Žvásty jedné knihomolky

Příběh co jsem napsala ve druhé třídě

Čau!

Zrovna jsem se hrabala v počítači a našla jsem složku, ve které byly "Knihy" co jsem psala jako malá. Prodávala jsem je s kamarádkami ve třídě. Jo, a taky jsme jednou uspořádaly aukci. Byl to celkem slušnej biznis. Ale dost mého raného šílenství. Zde je příběh na který tak dlouho čekáte:


Krásy podsvětí

Jdu na hřbitov, mami! Volá na svou mámu čtrnáctiletá Lili. A šla, ale v tom uslyšela zvláštní zvuky. Otočila se, ale nic tam nebylo. Pak vylezla na hrob, aby se lépe rozhlédla a pak BUM. Zem pod ní se propadla a ona se za půl hodiny probrala. Lili nevěděla, kde je, byla zmatená. Strašně se bála. Měla pocit že za chvíli umře. Nikdo tam nebyl, jenom nějaká zvláštní holka co trhala byliny. Lili se jí chtěla zeptat na cestu, ale bála se. Trochu se k ní přiblížila. Ještě trochu a ještě trochu a ještě malinko. A pak se ta holka otočila. Měla na čele modré tetování. Řekla: Co tu děláš a od kud jsi? Jsem Lili a jsem z Ameriky. Aha řekla dívka. Já jsem Azari ohnivá elfka. Ty jo elfka! Podivila se Lili. Jo, co jsi ty? Čarodějka? Ne já jsem člověk, řekla Lili. Člověk? To neznám. Co máš za schopnosti? Zeptala se Azari. Nemám žádné schopnosti. Co? Ty nemáš žádné schopnosti? Zeptala se udivená Azari. Ne nemám. Dívky se šli projít po podsvětním světě. Azari s Lili mluvili o tom jak by mohly dostat Lili zpět do světa lidí. Azari něco napadlo. Dovedla Lili ke svým kamarádům. Zkusili spojit své moci, ale nepovedlo se. Škoda, řekla Lili a zastesklo se jí po rodičích. Nezoufej! To zvládnem. Lili bylo celý den smutno. Azari se jí snažila uklidnit, ale marně. Nakonec došly do jednorožčího háje. Tady ti pomohou, řekla Azari. Jednorožci řekli, že Lili pomohou pod podmínkou, že jim Lili s Azari donesou kouzelný krystal, který jim ukradli draci. Lili a Azari se vydaly na cestu šli a šli až došli do dračího hníyda. Báli se, ale nakonec se odvážili. Vešli tam a zakřičeli vradˇte krystal. K jejih udivení tam nikdo nebyl jen krystal. Draci byli na lovu. Holky vzali krystal a prchali k lesu, protože draci už se vraceli do hnízda. V lese holky potkaly trola, který pořád do kola křičel: hej hou, mám hlad. Naštěstí mu unikly. Holky šly a povídaly si a pak BUM, Lili spadla do hluboké díry. Azari se jí snažila vytáhnou, ale nešlo to. Pak dostala Azari nápad. Vykouzlila ohnivý žebřík, ochladila ho, aby se Lili nespálila.  Když donesly krystal jednorožcům rozloučily se a slíbily že se budou navštěvovat. Jednorožci Lili odčarovali. A co dál? Nic. To je konec příběhu.


Byla jsem celkem nadějná spisovatelka, ne? Od tý doby to se mnou jde jen z kopce. A omlouvám se za případné chyby. Byla jsem malá. Pokud budete chtít další příběhy z mého mládí napište mi do komentářů. 

Vaše Angela

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.