Myšlenky aneb proč..

Nezapomeňte! Neopakujte historii..

Už opět se mi mysl ukrývá za temný mrak, stinný, který mi zabraňuje smysluplně myslet, takže tohoto článku budu asi litovat, dříve nebo později. Jak jsem již řekla, mysl se mi boří do další deprese, kterou jsem si tento den opět prošla, stejně tak jako každý pondělek, začátek školního týdne. Nuže k věci-potřebuji se vypsat a neznám lepší způsob než tento, varovat a připomenout (opět) lidi, že nesmí zapomenout. A na co? V této době je to velmi důležité, dnes, když se opět schyluje k obrovským sporům..

Někde v lese, někde, kde je jen neznatelně slyšet tok řeky. 

Daleko od civilizace, daleko od lidského srdce, které by řeklo souhlasné "Ne!" a učinilo počínání tohoto místa za dost. Lidé nevidí, protože nemohou nebo snad ani nechtějí. Na tomto místě se peklo stává skutečností, hrůznou realitou na zemi. 

A víte, kde se toto místo nachází? Nyní v Polsku, tedy blízko od nás. A cože se tam děje? Dnes již nic, ale před 70 lety, se stalo z malé vesničky peklo-Osvětim. Vyhlazovací tábor pro židy, odpůrci režimu nacismu a ostatní, kteří se "nadlidem" nelíbili. A proč kolem toho dělám takový povyk? Ten, kdo o tom neví, nemůžu nic namítat, proto vám teď odhalím pravdu, které málo kdo chce uvěřit.

Hlad, který drásá v žaludku, žízeň, která vás škrábe v krku, nemoci, kteří vás pomalu otupují, práce, která z vás má vydrat to poslední, poslední dech. Dým, který se vznáší nad tímto místem není však z počasí, ale z lidí, tedy čísel, kteří zde živoří pod neustálou hrozbou-hrozbou smrti. 

Esesmani, kteří se honosí nad svým panstvím, nad sídlem smrti a neuvěřitelných zvěrstvech. POsílají miliony do plynových komor, kde se bolestivě udusí, krev jim stoupá do mozku a oni při bolestivé agónii uhynou pod rukami svým katů. Kdo pochopí, že zemřeli zbytečně, jen proto, že jsou..jiní..?


V táboře panoval hlad, vždyť by jste dostávali pouhou řídkou vodu s kousky brukve-polévkou a ranní "kávu". Práce, která vás měla dohnat k poslednímu výdechu. Žili by jste vyhladovělí se smrtí v očích a holými hlavami. Zástupy holých hlav, které postupují v  zástupu, čekajíc na auto, které je má dovést na poslední cestu jejich putování. do plynu. "Zhyňte vy potvory, které si nezaslouží žít! Již vás tu není potřeba, jste jen pouhými kostrami, jste židy!" Esesmani, kati milionů, se s úšklebkem dívali na dým nad jejich hlavami. Žili by jste pod neustálými výhružkami, bitím a ponižujícími urážkami. Copak je to nějaký život,dívat se na poslední co zbylo z vašich spoluvěžňů a to jistě čeká i vás? Na černý dým a šlehající plameny z komínů krematorií. 

Žhavé kluky, které se derou do živých těl, které jen bezmocně hledí do hlavně pistole. Zemřít, opustit zemi, opustit své tělo, které se hodí do jámy nebo do řeky poblíž tábora. 

A ti, kteří přežili mají na patři stále vytetované číslo, číslo, které jim bude neustále připomínat, že se stali součástí pekla-Osvětimi. 

Hrozby smrti ať už v jakýchkoli podobách-

plynová komora

smrt kulkou

obětí dr. Mengeleho nebo ostatních táborových "lékařů", kteří porváděli děsivé experimenty na určitých vězních.

nemoci

vyhladovění

žízeň

a ostatní na předlouhém seznamu..


Ulevilo se mi.

Je mi lépe a doufám, že jste si z toho něco odnesli. Opravdu chcete soudit lidi jen podle rasy či vyznání? Opravdu chcete opakovat historii? Nedělejte to. Cožpak chcete zabíjet? Mrzačit a oddělovat rodiny..?

A nejsem jen další rozumbrada, který viděl jen jeden dokument. Ne, očitá svědectví čtu od svých 10 let..

Děkuji za přečtení.

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.