Psychopatíkův Blog :33

ČSFD Psychoušek

Jsem tu, abych vám doporučila další filmy. Pohodlně se usaďte a čtěte.

Rozpolcený

žánr: Drama, horor

Děj: tři úplně odlišné dívky jsou unesené podivným chlápkem. Dvě oblíbené a společenské, nejlepší kamarádky a mlčenlivá a za divnou považovaná autistka. 

Jejich únosce je zavře do pokoje, ale jejich strach totiž vystřídá zvědavost s šokem, když se jejich únosce začne chovat velmi podivně. Při každé návštěvě je jinak oblečený, jinak mluví, jinak k nim přistupuje, jinak si říká... Někdy mluví sám se sebou. Pokaždé za nimi přijde jiný člověk, přitom je to pořád ta samá osoba.

Jejich únosce trpí těžkou duševní poruchou, včetně jeho pravého já má 23 různých osobností. Některé ty osobnosti se navzájem znají a spolupracují spolu, jiné ne. Ale dvě nejvýraznější z nich se obávají příchodu 24. osobnosti... Dravce. Kterému mají být jako potravu poskytnuty unesené dívky.

    

Počátek

žánr: Drama, akční, sci-fi

Agent Dom se specializuje na opravdu zvláštní akce. Krádeže myšlenek z podvědomí jiných lidí pomocí proniknutí do jejich snů. 

Dom dokáže vytvářet snové světy, ovšem jeden z nich stál život jeho manželku a byl obviněn z vraždy. je tedy na útěku a skrývá se a nemůže se vrátit domů ke svým dětem.

Přijme proto zvláštní a velmi nebezpečnou zakázku. Vysoce postavený podnikatel se chce zbavit svého konkurenta, vsadit mu do hlavy myšlenku, aby zničil impérium jeho otce. Jenže místo, aby myšlenky kradl, musí mu ji vnuknout. Musí vytvořit snové světy, kde zmíněnému člověku musí zasadit myšlenku tak, aby byl přesvědčen, že je jeho. 

Musí vytvořit sen na třech úrovních. Sen za domu deseti hodin, ovšem když spíme, náš mozek pracuje rychleji... Hodina ve snu je pět minut v realitě. A na první úrovni by zmíněná akce byla týden, na druhé půl roku a na třetí deset let. A ještě je tu riziko upadnutí do limbu, neovladatelného a syrového podvědomí. 

  

Mlčení jehňátek:

žánr: Thriller, drama, horor

Film je o známém psychiatrovi a kanibalovi Hannibalovi, kterého určitě znáte z jiných filmů

FBI se zabývá řáděním nového vraha, který stahuje své oběti z kůže a nechává jim v krku motýlí larvy a na tomto případu pracuje i studentka z kriminální akademie, která navštíví ve vězení Haniballa. Šílený ale geniální doktor ji fascinuje a věří, že by jim mohl s případem pomoct. 

Pátrání vygraduje ve chvíli, kdy je unesena dcera senátorky a Haniballovi jsou za pomoc s případem nabídnuty lepší vězeňské podmínky, cela s výhledem atd. 

Zdá se, že Haniball moc dobře ví, kdo tím vrahem je, ale snaží se zmíněnou studentku postrčit, aby na to přišla sama. Učí jí k tomu používat svoje vzpomínky a učí jí dívat se za to, co vidí. 

Dopadnou maniaka dřív, že zabije senátorčinu dceru?

  

Prokletý ostrov:

žánr: Drama

Na opuštěném ostrově je umístěna léčebna pro ty vůbec nejhorší případy. Na ostrov připlouvá detektiv s jeho pomocníkem, protože utekla jedna obvzlášť nebezpečná pacientka. Z ostrova, kolem kterého jsou jen kilometry moře a navíc tam zuří časté bouře, by neutekla, takže se někde určitě skrývá. Ředitel nemocnice detektivy přijme a ze začátku je k nim velice přátelský. Jenže po pár dnech začne detektiv trpět bolestmi hlavy a vše se zdá čím dál tím divnější. Skoro to vypadá, jako kdyby z něj chtěl ředitel nemocnice udělat blázna a nechat si ho tam. Všechno je čím dál tím zamotanější, detektiv neví, komu a čemu má věřit.

Navíc léčebné metody, které praktikují na pacientech se mu nezdají zrovna korektní. 

Detektiv má trauma z války a navíc mu zemřela žena a děti, proto by bylo snadné z něj udělat blázna a nechat ho tam uvíznout už napořád. A nebo je to celé úplně naopak?

  

Thinspiration:

žánr: drama

Hanna je úspěšná baletka, ale - asi jako každá dívka - chce zhubnout tak dvě tři kila. K tomu jí pomůže stránka o anorexii a Hanna začne drasticky hubnout. 

Na chatu, který je na stránce k dispozici jí ale píše jeden uživatel, který očividně ví, kdo je a pořád jí hubnutí anou rozmlouvá. Hanna má podezření na svou kamarádku, která je hubenější a sebevědomější, než ona. Přátelství se tak začíná rozpadat, protože Hanna si myslí, že jí kamarádka jen závidí a chce, aby vedle ní vždycky vypadala jako ta horší, ošklivější.

Navíc je hubnutím čím dál víc posedlá. Rodiče se samozřejmě strachují a dělají, co můžou, aby se Hanna dala do pořádku. Problém je, že Hanin bratr zápasí a potřebuje se dostat do nižší váhové kategorie a jeho otec mu hlídá každé sousto a nadává za každý gram navíc. Takže na jedné straně Hanna, která přehnaně hubne a na straně druhé její bratr, který ,,musí" zhubnout.

Co když ale nakonec největší problém s anorexií nemá Hanna, ale někdo úplně jiný?
 
  




Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.