Cooking Master 3
Hra - Cooking Master 3
Video se načítá
Professional Makeup Artist
Hra - Professional Makeup Artist
Video se načítá
Horse Racing Fun
Hra - Horse Racing Fun
Video se načítá
Horse Eventing 3
Hra - Horse Eventing 3
Video se načítá
Pony racing
Hra - Pony racing
Video se načítá
Cheongsam Rack
Hra - Cheongsam Rack
Video se načítá
Hobbit Scene Maker
Hra - Hobbit Scene Maker
Video se načítá
Bomb It 7
Hra - Bomb It 7
Video se načítá
Fackovaná Ronalda a Messiho
Hra - Fackovaná Ronalda a Messiho
Video se načítá
Magic Change
Hra - Magic Change
Video se načítá
Bláznivý Homer Simpson
Hra - Bláznivý Homer Simpson
Video se načítá
Ariel Love Rivals & Elsa
Hra - Ariel Love Rivals & Elsa
Video se načítá
Cute Farm Hospital
Hra - Cute Farm Hospital
Video se načítá
Pony Care
Hra - Pony Care
Video se načítá
Candy Crush
Hra - Candy Crush
Video se načítá
Doggy Day Care
Hra - Doggy Day Care
Video se načítá
 

Something interesting

Kde brát inspiraci pro tvé články?

Ahoj :D,

na blogu HPD si snad každý den můžeme přečíst takovýto článek:



    Nevím, o čem mám psát. Pls, poraďte. Napište mi, co byste chtěli.



    Upřímně dost často se mi chce takovýmto lidem odepsat: „Jestli jsou všechny tvé články jako tento, tak radši nic nepiš.“ Většinou odolám a nechávám takovéto články bez povšimnutí.


    Lidi, proboha, pokud chcete psát články, tak musíte mít témata!


    Když vám někdo do komentářů napíše: „Napiš článek o akutní laringitidě,“ určitě o tom nebudete nic vědět a ten článek bude vypadat CTRL+C, CTRL+V z wikipedie. A zkopírovaný článek není článek. To, co zkopírujete sem, si čtenáři, které toto téma zajímá můžou přečíst z původní stránky, odkud kopírujete. Čtenáři chtějí na vašem blogu něco, o čem toho vy víte hodně a zároveň by to mělo být podané tak, aby tomu čtenáři rozuměli, bavilo je to a zajímalo.


    A proto tento článek. STOP ČLÁNKŮM, PORAĎTE MI TÉMA! Nespamujte zbytečně blog na HPD.cz jenom proto, že jste neschopní si vymyslet téma, na které chcete psát článek.


    Takže tady jsou některé zdroje, odkud čerpám inspiraci já, můžete se inspirovat.





1. Dívám se kolem sebe

    Velmi častý případ. Když se mi něco nelíbí, napíšu problém a k tomu svůj názor případně vyřešení problému.

    Nebo se mi moc mastí vlasy, najdu nějaký způsob, jak udělat, aby se mi mastily méně a napíšu o tom článek.

    Vidím na ulici kouřit dvanáctileté kluky... tak to taky napíšu.

    A těch nápadů na články je mnohem více, toto byly jenom příklady. Stačí se jen dívat kolem sebe a zamyslet se, o čem by se dal napsat dobrý článek.





2. Co mi vadí


    Dost často mám nějaký problém s úplnou blbostí a napadne mě, že by z toho mohl být fajn článek na blog. Takže si sednu k počítači a napíšu si v bodech, jak by se dal problém vyřešit. A pak už jenom přidám obrázky a dám publikovat.

    Dlouhodobě mám problém s mými příliš mastícími se vlasy. Takže jsem do článku „Jak si umýt vlasy?“ sepsala, co pomáhá a co dělá většina lidí při mytí a po mytí vlasů špatně.

    Také hrozně nerada ráno vstávám, nesnáším to. Proto jsem napsala článek „Nesnášíte ranní vstávání“, ve kterém dávám rady, aby se vám lépe vstávalo.

    A mohla bych vypisovat dál a dál...

    Prostě pokaždé, když se vám něco nelíbí, si napište, co. Potom se k tématu vraťte, trochu se rozepište, napište nějaké rady, jak problém vyřešit a článek je na světě.




3. Moje zkušenost/moje pocity

    Super články jsou ty, které jsou o něčem, co autor vyzkoušel. Třeba kosmetické produkty, které používáte, v čem jsou dobré, v čem špatné, celkově jak se vám líbí... taková recenze. Stejně tak můžete dělat recenze na cokoli jiného, třeba na knihy. Ale nejprve se podívejte na nějaké povedené recenze třeba o jiné knize, abyste věděli, jak se recenze píše a nebylo to něco typu: „Ahoj, přečetla jsem Deník Mimoňky, moc se mi líbila, doporučuji“. Třeba nedávný článek: „Kempy v Čechách, hrůza!“ je moje zkušenost s kempem z prázdnin.

