Kiwča :D

Psí Vánoce po druhé

Čahojda Ňafíci♥

Tentokrát to bude celý článek :D Opravdu se omlouvám ani jsem si nevšimla, že se to publikovalo :) 

Myslím, že většina z vás, má doma pejska, nebo je alespoň má rád, takže článek pro všechny :) Já pejska nemám, za pár měsíců už mě čeká♥ :) No a jelikož se blíží Vánoce máme tu takový "návod" jak připravit pejskovi příjemné Vánoce :) Jdeme na to!

Zásady

1. Nedávejte psovi čokoládu! A ani cukroví! Hroznová vína taky mohou otrávit! Vlastně mu nedávejte nic, u čeho si nejste jisti, že to smí. Samozřejmě nějaká šunka, salám... Ale v malém množství!!!! A ovoce, taky bacha ano?! :)

2. Všechny členy rodiny i návštěvy, upozorněte, že pejskovi nesmí dávat nic ze stolu!

3. Pes cítí vaše nadšení, nervozitu a nedočkavost :) Začne tyto pocity mít také, proto se snažte ovládat své city a pejska zkuste každou chvíli zabavit :)


Adventní kalendář

Prodávají psí adventní kalendáře! A nebo můžete vyrobit! Stačí dobré nápady! Například koupit nějaké hračky a dát do každé pamlsek. Každý den dostane pejsek novou hračku i pamlsek! Ale uznávám, je trochu divné, aby pes dostal každý den hračku :D Ale to se může domyslet :)


Dárečky?

Nevíte co koupit? Pamlsky ano. Ale pozor, aby jste jich nekoupili moc (můžete nějaké i upéct- recepty dole).... Dále můžete koupit hračky....... Z vodítka a obojku pejsek bude mít asi takovou radost, jako vy, když jste byli malí a dostali čepici nebo nějaké "měkouše". To znamená, že klidně, ale ne ve velkém množství. Naopak hezký pelíšek může udělat radost. Pokud si pes nepotrpí na věcné dárky, nebo si nerad hraje a má citlivé zažívání, může jako dárek posloužit dlouhá procházka a nebo můžete psovi připravit psí hlavolam (nějaké budou dole)....



Jak najde pes dárek?

To je jednoduché! Stačí když do každého psího dárku dáte pamlsek (nejlépe do všech stejný) a tak pejsek snadno najde svůj dáreček! Můžete pamlsky opět vyrobit, nebo pokud umíte se psem stopovat, dejte mu tam kus látky a druhý kus si nechte :) Aby se pes zabavil, můžete do každého dát jinou látku, hlavně i ty druhé kusy vždy nezapomeňte schovat k sobě a někam do sáčků :)


"Vánoční" povely

Přines- Když naučíte pejska nosit dárky a dáte mu obleček santy (v případě, že je na nošení oblečků zvyklí) bude to roztomilé ne? Hlavně aby se v oblečku mohl pohybovat :D 

Hledej- Dáte pejskovi přičichnout k pamlsku a on si najde svůj dáreček se stejným pamlskem uvnitř :) 

Nesmíš- Logicky, že jo :D Naučíš ho nesmíš a nemusíš se bát, že ti sežere cukroví z ruky, když mu řekneš nesmíš :) 

Zůstaň a hlídej- Může hlídat děti a mladší sourozence než "Ježíšek" dotahá všechny dárky :D

Drž- Můžete na stromeček pověsit balonek-někam nízko- a pak řekněte psovi drž a odendáte psovi dáreček. 

Taky se hodí když naučíte pejska, že nesmí chodit ke stromečku- hlavně pokud máte skleněné koule, aby je nerozbil.... :)

Taky můžete psovi dát držet zvoneček a povel, při kterém se pes hýbe tak, aby zvoneček zvonil :) 


Večeře

Pokud má pes citlivé zažívání, uděláte mu radost tím, že mu dáte to co obvykle. Můžete jim dát i syrové maso a ani u ryb se bát nemusíte- za syrova jsou kosti měkké. Ale radši mu můžete koupit přírodní filé :) Jistě každý vymyslíte něco vhodného :) 


Cukroví

No a konečně jdeme na to cukroví :D

Rybí tyčinky
250 g čerstvé ryby nebo zmraženého filé
150 g mouky
2–3 vejce
asi 0,5 l vody
1 polévková lžíce rybího tuku

Rybu rozmixujeme, přidáme k ní ostatní suroviny a důkladně promícháme. Hotové těsto vyválíme, vykrájíme malé tyčinky nebo použijeme vykrajovací formičky na vánoční cukroví. Pečeme 20 až 25 minut při teplotě 180 ºC do křupava.

Játrové kostičky
0,5 kg jater
0,5 kg ovesných vloček
2–3 vejce
trocha majoránky

2 stroužky česneku (pokud víte, že vašemu psovi nevadí)
Všechny ingredience rozmixujte a vzniklé těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Troubu rozehřejte na 180 až 200 ºC a pečte 20 minut. Ještě teplé rozkrájejte na úhledné kostičky.

Celozrnné psí suchárky
450 g celozrnné mouky
170 g ovesných vloček
30 g sádla nebo rostlinného oleje
250 ml masového vývaru

Suroviny dobře promíchejte a rozetřete na plech (vymazaný nebo vyložený pečicím papírem). Ještě před vložením do trouby těsto rozřežte – čtyřmi a kolmo sedmi čárami, získáte tak 40 kousků. Pečte asi 40 minut při teplotě 180 ºC.

Banánové placičky
2,25 hrnku celozrnných vloček
0,5 hrnku odstředěného mléka
1 vejce
0,3 hrnku rozmixovaných banánů
čajová lžička medu

Všechny přísady pořádně promícháme, na pomoučeném vále prohněteme a rozválíme. Malými formičkami vypichujeme tvary a ty pak pečeme při teplotě 150 ºC asi 30 minut.


Hlavolamy

No a psi se musí zabavit i psychicky a ne jen  fyzicky! A proto tu máme hlavolamy pro pejsky, aby jsme jim ukrátili čekání a nebo ho jen tak zabavili.... :) 

Papíry

Každý má doma po Vánocích tunu balících papírů! Nevyhazujte je. Nějak je rozložte (ze začátku jednoduše) a vložte mezi ně pamlsky, je důležité, aby to pes viděl a koukal se u toho na vás (pokud nevydrží na místě, řekněte si někomu, ať ho podrží). Potom ho nechte hledat pamlsky. Ze začátku to pokládejte i na papíry, položené skoro narovno na zemi, postupně můžete ztěžovat tím, že začnete dávat pamlsky pod papíry a různě je muchlat :) Nezapomeňte, že když to psovi uděláte hned těžké a nepůjde mu to, bude to mít opačný účinek a vynervuje ho to....

Krabice

Pokud máte doma nějaké krabice (ať na dárky nebo ne) navíc, tak z nich můžete také udělat hlavolam! Postup je podobný jako u papírů... Krabice můžete pokládat na zem otevřené a víka také, aby se pes naučil odendat to a neposouvat to :) Pokud má plochý čumák, nepůjde mu to zkuste proto radši něco jiného. No a potom můžete i pamlsky zavírat dovnitř a naučit pejska otvírat víko- pokud mu to nepůjde, přidělejte na víko provázek, aby mohly otevřít víko snáze. Ze začátku dávejte mlsky na vrch víka a krabic, nebo je nechte otevřené :) 

No a to je pro dnešek vše :) 


A přečtěte si tento článek, myslím, že se to hodí a je to hodně o zamyšlení :) 

Zatím papa Ňafíci♥

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.