nutkání,ale překonala jsem to a chci se toho hlasu,co člověka může zničit jak fyzicky,tak i psychicky,uplně zbavit a žít a jíst normálně. A ne se týden mučit hlady a pak se přežírat a pak brečet, že mám nadváhu...
Díky všem lidem,co jsou mi oporou,přivádí mě na jiné myšlenky a dělají radost ze života.Protože,když se mám špatně,když mám jakékoliv problémy,tak si na všechny vždycky vzpomenu,že nejsem sama a že ostatním nechci dělat starosti,a i to mi pomáhá vykouzlit na tváři úsměv:-)

No ale to jsem se zase rozdeníčkovala... Mám tu pro vás ještě pár typů, jak si udržet váhu a nemuset se trápit s nějakou pitomou stupidní dietou.

Mlsat zdravě:

Ano, to se opravdu dá. Když si dáme jednu řadu čokolády, tak nás to přece nezabije. To samé s pár bombónů. Ale nesníst celou tabulku a dva pytlíčky. Množství hraje velkou roli. A proto, když dostaneme velkou chuť, můžeme to krásně vyřešit zdravým mlsáním. Třeba jahody s tvarohem a vanilkovým cukrem.

Nebo rozmixovat banán a další koktejlové ovoce s mlékem a třeba se špetkou skořice a dát si tekutou mňamku. 

Místo klasické točené zmrzliny se dá dát mražený jogurt nebo si udělat dřeň z ovoce. Vymačkat ovocnou štávu, trošku osladit a strčit do mrazáku. Skvělá ovocná dřeň je na světě.

Další trik ohledně slazení. Vykašlete se na všechen bílý cukr. Medem se dá sladit líp. Já jsem si třeba do kafe nebo do čaje nedala cukr ani nepamatuju. Med je taky fajn, dokonce bych řekla, že i lepší. A jak jsem si vyzkoušela u pečení, dá se s ním sladit i buchta :D 

  

  


Necpat se na večer:

K snídani si můžeme dát co chceme, protože to za ten den nějak spálíme. Navíc vydatná snídaně je zdravá. Ale cpát se odpoledne a večer není ani zdravé ani vhodné pro naše tučné zadky :D

Například omezení pečiva. Není potřeba nejíst pečivo vůbec. Ale nejíst ho k večeři a po třetí hodině odpoledne. Dopoledne k svačině klidně, ale k večeři ne. To dělá hodně.

Stejně tak ty sladkosti je lepší si dát ráno než odpoledne. Odpoledne jíst jen lehčí jídla, jako jogurty, tvarohy, ovoce, zeleninu, případně polévku nebo třeba brambory na loupačku. :)

  

  

 

Velikost porcí:

Je známo, že vůbec nejíst je blbost. jistě, po týdenní hladovce zhubnete, ale rozhodně ne zdravě a akorát se budete trápit, bude vám strašně špatně, slabo, odporně a jakmile pak začnete jíst, naberete to jojo efektem... navíc tady přece nepodporujeme anorexii.

Důležitá je pravidelná strava, ale malé porce. Jezte klidně 6x denně, ale malé porcičky. Nevynechávejte snídani a oběd, svačte, ale malé porce. 

Protože když hodně zmenčíte porce, nemusíte si nic odpírat. Klidně si dejte rajskou s knedlíkem, ale místo šesti knedlí si dejte jen dva.

Klidně si dejte špagety, ale nesnězte jich plný talíř.

Jinak, pokud nejste vegetariánky, nepřestávejte jíst maso. To vám moc nepomůže

Co se týče teplých jídel, je dobré mít jedno teplé jídlo za den. Úplně vynechat normální obědy není dobrá cesta...

  


Na co pozor

Coca -  cola, Kofola, Fanta.... tyhle ty přeslazený šťávy fakt nejsou dobrý nápad. Když pomineme, že je v nich víc kalorií, než v normálním jídle, jsou to chemický srač*y. Třeba v coca cole se dá rozpustit železo a dá se s ní čistit záchod...

Vynechávání důležitých jídel... je naprostá blbost úplně vyřadit z jídelníčku nějakou potravinu. jistě, hranolky a burgery vyřadit můžeme, ale nevynechat úplně mléčné výrobky, maso nebo ovoce. Strava má být pestrá. omezit je, ano, ale úplně je odepsat ne.

