Animal artist
Hra - Animal artist
Video se načítá
Oblékni Barbie 1
Hra - Oblékni Barbie 1
Video se načítá
Monkey Go Happy Stage 331
Hra - Monkey Go Happy Stage 331
Video se načítá
Hogwarts Scene Maker
Hra - Hogwarts Scene Maker
Video se načítá
Cleo de Nile Hairstyles
Hra - Cleo de Nile Hairstyles
Video se načítá
Bride's Shopping
Hra - Bride's Shopping
Video se načítá
Monkey Go Happy: Mini Monkeys
Hra - Monkey Go Happy: Mini Monkeys
Video se načítá
Paris Fashion Week Makeover
Hra - Paris Fashion Week Makeover
Video se načítá
Find Raven Queen’s Stuff
Hra - Find Raven Queen’s Stuff
Video se načítá
Bird Line Up
Hra - Bird Line Up
Video se načítá
Mariáš
Hra - Mariáš
Video se načítá
Penguin Diner 2
Hra - Penguin Diner 2
Video se načítá
Monkey Go Happy Stage 341
Hra - Monkey Go Happy Stage 341
Video se načítá
Clawdeen Wolf Real Haircuts
Hra - Clawdeen Wolf Real Haircuts
Video se načítá
 

xD všechno možné xD

TOP 5 nejdivnějších zvířat

Rybízový džus !

Nějak nám zchátraly TOP desítky, tak bychom je měli už konečně obnovit. Zatím jsme se zaměřovali hlavně na lidi, takže to trochu vezmeme na zvířata. Určitě jste viděli v Zoologické zahradě nějaké divné nebo ujeté zvířata, takže víte jak to asi myslím. Dneska si proto ukážeme TOP 5 nejpodivnějších zvířat na planetě zemi. Napadlo mně už více dalších TOP desítek ( nebo top pětek :D ), takže mi dolů do komentářů napiště ohledně čeho byste si přáli článek TOP 10 (Nééébo 5.. :D )... Já už tady nebudu kecat ohledně primitivní věci, a jdeme rovnou na to !


1. Mořské prasátko

Scotoplanes globosa neboli mořské prasátko je objevený druh sumýše ( Mořské okurky ) Tato věc (?) žije v moři, ale nemá žábry či nic jim podobné. Dýchá něčím jako vodními plícemi. Má také velice zajímavou obranyschopnost - na nepřítele vyvrhne část svých orgánů, které ho oblebí a často i zabijí. Sumýši pak dorostou nové. 6ijí ve velmi hlubokých oceánech, přesněji v hlubinné rovině na Atlantském, Pacifickém a také Indickém oceánu v hloubce až 1000 metrů.


2. Pyura chilensis

Neboli obživlá skála byla popsána roku 1782 Juanem Ignaciem Molinou. Vypadá jako shluk orgánů v kameni. Dá se najít hustě na hromadách na krajích moře u Chile a Peru. Oživlá skála se živí filtrováním mikroorganizmům  z mořské slané vody. Rodí se v samčí podobě. v pubertě se stanou hermafrodity a rozmnožují se tak, že že rozsívají spermie a vajíčka do okolní vody. Dokáží oplodnit i sami sebe. Vnitřek oživlé skály je v místech kde se vyskytuje považován za delikatesu.



3. Pacu

Pacu je jihoamerická sladkovodní ryba, která určitě velmi připomíná svou vzdálenou rodinu masožravou piraňu. Stravovací návyky se svým příbuzným však moc nesdílí. Piraňa je masožravý druh zatím co Pacu je všežravá, s tím že se raději živí vegetativní stravou. Při pohledu na jejich zuby je však vidět velký rozdíl - piraňa má ostré a špičaté, zatím co ty od Pacu se až děsivě podobají těm lidským. Zubama louská ořechy či pojídá ovoce, někdy si ale pochutná i na bezobratlí nebo na ostatních rybách. Někdy zaútočily i na lidi - spletly si mužské přirození s plavajícími ořechy. Poté co takto vykastrovaly několik mužů si vysloužily nehezkou přezdívku "řezačka koulí".



4. Nahatý krysokrtek

Neboli spisovněji řečeno rypoš lysý je hlodavec žijící ve východní africe a je jediným druhem aktuálně klasifikován na rod Hererocephalus. Je jedním ze dvou známých savců, kteří žijí eusociálním životem. Jsou velice dobře adaptováni na svou existenci v podzemí. Mají malé oči a špatně vidí. Krátké atenké nohy umožní rychlý pohyb dopředu i dozadu. Známí jsou  tím, že jsou imunní vůči rakovině a jsou dost dlouhověcí.




5. Blobfish

Blobfish neboli sliznatá ryba je hlubinná ryba z čeledi tlustohlavicovitých která žije ve vodách blízko Tasmánie a Austrálie. Dorůstá nejdéle do 30 dentimetrů, a žije v hloubkách vody od 600 do 1200 metry, kde je stokrát všší vodní tlak než u hladiny. V takové chvíli by byl plynový měchýř který umožňuje rybám vznášet se na nic. Tělo ryby je převážně tvořeno rosolovitou hmotou, která má o torchu menší hustotu než voda a to jí umožňuje vznášet se bez obtížného plavání. Nedostatek svalové hmoty jí však neomezuje, protože se živí tím co jí moře přinese k nosu.




Uh, vím že jste čekali že to bude top deset, ale není, protože jsem to nestihla. Každopádně moc děkuji k 53. místu v síni slávy, což jsem opravdu nečekala. Doufám že se vám článek alespoň trochu líbil a nenudil vás, už nemám co dodat. Pokud byste chtěli další díl, řekněte mi to v komentářích *Kiyashi má připravené další zvířata* Takže se s vámi už loučí nudná blogerka.


Sayonara ! Kiyashi


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.