Theme Hotel
Hra - Theme Hotel
Video se načítá
Clickplay
Hra - Clickplay
Video se načítá
Pony Club Decoration
Hra - Pony Club Decoration
Video se načítá
Lego Friends Pool Party
Hra - Lego Friends Pool Party
Video se načítá
Perfect Winter Look
Hra - Perfect Winter Look
Video se načítá
Vanellope Princess Makeover
Hra - Vanellope Princess Makeover
Video se načítá
Minion Surgeon
Hra - Minion Surgeon
Video se načítá
 

Kiwča :D

Den matek!

Ahoj dneska je den matek! A proto popřejte všichni svým maminkám vše nejlepší:) Nejdříve si od dni matek něco řekneme a dostaneme se i k dárkům na poslední chvíli:)

Den Matek 14. 5. 
Den matek je velmi krásný svátek, který je rozšířen po celém světě. Oficiálně připadá den matek na druhou květnou neděli. V ČR je tento svátek ustanoven na 8. května, a začal se slavit roku 1923 a to díky propagátorce Alici Masarykové. Po druhé světové válce byl komunistickou garniturou trochu zneužit, právě k propagandistickým oslavám a byl přejmenován na MDŽ - Mezinárodní den žen. Po roce 1989 se opět začal slavit Den matek i veřejně. Typickým dárkem ke Dni matek jsou květiny a drobné dárky, které matky často dostávají hlavně od svých dětí. Na den matek má svátek Bonifác :-D 

(pokud bude v dalším odstavci něco stejné tak sorry ale alespoň si to lépe zapamatujete:D ) 

Den matek 2017
Den matek je 14. května 2017, to je dnes!

Den matek 2018
Den matek bude 13. května 2018, to je za 364 dní

Den matek 2019 
Den matek bude 12. května 2019, to je za 728 dní


Den matek je den v roce, kdy máme skvělou příležitost poděkovat naším maminkám za to, co všechno pro nás v životě udělali. Lidé tento den slaví po celém světě v různých dnech roku. U nás je Dnem matek vždy druhá květnová neděle, proto se datum tohoto svátku rok od roku liší.
Svátek Dne matek má svůj původ už ve starověkém Řecku. U nás propagovala tento den Alice Masaryková, dcera prvního Československého prezidenta.


Dárky na poslední chvilinky

Košík plný radosti 

Chceš mamce ukázat, že ji znáš jako své boty? Pak vezmi velkou skleněnou dózu, nebo třeba koš, do kterého naskládej všechny její oblíbené produkty. Můžeš se zaměřit třeba jenom na jednu oblast (např. kosmetika), nebo udělat miš-maš. Do koše dej například oblíbené bonbóny, čaj, knížku, lístky do kina. Prostě cokoliv, co souvisí s povahou tvé maminky. Nezapomeň, že kreativitě se meze nekladou.



Hrneček, který si zamiluje
Každá mamka by měla mít svůj osobní hrneček. Jeho výroba je naprosto jednoduchá a zabere ti pár minut. Hlavně si dej pozor, abys ho tvořila ve chvíli, kdy mamka nebude doma. Přece nechceš přijít o překvapení.
Co budeš potřebovat:
Fixy na porcelán
Bílý hrneček
Jak na to:
Je jenom na tobě, jaký motiv zvolíš. Můžeš na hrníček napsat krátký citát, který vystihuje vztah mezi tebou a mamkou, nebo třeba obrázek, o kterém víš, že se jí bude líbit. Až obrázek namaluješ, pak dej hrníček do trouby vyhřáté na 200 stupňů na 10 minut. Poté hrníček vyjmi a dárkově zabal.



Proč mamku miluješ?
Jestli chceš mamku obdarovat něčím, co ji opravdu dojme, pak vsaď na tento dárek. Vezmi si malé papírky, na které napiš, proč mamku miluješ. Můžeš napsat její povahové rysy, nebo třeba společné události, které prohloubily váš vztah. Každý papírek přelož a vlož ho do skleněné dózy. Uvidíš, že mamka bude nadšením bez sebe. (to jsem jí dala minulý rok) 




Květinou nic nezkazíš

A to máme na mysli jak živé květy, tak i tyto čokoládové. Pokud se rozhodneš vyrobit mamce čokoládou verzi, pak si vezmi tvrdou čtvrtku a maminčiny oblíbené pralinky. Ze čtvrtky vystřihni květy a stonek a tavnou pistolí přilep bonbóny ke čtvrtce. Není to nic složitého a celou květinu budeš mít do deseti minut vyrobenou.

Tady něco z mé hlavy:)


Kolážový rámeček

To jsou například tři rámečky nějak kreativně spojené k sobě nebo velký rám oddělený do menších rámečků. Můžete vyrobit klidně sami s tavnou pistolí a pár rámečky:) A kdo je levý nebo nemá tavnou pistoli a má dostatek peněz tak ho může koupit jako já:)


Poukázka

To už asi dnes na poslední chvíli nestihnete ale můžete to dát příště nebo při jiné příležitosti. Kupte mamce jízdenku/y do jejího oblíbeného města kam se vždycky chtěla podívat. Udělejte ji na PC poukázku a do obálky dejte jízdenky/u a i pár peněz a nezapomeňte i na poukázku:) Nebo jí kupte lístky do kina:) Prostě co vás napadne...

(z internetu)


Jahodové potěšení:)

Jahody mají super vlastnost. Jsou červené jako srdce-symbol lásky. A proto se na vyjádření lásky a obdivu skvěle hodí. Jednoduše vezměte vykrajovátka z Vánoc a vykrojte jahody do tvaru srdce. Vypeckujte třešně a střídavě napichujte jahody-srdíčka a třešně. Nebo ze srdíček udělejte na talířek kroužek a doprostřed dejte šlehačku:) Cokoliv s jakýmkoliv ovocem se dá udělat!


Dále jsou tu 

Obyčejnější dárky:

Prostě mamce kupte bonboniéru, květinu prostě cokoliv co má ráda a potěší jí to:) Nebo jí jen pozvěte třeba na pizzu:) Přáníčkem ať už ručně vyrobeným nebo koupeným také nic nezkazíte. Nebo něco upečete?  Nebo něco vymyslete fantazii se meze nekladou :)

Doufám že se vám dnešní článek líbil! 

Zatím čau a pozdravujte svoje maminky:)





Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.