Myšlenky aneb proč..

1. Móda-je to opravdu věda?

   Většina holek (a to na celém světe) řeší otázku za milion-co si mám dnes vzít na sebe, na jakou příležitost, jak zkombinovat barvy a materiály, zkrátka aby mi to slušelo? Toto je první díl z řady rad, takže se pustíme honem do toho a to hned s kombinováním..

KOMBINOVÁNÍ

  Jako první si musíme uvědomit, co chceme zkombinovat-sukni, kraťasy, crazy tričko, nebo snad džíny? Ke každému se hodí něco jiného a my musíme zjistit co.

   S džínami je to nejednoduší-k nim se všechno..vážně? Nikdy, nikdy nekombinujte košili s džínovým potiskem s džínami, i když je to jiný odstín. Opravdu to nevypadá hezky. Košili s džínovým potiskem nekombinujte ani s koženou bundou. To také není zrovna nejlepší model. 

   A co z toho vyplývá? Materiály. Na materiály si musíme dávat obzvlášť pozor. Nejlepší volbou je, kombinovat jeden materiál s jiným, ale zkombinovaný s malým doplňkem stejného materiálu. Co to znamená? Třeba džíny s bílým tričkem z bavlny a kšiltem s potiskem džínoviny či náramkem, náhrdelníkem nebo plátěným vakem s potiskem džínoviny. Chápete? 

  Nebo zkuste kombinovat určitý ojedinělý materiál s materiálem neutrálním. To jsou například zase ty džíny, jednoduché bílé bavlněné tričko s potiskem a kardigan z žerzejového úpletu. Bavlna a obecně plátěné kousky s vždy mohou kombinovat s koženkou, džínovinou, kůží, lakovaným povrchem apod. Proto není vhodné si vzít lakované psaníčko a semišové lodičky-to fakt ne. 

   Materiály máme za sebou, ale s kombinováním ještě nejsme tak hotoví. Barvy. To je obzvlášť důležité. Ke všemu se jednoznačně hodí bílá a černá. Nikdy nekombinujeme například žlutou a zelenou (to je ve většině případů nehezké), protože jsou tyto barvy k sobě neladící. Každá barva má jednu, dvě barvy, které se s ní nejlépe kombinují. Například růžová a fialová nebo černá, černá a bílá nebo šedá, červená a černá, žlutá a oranžová a tak dále a tak dále..

  Zase jako u materiálů můžeme zkusit jednobarevný outfit jen s malými barevnými doplňky s tou nejlépe ladící barvou, například růžový outfit a černé náušnice, boty a kabelka. 

 

To je prosím konec první kapitoly, těším se s vámi na další, pa..

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.