Plňte si své nesplnitelné sny

○ RECENZE - Dopisy na konec světa ○

Název knihy: Dopisy na konec světa

Autorka: Ava Dellaira

Rok originálního vydání: 2014

Rok českého vydání: 2015

Počet stran: 272

Hodnocení na Databázi knih: 79%

Moje hodnocení: 3*/5*

Obsah: Všechno to začalo úkolem na hodinu literatury: "Napište dopis někomu, kdo zemřel." 

Laurel si vybere Kurta Cobaina, který zemřel mladý, stejně tak jako její starší sestra May. Úkol sice neodevzdá, ale s psaním pokračuje a brzy dopisy adresuje i dalším nežijícím osobnostem - Amy Winehouseové, Roveru Phoenixovi nebo Amelii Earhartové. Svěřuje se jim se vším možným - jak se jí stýská po mámě, která po sestřině smrti odjela pryč, a nechala Laurel se zničeným tátou a silně věřící tetou, jak se jí nedaří zapadnout v prostředí nové střední školy, jak je těžké navázat nová přátelství, když kamarádkám nemůže říct, jaká všechna tajemství ji tíží, nebo jak se poprvé zamilovala. A rozepíše se taky o své sestře, kterou zbožňovala, a o tom, jak je těžké žít bez ní. May zemřela za nevyjasněných okolností a jediným svědkem tragédie byla Laurel, která o tom však nedokáže mluvit - možná se o tom ale odváží psát. May byla pro sestru ztělesněním intelligence, krásy a šarmu. Pokud se ale má Laurel zbavit výčitek a postavit se znovu na vlastní nohy, musí si uvědomit, že i May měla svoje chyby.


Můj názor: Ano. I May měla svoje chyby. A Laurel chtěla být neustále jako ona. Ve všech dopisech jsme si mohli přečíst jak by skvělá, úžasná, krásná. Heh. U konce už mě to vážně otravovalo. 

Hlavní hrdinka, Sky, a další její kamarádi / kamarádky, mi byli šíleně nesympatický. Vůbec jsem nechápala jejich myšlení, celkově mi postavy prostě připadali divné.
Co se mi ovšem líbilo, byl nápad. Byl super, jen by to ovšem mohlo mít lepší zpracování. A to je taky jediné plus na té knížce, která se mi moc nelíbila. Docela zklamání, i když jsem od ní toho ani moc nečekala.

Komentáře

Naty a KájaVIP(Fazole)

Knyhu se chystám přečíst a od tohodle jsem čekala spoiler jako kráva, ale ne. To oceňuji. Dokázala ses vyjádřit aniž bys prozradila děj. Jinak nic světoborného. Prostě názor.smajl

Naty a KájaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Simka39VIP(Girl´s Dream)

Naty a Kája: Na svých recenzích se o to snažím, říct lidem jenom svůj názor, a buď knihu doporučit, nebo ne. Ale být tebou, knihu bych si přečetla. Co jsem koukala na recenze, někomu se to líbilo, někomu ne. Třeba se Ti to líbit bude. Rozhodně to ale není kniha pro každého smajl.

Simka39To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Naty a KájaVIP(Fazole)

Lucy Lupinová: Podle mě je potřebné zdělovat své názory. Jak pozitivní, tak i ty negativní. Je to pořád jeden názor z milionu, ale že se dostal do světa je podle mě dobré. Recenze je o vyjádření pocitů ať jsou jakékoliv. =)

Naty a KájaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.