Blog o všem možném

Místa v ČR, která stojí za návštěvu

Pokud nemáte rádi (nebo dokonce máte alergii na) sluníčkově optimistické články, tak tento článek nečtěte a bude vám určitě lépe!

*celou dobu jsem žila v domnění, že tento článek existuje*

Já mám snad i pocit, že jsem ho psala. Takže buď ho unesli mimozemšťani, nebo jsem si to pouze myslela. No, mám pocit, že možnost dvě bude správná. Víte, jak se to přeci říká: Myslet znamená něco vědět. Ale stejně se mi to nějak nezná! Copak jsem až tak přaštěná a mám tak velkou fantazii? Ještě je možnost, že jsem slepá a nějak jsem ten článek přehlédla (a to jsem projela blog několikrát). A pokud je to kombinace všeho dohromady, tak potěš.

#ZaseKilometrovýÚvodÚplněONičem

Ahoj!

Jsou prázdniny a určitě jezdíte na výlety. Já také na výlety ráda jezdím a myslím si, že jsem viděla dost míst tady v ČR. Bohužel u tohoto článku je problém, že každý z nás bydlí někde jinde. U nás se sice dá vcelku pohodlně cestovat, ale určitě nebudete cestovat z Moravskoslezského kraje do Karlovarského jen proto, že nějaká fixa to napíše. A hlavně některým se líbí na horách, jiným u vody, třetím ve lázních a městech...takže tento článek spíš berte jako místa v ČR, které se mi líbí.

Luhačovice

Mám-li říct jedno místo, které chci navštívit každý rok, řeknu na 100% Luhačovice. Byla jsem zde už několikrát (snad 9x) a vždy jsem ráda, když se sem mohu podívat znovu.

Luhačovice jsou krásně lázně ve Zlínském kraji. Pochází z nich např. známá Vincentka. Já v podstatě ani nevím proč tam chci pořád jezdit...jednoduše je tam nádherně, příjemný rodinný výlet. A také zde prodávají dobré oplatky.


Český Krumlov

Určitě jste již o Krumlově slyšeli a víte, že leží v Jihočeském kraji. Je zde nádherný zámek, historické náměstí. Všude se hemží spousta cizinců a obecně lidí. Jeden z těch důvodů, proč se mi zde líbí je určitě to množství lidí. Já zde cítím tu pravou turistickou atmosféru.

Já bych nikdy neřekla, že popsat proč se mi někde libí, je tak složité.


Rejvíz + Karlova Studánka

Já si myslela, že se mi zde nebude líbit. Ale nakonec to byla naopak...

Rejvíz je horská oblast, která leží v Olomouckém kraji. Nachází se zde mechové jezírko. My jsem tohle místo spojili s Karlovou studánkou, protože je relativně blízko. Karlova Studánka jsou (opět) horské lázně (překvapivě) v Moravskoslezském kraji.


Cesta k Mechovému jezírku je dlouhá cca 2 km, takže je to příjemná procházka. Část trasy půjdete po haťovém chodníků, který vypadá tak pohádkově a kouzelně! Když totiž jdete v lese po dřevěném chodníčku, máte pocit, že jste v pohádce. Mechové jezírko vypadá velice romanticky. Kdyby byla tma a ještě by byl chodníček nasvícen lampionky, tak by to vypadalo jako nějaký wallpaper bůhví odkud. Chápu, že nikdo nechce cpát do přírody mé oblíbené svítící lampionky, ale jen chci tohle místo nějak popsat a jinak to nejde. Používat k popisu krajiny lampionky. Proč ne?


Já mám teď pocit (to není pocit, ale realita), že tento článek vůbec nejde. A možná už vím, jak to s tím článkem bylo. Sice jsem ho napsala, ale zdál se mi nic moc (jako teď), takže jsem ho zase s velkým úspěchem smazala. A může mně někdo vysvětlit, proč hodinu píšu o lampionkách a pohádkovém chodníčku?

Když půjdete Karlovou Studánkou, určitě vás napadne, že se nachází v horských lázních. Jsou zde vodopády, jezírka...Tyto lázně jsou oproti Luhačovicím menší, ale také pěkné.

Praha

Asi nemusím psát žádné další podrobnosti. Stará Praha má své kouzlo...Staroměstské náměstí, Karlův most, Pražský hrad...ty památky jsou nádherné a dál se snad nic napsat nedá. Opět se mi líbilo, jak všude byli turisté.


Pokud tento článek spatří světlo světa a nebude takový propadák, jaký v době psaní bezpochybně je, tak to bude zázrak.

Lednice

A teď nemyslím ledničku, kterou máte v kuchyni...to asi každého napadlo. Je zde krásné teplo, zámek působí "čistě". A je zde moc pěkný park. Když jedete do Lednice, tak projedete spousta vinařských vesniček (a nedivte se, jste na Jižní Moravě). Ty vesničky působí úplně jinak. Ač to jsou malé vesničky, tak žijí a já tam vidím na lidech spokojenost.


Ovšem nikdy nezapomenu, jak mi mírně přiopilý pán dal ve vinném sklípku schnilé broskve či co to bylo. Možná to byly meruňky, ale to už je vcelku jedno.