Nepřehnat to. V tomhle věku jsme strašně citlivé na ty věci ohledně váhy a snadno to můžeme s hlídáním postavy začít přehánět. Z obyčejného hlídání se se může stát hubnutí a z hubnutí anorexie. Není to hned, ale pak v tom najednou člověk je, sní za den 2 kopečky rýže a dvě mrkve a bude se zuřivě dřít se cvičením a posilováním. Bude hlídat každou blbou kalorii na obalu a bude v háji. Takže nepřehánět to, nečíst sračky jako ana blogy ale přemýšlet a hubnout zdravě, jíst, ale nepřejídat se, sportovat, ale nestrhnout se:)

  

  

  

Není na tom nic hezkého ani sexy. Anorexie člověku vezme všechno. Zůstane mu pak jenom sebenenávist, stres, trápení, hlad a nemoci. A ohrožení života.






Komentáře

Veva3

Měla jsem nad sebou dva názvy článků. Jeden Tloušťka není zločin, tenhle Hubněte do plavek...smajl Jinak krásný pravdivý článek, děkujusmajl.

Veva3To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

vokataVěrka(►Mysterious◄)

Moc super článek .Takový Motivační.Mam problém.Možná to sem patří jen maličko,ale stejně...Mám prostě záda v pr*eli .Udělala mi to školní taška.To znamená že mi zničila páteř a prozo když sedím tak jsem nahnutá jako nějaký starý člověk.Měla bych cvičit,ale jsem moc líná a nebo nemám čas.Stím by se spojovalo i hubnutí.Máš třeba nějaké cviky co by patřili k oboum ?

vokataVěrkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Pink LadyVIP

Já osobně bych potřebovala spíš přibrat, popravdě se mi nelíbí ta "ideální" štíhlá postava, chtěla bych být radši (jak říká můj otec) "oplácaná" smajl
A jestli je tvůj jídelníček nezdravý, tak radši nechci vědět co je ten můj smajl

Pink LadyTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

PsychoušekVIP(Sword Art Online)

Pink Lady: můj není tak nezdravý, jako spíš obsáhlý smajl Opravdu je toho moc. No ale je dobře že chceš být oplácanější, mě se to taky líbí víc, ale jde o zdraví. a hlavně přibrat se dá vždycky ale zhubnout ne. Aspon u mě, mě stačí sníst jabko a přiberu kilo, nejsem jako ti lidi co vyžerou mcdonald a zhubnou... jestli chceš přibrat cpi se tím co máš ráda

PsychoušekTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

SagkaVIP(Girl´s Dream)

Jestli u tebe svítí sluníčko a je hezky, tak závidím. Tady bylo nádherně minulý týden, teplíčko, sluníčko... ale tento týden poprchává už od pondělka.

Co se týče hubnutí, já sama to moc neřeším, postavu mám zděděnou štíhlou a jíst můžu téměř cokoli a netloustnu, mnozí by mi mohli závidět. Ale co vím od ostatních i z vlastní zkušenosti: Dieta většinou nepomůže, protože člověk nikdy nedodrží přesně stanovený jídelníček. Nejlepší je nepřecpávat se, jíst tak normalně, ale hlavně pravidelně 5x denně, přičemž oběd by měl být teplý a největší jídlo a chvíli před spaním by se nemělo jíst. Jíst od každého trochu a k tomu se hýbat - jít si zaběhat, projet se na kole, nějaký sport... to je ta nejlepší kombinace.

SagkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

FelicityVIP(KPOP :3)

Pěkný článek smajl Vím že mi asi moc neporadíš ale chtěla bych se zeptat: Měřím 167 cm, je mi 12 let a vážím 57 kg, myslíš že je to na mou výšku a věk normální?smajl

FelicityTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

SagkaVIP(Girl´s Dream)

Felicity: To je hodně obecné, pár čísel ti nic neřekne. Jinak vypadá holka, která váží 60kg a pravidelně sportuje, takže tu váhu tvoří její svaly a celkově je ta holka štíhlá se svaly. A jinak stejně vážící holka, které hmotnost dělají tuky a špeky.

Pokud jsi se svou postavou +/- spokojená, tak to vůbec neřeš, ale jenom podle čísel se opravdu nedá určit, zda-li to je normální. Jak psala Psychoušek, ještě se budeš pár let vyvýjet, takže zatím svou váhu ani postavu moc neřeš, není definitivní.

SagkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.