KagamineRinCZ

recept na čočkoráky - bramboráky z čočky

Máte rádi bramboráky, ale chcete zkusit něco jiného. tak zkuste ,,bramboráky" z červené nebo žluté čočky - čočkoráky. Jsou snadné na přípravu, takže je zvládne každý. Můžete použít žlutou nebo červenou čočku - já zkusila oboje a ty z červené čočky jsou podle mě lepší, ty ze žluté zase chutnají víc jako bramboráky. 

Také je můžete připravit na dva způsoby, buď klasicky nebo na indický způsob, vše záleží jen na koření. Recept je na dvě porce, takže v případě, že je budete dělat pro víc lidí, ingredience navyšte.

POTŘEBUJEME:

. 100G červené nebo žluté čočky ( nebo napíchat :P)

. 100 ml mléka - normálního nebo rostlinného, já použila jednou klasické polotučné a jednou ovesné)

. 1 lžíce mouky

. 1 lžička ( olivového( oleje na restování

Koření na indickou verzi:

. kari

. grilovací koření

. pepř.

sušený česnek.

.pálivou mletou papriku

. sladkou mletou papriku.

. kurkumu

Koření na klasickou verzi:

. sůl

.pepř.

majoránka.

kmín.

sušený česnek


POSUP:

. Ta nejtěžší část, čočku propláchnete, a necháte pořádně namočit v horké vodě 3-6 hodin ( normálně jí namočte třeba ráno a nechte odstát v hrnci s vodou.

. Pak čočku hoďte do mixéru, přidejte lžící mouky, mléko a požadované koření a udělejte těsto jakoby na lívance. Mléko, případně vodu přidávejte postupně tak, aby vám šla čočka rozmixovat, ale aby těsto nebylo moc řídké.

. Následně dejte trošku oleje na pánev a restujte opět jako lívance, můžete udělat jeden velký čočkorák nebo víc malých.

. Podávejte s nakládanou nebo pečenou zeleninou, s masem nebo tofu, s bílým jogurtem nebo s čímkoli, co máte rádi ;)

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.