Psychopatíkův Blog :33

Food ask

Zase vykrádám dotazníky z cizích blogů XD Ale když narazím na nějaký dobrý, hrozně mě baví to vyplňovat XD Klidně si ty otázky zase na oplátku vy vemte ode mě taky.


1 Čaj nebo kafe?

Zbožňuju oboje, i když poslední dobou mi kafe tolik nechutná ( asi proto, že jsme měla období, kdy jsem pila i 10 hrnků denně :(   )

Na čaje jsem hodně vysazená, nejradši mám zelený, zázvorový a chutná mi i anglický ( černý s mlékem)


2. Oblíbená kuchyně?

Rozhodně asijská. Japonsko, Vietnam, Čína, Indie... Všechny ty jídla mi hrozně chutnají, i jejich tradiční sladkosti a musím říct, že Asiatům dost závidím, že mají tak skvělou kuchyni, protože třeba Česká kuchyně mi vůbec nechutná,nesnáším knedlíky, omáčky, řízky a podobný blbosti. A paradoxně nejsem ani velkej fanda Italské kuchyně, která je hodně oblíbená...

Mám prostě ráda to sushi, nudle rámen atd :D

             

3. Nejoblíbenější snídaně?

Asi úplně nejradši mám bílý jogurt a třeba s ovocem a nebo ovesnou kaši. Nebo třeba tvaroh. Celkově asi ty tvarohy a jogurty a nejen na snídani, ale i na svačinu a večeři XD


4.Jsi na nějaké jídlo alergická?

Vyloženě alergická ne, mám mírnou, ale opravdu jen mírnou intoleranci na lepek. Ale jsou jídla, která mi nesedí nebo se mi po nich dělá zle, např. česnek. a pak mám takovou psychickou alergii na šlehačku ( jak jí dám do pusy, chce se mi hrozně zvracet) 

[Unsupported element format]

5. Nejoblíbenější sladkost?

Hořká čokoláda ( tak 85%kakaa), bílá čokoláda, a pak veškerý oříšky a sušený ovoce.


6. jaké jídlo jsi v dětství nejedla a teď ho jíš?

Veškerá zelenina XD Což je docela vtipný, protože si vzpomínám, jak mi bylo asi 13 a stěžovala jsem si strejdovi, že vím, jak je zelenina hrozně zdravá, ale že mi prostě žádná nechutná. A on řekl, ať si z toho nedělám hlavu, že zeleninu jí lidi zásadně až od 18ti let XD No a opravdu od 18ti jím strašně moc zeleniny a chutná mi a neumím si to bez ní představit.


7. Nejoblíbenější restaurace?

Mám jedno oblíbený vietnamský bistro a pak sushi v Letmu XD A pak ještě Corrida ( španělská restaurace) ale kdo není z Brna, tak vám ty názvy nic neřeknou. Jinak do restaurací moc nechodím, v opravdové normální restauraci jsme byla... jestli 5x za život? Prostě úplně minimálně, ale dost chodím do čajky.


8. Jak často jíš ve fast foodech?

Ve fast foodech vůbec nejím, to jídlo mi tam nechutná, spíš se mi hnusí a navíc je moc drahé. Jediné, co jím z těch potravin, co se řadí mezi fast foody je kebab a pizza ( a tu jsem taky neměla snad rok)


9. Praktikuješ nebo praktikoval/a jsi vegetariánsví/veganství?

V jednu dobu jsme byla pescetarián ( jí se jen ryby), ale kvůli chudokrevnosti a nedostatku železa mi to doktorka zakázala. Jinak maso mám ráda, občas si ho dám, ale obešla bych se bez něj ( bez těch ryb asi ne) Moc mi chutnají náhrady masa jako sója nebo tofu, to úplně miluju, ale je to dost drahé. Mám ráda i veganské potraviny, jako rostlinná mléka, sojové jogurty atd, a lidi se mě občas ptají, jestli jsem veganka, když to jím, ale rozhodně nejsem!

Co se týče vegetariánství, tak to beru, dokonce podporuju, pokud je člověk zdravý a vše pečlivě nahrazuje, je to v pořádku, ale veganství ne. Už nějakých 15 milionů let jsme všežravci a ne bíložravci...ale tak nikomu to neberu.


10. Kde nakupuješ potraviny?


11. Oblíbený alkohol?

Víno <3 A vodka. A mám ráda i slivovicu.


12. Nejneoblíbenější jídlo?

Špagety a svíčková na smětaně XD a játra


13. Co máš nejradši na pizze?

Asi žampiony a mám docela ráda i olivy. A sýr, samozřejmě. 


14. Držel/a jsi nějaké diety?

Já a diety to je bohužel kapitola sama o sobě, radši o těch šílenostech ani nebudu mluvit... ( a často to nebylo, abych hubla, ale prostě experimenty s vlastním tělem)


15. Co nejdivnějšího jsi kdy ochutnal/a?

Semínko z palmy XD a mravenec ( živý)


16. Oblíbená svačina?

ovoce nebo nějaký pití ( nějaký lepší XD) dost často jsem právě nějaký ,,lepší" pití měla jako svačinu ( sojové vanilkové mléko, džus nebo tak něco.)

                       

17. nejoblíbenější druh masa?

Jak už jsem řekla, právě ryba. A pak hovězí, ale musí být naprosto libový, na to jsem strašně háklivá XD


18. Názor na raw a chia výrobky?

Podle mě je to trochu tahání peněz z lidí a spousta lidí si to chválí jen proto, že je to zrovna nějaká módní vlna.. nevím, přijde mi to přeceňovaný. Třeba ty raw tyčinky a sladkosti... dyť je v nich víc sacharidů než proteinu...


19. Co nejčastěji vaříš?

Poslední dobou si opravdu vařím a ty jídla si chystám dopředu a plánuju ( musím :(   ) 

A teď v létě si dělám furt nějakou zeleninu, právě saláty nebo to ratatouille, na které jsem sem dala recept... nebo nějaký nudle se zeleninou popř. masem. Ale hrozně ráda dělám lívance a palačinky XD


 

20. Oblíbené ovoce?

jahody, borůvky, avokádo, jabko :)


21. Nejlepší jídlo, co umíš uvařit?

Umím fakt hodně dobrý kuřecí kung pao, pak právě všechny možný nudle a jídla s nudlema a dobrý domácí burgery XD A jinak spíš peču :33 A řekla bych, že péct umím celkem dobře a více méně asi všechno, dorty, bábovky, koláče...A moc mě to baví. Jo umím dobrej rumovej štrůdl XD Ten měl úspěch.


22. Oblíbená pomazánka?

fazolová s chilli :3 a nebo tvarohová.

23. Které jídlo jsi nikdy nesnědla ve školní jídelně?

Když jsem byla na prvním stupni, tak samozřejmě polívky XD Opravdu se nedaly jíst. A taky mi tam nikdy nechutnaly brambory.



Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.