    Také jsem psala článek: „Výběr šatů?“, který je napůl moje vlastní zkušenost smíchaná s tématickým článkem, jelikož jsem ho psala v době, kdy jsme měli taneční.

    Občas si také na blog vylévám zlost. Když mě něco naštve, napíšu o tom článek. Když jsem šťastná, napíšu článek a přidám informace, které čtenáře zajímají, aby to nebylo jenom: „Jsem šťastná, dostala jsem nový mobil!“. Příkladem je článek „Smutek nebo Zlost?“, kde jsem nenapsala, proč jsem smutná, ale psala jsem o tom, co dělám, když jsem smutná nebo naštvaná, takové tipy pro čtenáře, co můžou vyzkoušet.





4. Co asi zajímá čtenáře...

    Také můžete udělat článek podle typu čtenářů. Pokud mají vaši čtenáři rádi novinky ze světa módy, podívejte se, co je momentálně in a napiště o tom. Pokud jsou to filmoví maniaci, napište o nových filmech v kinech nebo recenzi na nějaký film, který jste viděli.

    Zkrátka zjistěte, co zajímá čtenáře vašich článků a podle toho můžete psát články.




5. Tématické články


    Blíží se škola? Napište článek. Pozor, abyste nepsali článek, který už psal někdo jiný. Váš článek by měl být jedinečný, mělo by to být něco, co na HPD ještě nebylo.

    Budou Vánoce, Velikonoce, Nový rok, prázdniny... o tom všem se dá vymyslet mnoho témat.

    Ale tématické články nemusí být jenom to, co prožívají všichni. Klidně můžete psát vašem lyžařském kurzu, o výletu někam, o dovolené, o události, kde jste byli, co jste navšívili... hlavně to piště zajímavě.





6. Internet

    Pokud už opravdu nevíte co, je tu ještě možnost internetu. Tam se dá najít mnoho už udělaných článků i nápadů na články.... ale pozor, aby váš článek nebyl příliš podobný již napsanému. To by už pak nebyl váš článek, ale článek z internetu s pozměněnými a doplněnými informacemi. Nebo ještě hůře, zkopírované obrázky z internetu a k tomu popis obrázku! Kde je v takovýchto článcích vaše práce?

    Když už internet, tak v malém množství, třeba si jenom přečtěte nadpis článku, ale samotný článek už si vytvořte úplně sami.





7. Úplná náhoda

    A toto je u mě nejčastější způsob. Takto dělám hlavně názorovky, prostě mě najednou něco napadne, tak si to poznamenám a později na toto téma napíšu článek. Třeba ve sprše mě úplnou náhodou napadlo, „Proč chceme být slavní?“ Tak jsem to rozvinula a hned z toho je článek, který mám už asi měsíc napsaný a v nejbližší době ho vydám. Nechci, aby někdo psal článek na toto téma, které jsem vymyslela JÁ!

    Nevýhodou je, že náhodná témata přicházejí náhodou, nepravidelně. Může se vám stát, že půl roku nemůžete na nic pořádného přijít a pak najednou máte dva úspěšné články za den. Proto si témata pište, dokud je víte, později články na to téma vydáte, ale to téma budete mít v záloze.





Závěrem:


    Jestli jste čekali, že vám tu vypíšu existující témata na články na blog, byli jste na omylu. Těch témat je tolik, že by se mi stejně všechna nepovedla vypsat a také když bych přišla na něco dobrého, je jasné, že si to nechám pro svůj další článek.


    V tomto článku bylo pouze, kde beru inspirace pro články. Vy můžete brát inspirace úplně jinde.


    Hlavně to neberte tak, že si tímto článkem dělám reklamu na můj blog, to vůbec ne. To byly jen příklady témat. Netvrdím, že jsou všechny z mých vypsaných článků povedené! Dobrých bloggerek je mnoho, stačí si dát třeba stránku krasna.nova.cz nebo blog Marie Doležalové www.kafeacigarko.cz.


    Ale stejně doufám, že vám článek alespoň maličko pomohl a že budou vaše články den ode dne kvalitnější. Pokud vám i tento článek připadal kvalitní, určitě mi to dejte vědět :D

Sagka

Komentáře

SagkaVIP(Girl´s Dream)

Brutus: To nevadí, já zase tak nutně + nepotřebuji, stačí mi, když se ti článek líbí smajl Ale doufám, že problém s IP adresami brzy vyřeší a zase to půjde smajl

SagkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.