Natalka d

Tipy na výlety v Plzeňském kraji

Ahoj!!! Dnes tu mám pro vás tipy na výlety v Plzeňském kraji, takže  ti, co jsou z Plzeňského kraje a okolí, tak určitě čtěte tento článek. Nebudu zdržovat a můžeme začít.


1.Zoo Plzeň

Velká zoo, která má zvířata rozdělena na Kontinenty. Je tam například žirafa, želva skalní,sova pálená nebo třeba dikobraz. Je tam těch zvířat hodně. Jen se tam jeďte podívat. Je tam nové mládě šimpanze.

http://https://www.zooplzen.cz


2.Hrad Švihov

Jediný vodní hrad v české republice. Natáčela se tu pohádka Tři oříšky pro Popelku. Prohlídkových okruhů tu je hodně, takže si můžete vybrat. Bydlel tu například Vilém II. Webové stránky hradu, stačí kliknout na tenhle odkaz nebo si ho zkopíruj do vyhledávače.

 ( Obraz na hradě)


3. Techmania science centrum Plzeň

Jste zvídaví a baví vás věda a pokusy? Tak přijeďte sem. Je tu to právě potřebujete. Můžete si vyzkoušet v expozici různé pokusy,atrakce a podobně. Je tu také planetárium,kino a nebo si můžete zahrát únikovou hru.Je to tu, jak pro malé, tak i pro velké.


4. Prášilské jezero

Chcete se ochladit, protože je vám teplo nebo si chcete odpočnout? Tak tohle je místo pro vás. Relaxuje se tu a tohle místo je opředené legendami. Také je to jedno z jezer, které vzniklo z ledovce. Nachází se 5 kilometrů od obce Prášily. 1079 metrů nad mořem.


5.Zámek Zbiroh

Byl to kdysi románsko-gotický hrad, který se přestavěl na zámek a polovina hradu zůstala dodnes. Hluboko v zemi je nejhlubší studna v Evropě. Poblíž zámku se také nachází lanové centrum. Na zámku se dá i ubytovat.

http://https://www.zbiroh.com/expozice/zamecky-okruh


Tak tohle bylo pro dnešek všechno a ahoj!!!

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.