Hlas z prázdnoty

Ztraceni v hlubinách časoprostoru - Kapitola první

Zdravím!

Víc jak půl roku nic... Začíná se z mého blogu stávat mrtvolka. Ale vzhledem k tomu, že jsem začala na svůj Wattpad (TADY JE) psát nový (přeložíme jako: první použitelný) příběh, rozhodla jsem se ho přidat i tady. (Neumím psát dlouhé kapitoly, tak to bude takové víc kouskované...)

Sou, hír izit!


···································································································································································



Kaisa je kyborg, ostatně jako všichni lidé narození po čtvrté světové válce. Díky jaderným, chemickým i biologickým zbraním v ní zaniklo lidstvo tak, jak ho známe. Lidé se rodí s řadou tělesných postižení. K normální existenci jim musí dopomáhat technika. Kaisa i její přátelé se ale narodili o něco více postižení a tak je procento jejich kybernetických úprav daleko vyšší než u většiny obyvatel. Díky tomu se vyznají ve strojích.
Co se stane, když se tato skupinka rozhodne sestavit stroj času a odcestovat s ním do období druhé světové války? A co se stane, když přistanou trochu v jiné době než plánovali?

Pozn.: Historická fakta mohou být upravena či pozměněna.


Kapitola první

Nohou odkopnu sutiny a podrážděně zabručím, když má noha došlápne na něco malého a ostrého. Zastavím se a zvednu onen předmět ze země.

Ostrý kus kovu. Botu naštěstí nepoškodil. Opatrně ho vytáhnu ze země a prohlédnu si ho. Z jedné strany má bílý nátěr s černým pruhem. Díky svému kyborgskému systému a optobionice hned poznávám, o co jde. Můj system se automaticky připojí na síť a porovná úlomek s informacemi na ní.

Přes zorné pole se mi promítne zelený text.
Ruční laserová zbraň M-48-VXC zakázaná na území Švýcarské Republiky, Čínské Unie a Kanadského Společenství. Její paprsek způsobuje nejen hluboké rány a ošklivé popáleniny, ale také může zbraň při neopatrné manipulaci bez zjevných příčin vybouchnout. Je značně nestabilní a...

Pošlu text pryč. Vím, o co jde. Ty zbraně byly používány při občanské válce, která se odehrála před deseti lety. Chudinské čtvrti byly díky nim téměř vyhlazeny, protože je jejich majitelé neuměli ani ovládat, ani skladovat. Hojně se prodávaly na černém trhu. Levné, ale nebezpečné i pro osobu na druhé straně hlavně.

Občanská válka proběhla dvě stě padesát let po čtvrté světové válce, ve které zaniklo lidstvo tak, jak jsme ho dříve znali. Díky jaderným, chemickým i biologickým zbraním se následující generace lidí začaly rodit tělesně postižené. K normální existenci nám pomáhá technika. Tyto operace jsou ale dosti nákladné, takže rodina smí mít jen jedno dítě, jehož operace platí stát. Pokud chce mít více dětí, musí jim operaci zaplatit sama. A to je pro dost rodin zde, v Severské Alianci problém.

Pro nás ale ne. Moji rodiče jsou významní chirurgové a mistři v oboru kybernetických operací. Také přišli na způsob, jak žít navždy... Když se na Zemi zřítila velká skupina meteoritů, přinesly s sebou prvek, kterým když se obklopí orgány a v pravidelných měsíčních intervalech se pak do těla dodává pomocí injekcí, lze tak žít navěky. Lidé s těmito úpravami ale nesmí mít děti, ten prvek je totiž schopen se přenášet na další generace. I ony by pak byly nesmrtelné. A to by už Země nemohla zvládnout. Po čtvrté světové válce jsme se téměř vyhubili, ale nyní nás tu už zase je pět a půl miliard. Jenže zlomek z nás bude žít navždy. A to je teprve začátek.

···································································································································································

...eh, jo, je to kratší... Ale další kapitola tu bude co by dup!


"Lol, Gaio... Dyť to jenom kopíruješ ze svého Wattpadu."

"Šak právě! Co by dup! A od páté zas dlouho nic!"

*facepalm*


Takže... Nezapomeňte zkouknout další díl a...

Zdarec!

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.