Hlas z prázdnoty

N1: Typy lidí, které NEMÁM ráda

Zdravím vás a vítám u mého prvního článku - názorovky. Zaměřím se jak na typy lidí na HPD.cz, tak i na ty, které nemám ráda i v reálném životě. Líní ať čtou jenom shrnutí... Je to stručnější, než se prokousávat tím mořem mých nudných keců.

N1 = názorovka číslo jedna

Ano, to jsem já, jak na vás ječím své otravné názory. Eh, ten obrázek se mi líbí...

Určitě si vyslouží spoustu negativní kritiky. Hodně lidí totiž do popisů dokonale zapadá, nebo se mnou nesouhlasí. Byla bych jenom ráda, kdybyste po mě během čtení neházeli kamení.

- Nebo víte co, tady si vyberte a až budu ve svém úkrytu, tak si to můžete zkusit mým směrem hodit. Jenom mě prosím nezabijte... A pak to koukejte posbírat a vrátit zpátky!

Tak a teď už bez dalších otravných keců...


1. Ja gramatyka neumed

Tento typ lidí je bohužel dost častý. Píšou bez diakritiky - a když už, tak je to naprosto otřesné, ignorují čárky a odstavce jsou pro ně cizí slovo. Jasně, každý se občas překlepne, ale přijde vám snad normální napsat toto - tak sy du lesema vidym na stromne veverku kera zere oryšky tak kni přydu a zařvam na ňu to sou mí zasoby veverko jedna co sy jako o sobe mislyš - ?


Já si myslím, že pokud je text s chybami ucházející, není co řešit. Každý dělá chyby. Včetně mě, to uznávám. Čeština je těžká i pro rodilé mluvčí, kteří tak třeba nevědomky dělají chyby. Někteří to ovšem dost přehání a měli by po sobě text opravdu důkladně kontrolovat - cožpak se to dá číst?

(Omlouvám se za kvalitu obrázku... Můj mobil to prostě nějak zdeformoval)

Zapojte mozky, lidi... Gramatika je kamarád!

Shrunutí - Proč je nemám ráda?: Protože čeština je krásný, nádherný a úžasný jazyk! Jsem příznivcem květnaté mluvy (sama se tak občas vyjadřuji) a oni češtinu shazují!



2. Modelka + bohyně + krásná + chytrá + nejlepší + nejoblíbenější + bohatá + sexy... Prostě dokonalá!

Prostě obživlá Mary Sue. Moje noční můra. Takovéto dívčny mívají na profilech svoje "úžasné" fotky a tvrdí, jak jsou krásné, bohaté, jak nesnáší své rodiče a kolik kluků už vystřídaly...


...

Eh, omlouvám se, udělalo se mi už z představy, že nějakou takovou existenci potkám dost nevolno. Fajn, pokračuju...

Já si o nich myslím, že jsou to jen prostě namyšlené hlupačky - nemohu si pomoct, ale já na nich žádnou inteligenci nevidím. Starají se o své tělo a duši nechávají být...


Tenhle citát se mi moc líbí, přijde mi krásný... A pravdivý.

Schválně, zkuste si do vyhledávače v síni slávy zadat 'Nej', 'Top' nebo 'sexy'. Vyhodí vám jich hodně... Samozřejmě že  ne každý, kdo má ve svém jméně tohle, musí být nutně takový, stejně jako když si dáte na profil svou fotku... Ale kdo hledá, najde. Na požádání dám pár jmen...


Shrnutí - Proč je nemám ráda?: Protože krása je jen geneticky daná, ale namyšlenost nezvratná! Protože si tyto bytosti neuvědomují, že krása těla je nic! Že je důležitá krása duše! Ta se ovšem nedá dokresit líčidly... Což zjevně nechápou. Často se tento typ mísí s typem 1. a vzniká namyšlená osoba neznalá gramatiky. Hrůza.



3. Jednou to, podruhé tamto...

Název tohoto typu vám moc neřekl? Nevadí -  v popise se dozvíte víc. Tito lidé mění tvrzení. Jednou mi to nevadí. Ale neustále?!

Řeknou třeba: ,,Přijď dnes ve tři na návštěvu." Vy přijdete, jste tam přesně - je 15:00 a co si u dveří nevyslechnete? ,,Co tu jako děláš?!" Problém je v tom, že oni se nespletli. Oni se prostě najednou rozhodli, že u nich nemáte co dělat!

- Mimochodem - pro ty, co mě znají z reálného života: Tato situace je čistě pro příklad! Zrovna tohle se mi ještě nestalo.


Každý je občas nerozhodný... Lidi, kteří mění svůj názor co pět sekund ovšem nemohu vystát. Jak jim má člověk vyjít vstříc, když ani nevědí, co vlastně chtějí? Jednou to, podruhé zas tamto...


Shrnutí - Proč je nemám ráda?: Protože jsou neuvěřitelně nevyzpytatelní! Neumím s nima vyjít... Nevím, co vlastně chcou! A hrozně mě proto štvou! To prostě nejde...



4. Tupouni

Ano, vím, že existuje i živočich jménem tupoun nejapný. Neumím ovšem tyto lidi jinak pojmenovat, proto se tímto tupounům nejapným omlouvám. Lidští tupouni se vyznačují gorilím výrazem, chůzí pravěkého člověka, obrovským egem a pocitem, že vládnou světu.

