Natalka d

5 tipů na výlety v jihomoravském kraji

Ahoj. Dneska vám dám pár tipů, kam jet v jihomoravském kraji na výlet. Kdybyste nevěděli, kam tedy jet, tak si můžete kdykoliv tento článek přečíst. Nebudu vás tedy zdržovat a můžeme tedy začít.


1. Aqualand Moravia Pasohlávky

Určitě doporučuji. Jsou tam tobogány, různé bazény, masáže a prostě ráj, ale je to tam docela drahé, takže pokud tam pojedete , tak vám doporučuji si vzít domácí zásoby jídla a pití. My to děláme, tak, že si den předem usmažíme řízky a pak to tam druhý den jíme studený v ruce s pečivem. A teď jsou tam nové bazény a tobogány, ještě aqualand nabízí animační programy pro děti. 

Odkaz na webovou stránku aqualandu



2.Město Znojmo 

Krásné město, v kterém se nachází různé krásy. Například: Radniční věž, hrad, rotunda sv.Kateřiny, muzeum motorismu, podzemí,Vlkova věž, koupaliště, které je vyhřívané a plno dalšího. Doporučuji doopravdy na výlet, ale i na dovolenou třeba, kdo bydlí daleko. Je to druhé největší město v jihomoravském kraji.



3. Státní zámek Vranov nad Dyjí

Kdysi to byl hrad, ale Althannové ho přestavěli na zámek. Zámek nabízí tři prohlídkové okruhy a to: Reprezentační interiéry, soukromé pokoje a od letoška nově věž. Určitě pokud jste tu nebyli, tak se sem přijeďte podívat, protože je to krásný zámek.Natáčela se zde Nesmrtelná teta. Pro děti tu je výstava plazů, takže jestli sem pojedete, tak vezměte svého mladšího sourozence na výstavu plazů. Doporučený věk 3+

webové stránky zámku



4. Město Brno

V Brně najdete plno krásných míst. Třeba hrad Špilberk, zoo, nákupní centrum Olympia, kde můžete sehnat nové oblečení, muzeum Antrophos, Vida science centrum, atd.



5. Zoopark a Dinopark Vyškov

Krásný, opravený zoopark spojený s dinoparkem. Najdete zde hodně krásných zvířat. Například lemury, opice, domácí zvířata, klokany, papoušky, koně, osly, divoké kočky, včely, ryby a plno dalších zvířat. Je tam velké hřiště pro děti a hned na začátku je tam restaurace a záchody. Za parkování se musí platit.

V dinoparku je plno exponátů dinosaurů, kterých se můžete dotýkat, řev je v repráku v kameni u dinosaura, někdy dinosauři zakřičí, tak že se leknou i dospělí. Můžete si zkusit jet na kole v korunách stromů nad hlavami dinousarů nebo si třeba zajít do hvězdárny či na výstavu fosilií. Je toho tam hodně, klidně to proskoumejte tam.

webová stránka


Tak už se dneska s vámi loučím. Ahoj. Nezapomeňte někam vyrazit.

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.