Natalka d

Halloween

 Hi girls!!! Dnes si povíme o Halloweenu, protože bude zítra, tak ať jste připravené a vše víte. Halloween už slaví hodně lidí i u nás v ČR, tak si o něm povíme. Pokud je tu někdo, kdo bydlí na Slovensku, může nám říct jestli se u nich Halloween slaví a jak. Tento článek jsem prostě vydat musela. Já jsem prostě ten typ člověka, který slaví, kde jaký nesmysl, tak doufám, že si článek užijete, nemusíte hodnotit, jen přečíst, ale i můžete je to na vás. Tak pojďme na ten článek, přece tedy času je málo.

                                                  

 Halloween

Je to Anglosaský svátek. Slaví se v anglicky mluvících zemích, ale už se dostal skoro do celého světa i u nás už se trochu slaví.

Zvyky: Vyřezávání dýní, děti se oblékají do kostýmů a v ten večer  chodí od domu k domu  s svojí říkankou ,, trick or treat" ( v překladu dej koledu nebo ti něco provedu)

Té dýni vyřezané říkají  Jack O' latern. To byl opilec, který konal zlé skutky  a jednoho večera si ho odnesl ďábel od té doby, co zemřel v pekle, chodí strašit lidi, lidé mu odpustili a vyřezávají dýně, aby je Jack O' latern chránil před zlem.

 

 

Diy od uživatelky Unicorn Lenia moc jí děkuji

 

Hlavní barvy Halloweenu jsou černá a oranžová.

 

 A takovou si můžete udělat výzdobu.

 

 

Kostýmy, které si zítra na sebe můžete vzít na trojku se nedívejte a neberte to, že si je můžete vzít doslova, nikdy nevíte: 

 

1.

 

2.        

 

3. 

 

4.

 

Tak to by stačilo.

 

Halloweenské dobroty recepty 

Další dobroty 

Halloween se slaví před svátkem všech svatých, který je 1. listopadu. Svátek všech svatých s anglicky řekne: All Hallows' Eve nebo All Saints' Eve.  Z wikipedie nekopíruji jen jsem si tam našla informaci, jak se řekne svátek všech svatých, nic víc. A už jsme u konce u dnešního článku. A nakonec jeden vtip:

,, Tati koupíš mi žárovku ?" prosí Filip. ,, A k čemu ji  potřebuješ?" ,, Paní učitelka říkala, že budeme na Halloween dělat svítící dýni, tak aby svítila."

 Tak si zítra užijte Halloween.

http://www.hryprodivky.cz/h/halloween-house-maker 

Komentáře

natalka dVIP(Svěřování se,rady a zábav...)

sophia cookie: Já jsem u nás taky neviděla nikoho chodit,ale není to jen o tom převléct se do kostýmu, říct trivk od trest a dostat odměnu. Jen koho každý rok vidím chodit k babičce a dědovi,tak vidím sebe a letos poprvé uvidím svou sestru.

natalka dTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.