Toto jsou tupouni z Gumídků... Oproti někteým mým spolužákům vypadají velmi inteligentně a sečtěle.


Nemyslíte?

Toto není přímo můj spolužák. Výraz má ten člověk ovšem stejný jako někteří z nich. Tupouni se mi příčí pro jejich ego. Nemohu vystát lidi, kteří se povyšují a nemají proč!

A pak tu máme metodu pokus - omyl... Tenhle obrázek mě dostal. Výstižné!

Shrnutí - Proč je nemám ráda?: Vytahují se a ani nemají proč. Mají jenom velké ego a myslí si, že to jim k životu stačí. Taková nenápadná osoba jako já s nimi má dost problémy. Prostě se jednou za čas neudržím - zařvu si, zanadávám na ně a někdy i něco hodím. V ten nejnevhodnější okamžik. Jak jinak.



Určitě už se těšíte na okamžik, kdy si budete moct tím šutrem po mě za mé názory hodit. Tak já se běžím schovat...

Do této pevnosti, či čeho. Je to hezké a velké. Fajn... Už můžete. Čekám salvu kamenů.


Hezký zbytek dne a prosím, nezabijte mě.

Gaia

Komentáře

ChilliVIP(ANIME!)

Super!
Vidím tu snahu, co jsi do toho vložila. Moc se mi článek líbíl.
Oceňuji tvou práci a naprosto s ním souhlasím. Jak řekla Revenclaw - ... /no prostě to všechno, co tam napsala, kopírovat to sem nebudu/
Těším se na tvoje další články.
O plus si řekni zítra, už my došly. A ne, není to žebrání. Je to jen upomenutí povinnosti za souhlasný názor.

P.S. Je to blboun nejapný, ale to je jedno.
Já vím, lidi jsou STRAŠNĚ rádi, když je někdo opravuje.

ChilliTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

GaiaVIP(Svět Fantazie ^^)

Chilli: Děkuji mnohokrát, pokusím se připomenout.
S tím tupounem... Jsem jenom hrozně zmatená, protože toho stejného živočicha mi to vyhodilo i pod jménem tupoun nejapný, tak jsem to tam radši napsala. (Gaia když neví, tak tam dá všechno, co se jí právě honí hlavou)
Opravování mi nevadí, chyby jsou lidské a i já je sekám.

GaiaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Ravenclaw(ANIME STALKERS)

Naprostý souhlas a velká pochvala pro propracovaný článek.
Ano, tyto typy lidí jsou děsivými příklady. Je sice pravda, že dělám čárky špatně až moc a i v gramatice dokáži mít chyby na zvracení, ale z některých jiných článku jsem natolik zhrozena, že dokáži mít i záchvat škubání oka.
Naše milované bohyně přeci každý musí obdivovat a klanět se jim ! Jsou přeci zábavné, chytré a geniální. Gaio, pojďme se spolu se svými vadami někam zahrabat. A nechme na pokoji nejvelkolepější bytosti. Jen ať mohutně září tím nejsilnějším slunečním paprskem.
Bohužel je mi typ 3. a 4. podobný. Vlastně bych měla nesnášet osoby jako jsem já. Respektive se snažím své názory neměnit, ale ta silná váhavost mě ničí. A někdy mám i náladu "Ne že bych byla inteligent, ale vás překonám s jednoduchým zašlápnutím" či dokonce "Já za něco stojím".
Vnitřní hlas : Raven, jsi odporný egoistický hnus, jež patří do tohoto článku ! Řešíš tu své názory, a nevěnuješ se dílu !
Eh, pardon. Nechala jsem se unést. Článek totiž ve mě vyvolává silné emoce. Víte že umíte velmi dobře popisovat ? To musím obdivovat, já dokáži popsat tak maximálně stylem
"Je to hnědé, nevoní to a jmenuje se to Raven"...
Rozhodně se těším na další názorové články, a věřím, že budeme v názorech souhlasit (ačkoliv vás vnímám jako zcela jiný typ bytosti...(Eh, jen škoda, že v Mbti se lišíte jen písmenem P/J).
Mám i další kladný fakt, jež bude však znít divně. Ale moc se mi líbí výběr obrázků. Nevím čím to je, ale jednoduše se to perfektně hodí. Další důkaz, že si s článkem Gaia dává záležet.
Takže za mě je tu velká pochvala a doufám, že si brzo přečtu další článek. Moc se těším.
Snad vám nezničil tento stupidní komentář náladu. Vaše Ravenclaw.
Vnitřní hlas : No páni, to jsi se tedy rozepsala. Gaia už nežila. Je znuděná k smrti.

RavenclawTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

GaiaVIP(Svět Fantazie ^^)

Ravenclaw: Děkuji a jsem velmi ráda, že měl někdo trpělivost to číst. A dokonce s kladnou reakcí! (Takže žádné kamení?) A dokonce ještě žiju!
Co jsem to provedla? Vždyť jsem se navážela do naprosto dokonalých bytostí! Měla by se jim nechat vláda nad světem - vždyť jsou pro to jako stvořeny! *Gaia prchá před davem obživlých Mary Sue, které ji chcou naučit módě a líčení*
Osobně se domnívám, že minimálně do typu 4 nepatříš úplně. Nemyslím si, že by ses vyznačovala gorilím výrazem a chůzí pravěkého člověka.
Každopádně ještě jednou děkuji.
Gaia

GaiaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.