Mariánské lázně

Asi jste zjistili, že se mi v lázních libí. Já jsem zde byla asi před 5 lety a už tehdy se mi zde opravdu líbilo. A hlavně pokud zde budete, zajděte se podívat na hrací a svítící fontánu večer. Ta fontána úžasně svítí a hraje a to fakt krásný zážitek (my jsme tam byli v 21:00, ale později to bude ještě lepší a tehdy myslím hrála Tenkrát na západě). A když se potom vracíte na pokoj, tak lázně večer jsou romantické, kouzelné...všude se hraje v kavárnách, jsou zde svíčky na stolech (z toho jsem prý někdy v 10ti letech byla nejvíce fascinovaná) a je zde vidět ten noční život. Já jsem z toho možná tak fascinovaná, protože v našem městě vypadá noční život, úplně jinak. Ale to je asi tím, že nebydlím v turistické oblasti.

Vidíte, je to moc pěkné...

Na okraji lázní je také park Boheminium, kde najdete zmenšené stavby ČR. Takže se můžete vyfotit třeba u Karlštejna a budete stejně vysocí. Navíc je tento park do jisté míry interaktivní, takže si můžete hrát s lanovkou na Ještěd, vláčky na nádraží, lodičkami na Lipně...co víc si přát.


Kroměříž

Je vcelku kousek od našeho bydliště, a proto jsme zde byli již vícekrát. Je zde zámek a rozhlehlé zámecké zahrady. Také zde jezdí výletní vláček, takže je to pohodlné a vidíte celý park. A odsud pochází můj oblíbený plyšák! No, nevím jestli je úplně nejlepší psát v 15ti letech o plyšácích. Kdybyste viděli to množství, které sedí na poličce v pokojíčku...ale řekněte mi, kdo by mohl vyhodit plyšáka? Vždyť to je zločin! Vyhodit krásného roztomilého plyšáka! #Drama


Jeskyně

Máme jich v ČR spoustu, takže si můžete vybrat, které navštívíte. Já jsem již v několika byla a všude se mi líbílo. A hlavně ty krápníky jsou boží! Je až neuvěřitelné, že tohle vzniklo úplně samo a bez zásahu člověka.

Kouzelná Macocha...

ZOO (Jihlava, Olomouc, Praha)

Všichni jsme jako malí milovali zoologické zahrady. Teď už samozřejmě nepotřebuji být pořád v ZOO, ale někdy se tam ráda podívám. V závorce jsem napsala ty, které se mi líbily. A je skvělý nápad, pokud je ZOO spojena s Dinoparkem (Vyškov). Myslím si, že pro menší děti je krásné místo. Pohladit si dinosaura, vyfotit se ve skořápce od vajíčka...amazing!


Všude, kde se vám líbí

Na balkoně (večer i ve dne)

Na dálnici večer

Kdekoliv při západu slunce

Kdekoliv mezi lidmi

Kdekoliv, kde je vánoční dekorace

...a na další spoustě míst, která vám přirostla k srdci...


Já opravdu přemýšlela, která místa pro tento článek vyberu. A když jsem konečně něco vymyslela, přišla ta obtížná část. Proč? U výše vyjmenovaných míst jsem schopna říct jen krásné, úžasné, boží, kouzelné, pohádkové. Ty slova jste dneska četly už několikrát. Ale já opravdu nevím, jak vyjádřit, když je všechno krásné a přesně tak, jak se vám to líbí (a vidíte, zde jsou zase tak slova).

Teď je určitě všem jasné, že k mé radosti stačí, když bude teplý letní večer, někde mi pověsíte světýlka a já budu tak ráda...

Věřili byste jak mě štve, že ten pravý obrázek je asi o milimetr menší?

Vcelku by mě zajímalo, jestli tento článek byl o nějakých turistických místech, nebo jen o světýlkách apod.

Já pevně věřím, že se vám článek líbíl. A v podstatě pochopím, když mi napíšete, že jste se nic nedozvěděly, že jsem jen opakovala slova a moje nadšení. Budete mít naprostou pravdu. Ale zase si můžete být jisté, že tento článek je na 100% upřímný. 

Budu moc ráda, pokud mi napíšete, kde se vám líbilo. A nemusí to být jen ČR...může to být celý svět, ale klidně "to co máte za barákem"...

Díky moc za všechny komentáře a plusy!




Komentáře

okurečekVIP(Píšeme povídky a příběhy)

V Lednici jsem byla s rodinou, když jsem byla malá a bylo to tam krásné! Škoda, že jsem tam byla jen jednou. smajl Kroměříž je taky úžasný, ten vážně stojí za návštěvu. A ještě bych tam doporučila navštívit zrcadlové bludiště, je to sranda. smajl A zoo v Olomouci a dinopark se zooparkem ve Vyškově, no prostě klasika, tam jsem za ten můj krátký život byla tak stokrát a nikdy mě to tam neomrzí. smajl

okurečekTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

okurečekVIP(Píšeme povídky a příběhy)

fixa: Ve Valticích jsem myslím nebyla. smajl Já o něm taky nevěděla, náhodně teta našla článek o tom, že to tam je. smajl Je to fakt super, jsou tam taková ta zakroucená zrcadla a různě a samozřejmě bludiště, ty jsou tam dvě. smajl Nezdá se to, ale člověk si to tam užije!
A přesně tak!

okurečekTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.