Psychopatíkův Blog :33

Co nám chybí

Máme kde bydlet. máme co jíst. Vidíme, slyšíme, chodíme, můžeme chodit do školy, máme doma vanu s teplou sprchou, pro světlo nám stačí zmáčknout vypínač...Nežijeme si špatně, teoreticky by jsme měli být šťastní. A nejsme. Naopak. Počet lidí s depresemi a psychickými problémy přibývá. narůstá počet sebevražd. A to hlavně v zemích, kde se lidé mají ještě mnohem lépe, než my tady...

Proč?

Co je to, co nám chybí?

Láska.
Teď nemyslím jen tu partnerskou, ale lásku celkově. Nesetkáváme se s ní často. Lidé se navzájem nenávidí, drží si ostatní od těla, nemají pro sebe pochopení ani soucit.
Nikomu z nás se nedostane tolik laskavosti, kolik by potřeboval.
Snad každému někdo ubližuje nebo minimálně ublížil. Není nám projevováno dost soucitu a pochopení, protože každý ,,má svoje problémy" což ano, ale kdyby se lidé o druhé trochu víc zajímali ( v dobrém) a více se sebou soucítili, bylo by jim lépe. Kdyby byli ochotní pochopit. A ne jen soudit 
Žijeme ve světě, kde jsme nenávidění nebo lhostejní a sami nenávidíme a jsme k druhým lhostejní. Proto se podvědomě cítíme sami a bezmocně a máme strach a pocit, že na nás nezáleží.

A když máme sami dobrou vůli a cheme někomu pomoct, máme strach, protože co můžeme čekat? když na ulici oslovíme smutně vypadajícího člověka a zeptáme se, co mu je a zda mu můžeme pomoct, pravděpodobně na nás bude koukat jak na úchyla... A není divu, protože jsme od druhých naučení čekat jen to špatné...
Jsme tak chladní a nenávistní, protože jsme tak naučení žít. Setkáváme se s tím od malička u jiných, takže pak sami neumíme být lepší, nevíme jak. Nemáme žádný model... A když takoví náhodou jsme, jsme ještě považovaní za divné...


Komentáře

Butterfly340VIP(Imagination☆)

Tenhle článek mi připadá jako blbost, bez urážky... Víš, proč ve vyspělých zemích přibývá sebevražd? Protože lidé mají větší možnost rozhodovat o tom, co s nimi bude, můžou mít své názory a mají čas zabývat se sami sebou. V těch rozvojových je to kolikrát hlavně boj o přežití, tak lidé nemají na nic čas - nevzdělávají se, nemají možnost přemýšlet o sobě ani o světě. Další věcí je pak náboženství a kultura v těchto zemích, která sebevraždy zakazuje.

Zajímalo by mě, jak si takovou rozvojovou zemi představuješ... Z článku vyznělo, že takové státy jsou v podstatě ráj na Zemi - lidi se mají rádi, všichni mají střechu nad hlavou, žádné problémy na obzoru... Takhle to není, to sis je vysnila. Celkově mi připadá, že tvůj článek je jeden velký sen...

By the way, četla jsem tady většinu komentářů... Nechápu, proč se s těmi lidmi tak dohaduješ. Mají pravdu (skoro všichni). Jednají s tebou slušně a ty hnedka začneš s tím, proč lezou na tvůj blog, když se jim to nelíbí... Taky si to piš do deníčku! Tady si to může kdokoliv přečíst a okomentovat, je to jeho svobodná vůle.

Butterfly340To se mi líbí +2 To se mi nelíbí

PsychoušekVIP(Sword Art Online)

Butterfly340: ano a moje svobodná vůle je zase na to z vysoka kašlat. Já nemůžu za to, že někdo něco pochopí jinak, než jak to myslím. To už je jeho soukromá věc.
I kdyby můj sen, moje věc. Mé myšlenky. To je to, co mi vadí. že někdo chce změnit moje myšlení a cítění a kecá mi do toho, co si mám myslet.
Myšlenkou článku je to, že ve světě není tolik lásky, kolik by bylo třeba a že lidé jsou k sobě lhostejní a zlí ( lidstvo jako celek). že to ěnkdo vidí jinak nebo si to vyložil tak, že narážím přímo na NĚJ, JE JEHO PROBLÉM. jak říkáš, je každého svobdná vůle si sem psát co chce, ale stejně tak je má svobodná vůle to přejít bez toho, aniž bych se nad tím pozastavila a myslet si své, takže jen plýtvají energií. Toť vše

