BlogPeris

Jak dát létu umělé dýchání

Zdravím moji drazí! 

Možná jste se trochu zarazili u názvu. "Proboha Peris se zbláznila" letí vám hlavou. Ne nezbláznila, hned všechno vysvětlím.

Asi už jste si všimli že červenec se překulil v srpen, ten se pak překulí v září a my jsme v háji. Já teda osobně zažívám velice časté myšlenky na školu hned na začátku července - copak si obleču do školy? Co si koupím za sešity? Co za pouzdro, batoh...?

V srpnu je mi škola už víc ukradená a já se hlavně soustředím na to, abych ovládla dovednost zastavení času - zatím marně - a užila si tak co nejvíc léta. Jenže i já si už teď všímám že večery se zkracují, víc prší, ráno je déle tma a že celkově se tak trochu schyluje k podzimu. Hlavně v supermarketech že ano. Pověstné HOLA HOLA ŠKOLA VOLÁ jste mohli zahlédnout již na začátku srpna. Jak drzé!

Nicméně, účel tohoto článku není naladit vás na školu, podzim a předat vám předpodzimní depku. Naopak - účelem článku je prodloužit si léto. Tady jsou mé tipy:

1. Zajděte si na koupaliště, nebo skočte doma do bazénu a jezírka

Nic neevokuje léto víc než jama plná vody. Nevím jak vy ale já třeba preferuju bazény před přírodními vodními plochami. Jen jednou jsem se koupala v něčem přírodním a vůbec se mi to nelíbilo. Z té neprůhledné zelené vody se mi dělalo trochu ouzko. Jo a tento rok jsem ještě nebyla na koupališti XD Ale vy tam ještě můžete jít! Tak si tam nakráčejte, rozbalte deku, skočte do bazénu, kupte si hranolky a buďte tam až do večera. Určitě se vám vybaví vzpomínky na letní dny!

2. Pusťte si něco letního!

Nelžete, každý má svoji letní písničku, film, seriál, knížku... 

Je to dobrý způsob připomenutí, že je stále léto a vy si ho můžete ještě užít.

Mojí letní písničkou je God is a girl - nigtcore a mým letním seriálem je jakékoli anime. Hlavně pak HunterXHunter, Free a Haikyuu. A totálním letním komiksem je pro mě No. 6.

3. Večerní procházka!

Večerní procházka je vždy dobrý nápad. Je osvěžující, pročistíte si hlavu a můžete obdivovat krásy přírody (pokud bydlíte ve městě tak si zajděte do parku, za město, nebo se klidně procházejte i po městě, to je taky ukliňující). Nebo můžete ke své procházce někoho přizvat (kamarádku, sourozence, rodiče, psa..) a strávíte kvalitní čas spolu! Navíc se nadýcháte chladnějšího, osvěžujícího večerního vzduchu.

Nejlepším časem pro večerní procházku je aktuálně asi tak od sedmi nebo půl osmé. O půl deváté zapadá slunce a začíná být šero, takže to může být trochu děsivé, pokud půjdete sami.

4. Dejte si typicky letní jídlo

Existují také letní jídla. První jídlo (teda ne uplně jídlo, ale chápeme se), co mi naběhne při zmínce léta je meloun! Červeňoučký, křehký, šťavnatý osvěžující meloun. My ho v létě máme skoro pořád, někdy kupujeme i celý. To je ale pak trochu těžší na vybrání a navíc je ho hodně, takže spíš doporučuji předem nakrájené čtvrtky či poloviny.

Dalším jídlem jsou maliny, jahody, meruňky, nektarinky, ananas..... a květák. Věřte tomu nebo ne, mým letním jídlem je vařený květák.

5. Udělejte si ještě To do list

Hodně lidí si dělá to do list už na začátku léta, ale vězte že ještě není pozdě. A navíc ten pocit, když si něco odškrtnete je k nezaplacení. A i když něco nestačíte udělat - máte na to ještě celý rok :D

Na mém to do listu je nyní: namalovat obraz, cvičit na flétnu a dokoukat Mo Dao Zushi

6. Tohle je absolutní žolík

Dejte si zmrzlinu. Nebo si ji vyrobte sami!

Já jsem třeba teď nedávno dělala zmrzlinu z kokosového mléka, plechovky ananasu a trochu medu - chutnala výborně


Takže tohle byly mé tipy. Zdá se mi to jako trochu delší článek, než na jaký tady obyčejně narazíte (ale teď fakt, jak mají smysl šestivětové články?). Patlala jsem se s ním docela dlouho, ale to nevadí protože tyto prázdniny stejně nemám moc věcí na práci. Moje kamarádky se na mě tradičně přes prázdniny zase vykašlaly  XD

Taakže kočky, užijte si prázdniny, odpočiňte si, nezoufejte, máme ještě 20 dní a třeba ještě vydám další článek!

Sayonara! <3




Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.