Myšlenky aneb proč..

Pro ty, které chtějí se sebou něco dělat..

Na internetu o tomto tématu koluje hodně, převelice článků. Dokonce i zde, na hpd, je můžete najít. Avšak né všechny jsou správné, některé i dokonce nevhodné. Zkusím vám pomoct, i když jsem tohle nikdy nepotřebovala. Už mne totiž nudí otravné a pořád opakující se dotazy typu "Jak mám shodit?"

Co jíst a co ne

Důležité je vědět, co omezit a co naopak jíst více. Jezte pětkrát denně, nepřejídejte se a hlavně jezte to, co máte. Zde vám pár věcí napíšu, co byste měli vyměnit za lepší-

1. Místo bílého pečivo zkuste celozrnné pečivo, které neobsahuje tolik cukru, jako např. bílé housky a rohlíky.

2. I na drobnostech záleží, takže pokud chcete být opravdu pečlivé, zapomeňte na kakao a slazený čaj, limonády, coca-coly, fanty, kofoly a ostatní slazené nápoje. Zkrátka řečeno, pijte pouze čistou vodu. 

3. Tučné maso (jako například hovězí) nahraďte rybami a např. krůtou. (Osobně nejím kuřata, protože do sebe nechci dostávat maso, které mi nedá žádné živiny a navíc se do toho cpou hormony) Takže maso střídejte-někdy si dejte rybu, někdy drůbež, někdy vepřové a občas i to hovězí. 

4. Rama a podobné NE! Určitě namítnete, že je zdravá na srdce apod. To možná, ale mnohem zdravější je klasické máslo.!


Sestavte si jídelníček

Jak již bylo napsáno, jezte pětkrát denně v malých porcích a rozhodně se nepřejídejte! 

1. Začněte vyváženou snídaní-něco, co vás zasytí, nějaké zdravé mysli s bílým jogurtem a čajem, který vám zahřeje žaludek. 

2. Svačina v podobě ovoce-jablko, banán+mandarinka.

3. Lehký oběd, po kterém vám nebude těžko, ideální je něco dobrého s rýží.

4. Druhá svačina, dobrá je zelenina, jako například mrkev, kedlubna, popřípadě ZDRAVÁ mysli tyčinka, což bude vaše jediná "sladkost".

5. Večeře, nejlépe studená, která vám nezatíží žaludek, ale která vás zasytí, např. celozrnná houska se salátem, šunkou, rajčetem a salátovou okurkou nebo nějaký zeleninový salát. 


Pohyb je důležitý

Důležité je si zvolit správný druh sportu. Posilování a sprint vám jen nabere svaly, které s kombinací s tukem nevypadají moc dobře. Dobré je kolo, díky kterému spálíte kalorie a pomalý běh či dlouhé procházky. Zkuste tanec či atletiku, určitě vám také pomohou. Pamatujte, že je pro vás dobré cvičit alespoň několikrát týdně. 


Zapomeňte na diety!

Ne, ne a ještě jednou ne. Omezování se v jídle je to nejhorší (krom přejídání se a stravování se sladkostmi) co pro sebe můžete udělat! Vaše tělo si totiž bude tvořit tuk, to jest jeho přirozená reakce na hladovění. 


Doufám, že jsem vám alespoň trochu pomohla a že nad sebou nebudete jen brečet a stěžovat si. Že se sebou zkusíte něco udělat..:)

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.