PsychoušekTo se mi líbí +2 To se mi nelíbí

PsychoušekVIP(Sword Art Online)

Pro všechny, kteří tak horečně chcou diskutovat. od ted neodpovídám ( platí pro ty, co mají potřebu se hádat) takže máte po zábavě. smajl Jak řekla Kristi ( Pretty K) nemá to cenu a nemám na to náladu. dasvidáňa smajl

PsychoušekTo se mi líbí +3 To se mi nelíbí

Magor Igor(Svět Fantazie ^^)

Je smutný, že to vidíš takhle. Víš, svět je ve skutečnosti takový, v jaký sama věříš. Pokud jsi přesvědčená, že je plný zla a nenávisti, bude to pravda. Kdo by chtěl ale v takovém světě žít?

Magor IgorTo se mi líbí +4 To se mi nelíbí

TicTack_

S týmto nemôžem súhlasiť.
Ľudia, že sa navzájom nenávidia? Nie, takto to nie je. Neviem o tebe nič, neviem, kde bývaš, ale snáď v Česku nie je miesto, kde sa úplne všetci pobúrili a majú chuť spáchať samovraždu.
Hovoríš o ľuďoch ako o zvieratách. Doslova.
,,Žijeme ve světě, kde jsme nenávidění nebo lhostejní a sami nenávidíme a jsme k druhým lhostejní. Proto se podvědomě cítíme sami a bezmocně a máme strach a pocit, že na nás nezáleží.''
Tu by bolo lepšie túto vetu napísať v prvej osobe JEDNOTNÉHO čísla. Ak to bolo myslené všeobecne, vôbec to nie je pravda. To, že sa tak cítiš ty neznamená, že aj celé ľudstvo.
Článok sám o sebe ma uráža.

TicTack_To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

AnkoVIP(✎ Svet kreslenia a maľova...)

Psychoušek: Všechny lidi, kteří se necítí stejně jako ty a slepě od tebe nepřijímají tohle. Je to myšleno pro všechny lidi, kteří se snaží být šťastní, vidí naději a neutápí se v beznaději a sebelítosti.
Propříště buď tak laskava a napiš Anko. Takovéhle zdůrazňování není potřeba.
Mimochodem, ještě se vyjádřím v těm válkám a spol. Říká ti něco střet zájmů? Právě to se teď děje i mezi námi dvěma. Lidé válčí, protože bojují za svojí pravdu. Protože mají koho následovat a za čím si stát. Protože to berou jako ten správný přístup. Zamysli se. Vezmu to na příkladu dobro vs. zlo. Obecně víme, že dobro je to hodné, to které nás zachrání a bojuje za nás. Ale kdybys byla v té zlé straně, nebyla by ta dobrá strana ta zlá? Ta, která ti chce ublížit a všechno vzít?
Děti v dětským domovech jsou proto, že se o ně nemá kdo starat. Že by to rodina s dětmi finančně i psychicky nezvládala, že žádné rodiče nemá, že byly nechtěné.
Většina lidí je na ulici proto, že se utopili ve dluhu. Nebo že třeba byli ve vězení a jejich partner si našel jinou polovičku a dům je jeho. Protože nemá kam jít.
A obchody s bílým masem a orgány a děvčaty je hnus, který provozují jen absolutně nelidské stvůry.
Pokud svůj blog bereš jako deník, pak si uvědom, že je veřejný a každý k tomu může napsat svůj názor.
Nechtěla jsi, abych psala do komentářů, ale zdůraznila jsi moje jméno. Nemůžeš čekat, že to nechám být, nebo ti napíšu do zpráv. Koneckonců, je to tu i pro ostatní, nejen pro tebe. ^^

AnkoTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

PsychoušekVIP(Sword Art Online)

TicTack_: jak bys mi mohla velmi ublížit. neznám tě. A zase to nebylo myšleno na TEBE. Ale na někoho jiného a ona ví na koho.
Já beru naprosto ohled na lidi s odlišným názorem nic nikomu neberu a nevyvracím, ale to samé čekám na oplátku.
a už nevím, kdo to psal, myslím, že ANKO. řekla něco, že jsem vás všecky urazila. Koho všecky? Vy jste součástí nějakého kultu? to je ted spíš pro ni, než pro tebe to ty asi nevíš ani o čem je řeč

PsychoušekTo se mi líbí +3 To se mi nelíbí

pastelkaVIP

Přátelský a komunikativní člověk, potkává stejně přátelské a komunikativní lidi. Ten,kdo je zatížen negativizmem, potkává lidi nenávistné, negativní a zlé. Je to jednoduchý zákon přitažlivosti. Negativní energie, vždy přitahují jiné negativní energie a naopak.

pastelkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

pastelkaVIP

Psychoušek: Svět, ale JE v podstatě jednoduchý. Ve vesmíru není žádná síla, která by jednomu člověku přála a jinému odpírala to dobré.
Složitosti si vytváříme jenom my sami, ve svých hlavách a svým přístupem a také svým chováním (nepřicházejí tudíž zvenčí).
Pokud to mám, tedy, napsat úplně polopatě: jakou energii ze sebe vyzařuješ, takoví lidé tě obklopují.
Nikdo usměvavý, přátelský a pozitivní se nebude na ulici hnát ke "škarohlídovi".
Nikdo si v kavárně nepřisedne k zamračenému a nazlobeně působícímu člověku, aby společně s ním žehral na ten " zlý svět, nevděčné děti, malou výplatu, škaredé počasí atd.". (Dosaď cokoliv dalšího.)
Ale najde si někoho sympatického, s kým si pohovoří, zasměje se a stráví příjemný čas.To je ta přitažlivost energií.
A tak to opravdu funguje. Je to úplně banální.
Konec konců, není nic jednoduššího, než si to na jeden den vyzkoušet. Na každého člověka se usmát, být příjemný, poznamenat něco milého. NIKDO Z NICH, ti neoplatí "nenávistí" nebo "lhostejností", o které píšeš.
A tady je "jádro pudla"! Kdo chce vidět dobro, vidí ho. Kdo nechce vidět, nevidí. smajl pa pastel

pastelkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

PsychoušekVIP(Sword Art Online)

pastelka: Kdyby to fungovalo takhle doslova, to by byl svět až moc jednoduchý smajl No ale ty víš jaký já jsme negativista a mám ve svém blízkém okolí někoho tak pozitivního, laskavého a otevřeného, že doted nevěřím, že je skutečná smajl a ona zase potkala mě... nemůžeš zákon přitažlivosti brát doslova, nějak funguje to je dokázané, ale ne takhle doslovně a taky kdeco si můžeš vsugerovat... ale to je zase jiné téma

PsychoušekTo se mi líbí +5 To se mi nelíbí

AnkoVIP(✎ Svet kreslenia a maľova...)

Kámo hej, ale vážně, co to meleš? Vždyť tohle jsou žvásty. Myslíš, že tě rodiče nemilují? Že nemáš přátele? Že nemáš nikoho?
Kde jsme nenáviděni? To kdo řekl? Podívej se ven. Víš ty vůbec, co to nenávist doopravdy je? Tušíš to vůbec? Mezi nesnášenlivostí a nenávistí je hluboká propast. Nikdo, kdo tě potká a jen tě uvidí, ti nemůže říct, že tě nenávidí.
Nic proti, ale oslovila bys na ulici úplně cizího člověka, který vypadá smutně?
Upřímně a od srdce, chladní a nenávistní? Buď tak laskava a propříště mluv za sebe. Lidé v mém okolí jsou doopravdy vřelí a hodní, ačkoliv trochu magoři, ale to jsme asi v tomhle věku všichni. Ledově chladní nejsme ani omylem. Ani moji příbuzní, ani učitelé, spolužáci taky ne a maturanti taky ne. My a oni jsme nejhlučnější třídy na škole. Takže jako argument mi neříkej věk. Neříkej, že jsem dítě, že jsem moc mladá, že jsem kid, který nic neví. To na mě neplatí.
Chápu, že smyslem tohohle článku je láska, ale pokud nechceš, abych reagovala na to ostatní, tak to tam nedávej.

AnkoTo se mi líbí +5 To se mi nelíbí

Pretty K(starší sestry)

Anko: třeba máme zrovna na tohle stejný názor smajl Já na rozdíl od tebe znám Psychouška osobně a už dlouho smajl A ona moc dobře ví, že když s ní nesouhlasím, umím jí to velmi tvrdě říct

Pretty KTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.