Wííííí

Tipy vlasů a návod jak se o ně starat

Ahoj dneska to bude článek o typech vlasů, jak se o ně starat doufám že se Vám bude líbit.

Mastné vlasy

Hormonální změny, stres a nezdravá strava mohou rychle vést k nadprodukci kožního mazu. Proto vlasy myjte jen každé 2–3 dny a nepoužívejte šampony a kondicionéry s mýdlovou složkou.

Vlnité vlasy
Používejte hydratační výrobky bohaté na výživné látky. Vlnité vlasy leží dále od vlasové pokožky než rovné, a proto se k nim přirozeně dostává méně mazu. 

Rovné vlasy
Jsou jsou ve většině případech zničené pokud tak vypadají i vaše vlasy tak byste s nimi měli začít něco dělat, pokud jsou však krásné a hladké tak můžete zkusit i tužidlo pro větší objem.

Poškozené vlasy

Mnoho dívek v tomto případě volí nesprávný výrobek péče o vlasy. Protože slova "poškozené vlasy" jsou totiž širokou, namátkou: roztřepené konečky, polámané vlasy, matný a unavený vzhled. Je důležité si uvědomit, jaké přesně potřeby vaše vlasy mají. Kadeřnice, které důvěřujete, vám jistě dobře poradí. Pomůže vám odhalit potřeby vašich vlasů a na jejich základě byste měla začít se správnou péčí.  

Suché vlasy
Existuje mnoho důvodů, proč jsou vlasy suché. Patří mezi ně UV záření, horko, chlad i topení. Suché vlasy ztrácí svůj ochranný lipidický film. Vnější kutikulární vrstva vlasu zhrubne a ten tak přichází o hydrataci. Doporučila bych používat přípravky s vysokou hydratací.

TIPY A RADY

* Vlasové kondicionéry nepoužívejte příliš často – zhruba každé 3 až 4 dny.
* Vlasy si důkladně umyjte. Umývání pomocí kosmetických výrobků doporučujeme pouze každý 2. nebo 3. den. Maz z vlasové pokožky totiž vlasy vyživuje a brání jejich vysušování.
* Používejte kartáč s přírodními štětinami. Běžné kartáče z kovu nebo umělé hmoty mohou způsobovat lámání a třepení vlasů.
* Když spěcháte, vysoušejte své rovné vlasy od shora dolů za pomoci kartáče docílíte tak větší objem.

3 NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI MYTÍ VLASŮ

1. Příliš šamponu
Množství šamponu by mělo odpovídat jedné čajové lžičce. Větší množství vaše vlasy nepojmou akorát po vlasech přebytečný šampon steče.Správný postup je takový že šampon napěníte v dlaních a zeměříte se na pokožku hlavy nikoli na vlasy v délkách.

2. Špatné opláchnutí
Oplachování vlasů byste měli věnovat 3x větší pozornost než nanášení šamponu. Jen tak dostanete z vlasů přebytečný prach a zbytky stylingových přípravků.

3. Nešetrná péče o mokré vlasy.
Vlasy po umytí nikdy nedrbejte ručníkem ale zabalte je do turbanu. Nikdy také nechoďte spát s mokrými vlasy ani je mokré nestahujte do gumičky. Co neublíží je pročesání je hřebenem s velkými zuby, nebo kartáčem se štětinami.

Jak vybrat šampon?

Správné množství šamponu už jsme probrali. Jaký ale zvolit? Šampon vybírejte podle typu vlasů, podle problému, který vás trápí, nebo podle účinku, kterého chcete dosáhnout. Rychle se mastící jemné vlasy si zaslouží jinou péči než vlasy suché.

V zimě se zaměřte na hydrataci.
* V létě volte výrobky s UV ochranou.

Kondicionér nutnost !


Jsou vaše vlasy delší než 5 centimetrů? Pak by pro vás používání kvalitního kondicionéru mělo být samozřejmostí. Kondicionér totiž vlasy ochrání, uhladí, dodá jim hydrataci a tím i lesk. V ideálním případě by kondicionér měl být stejné značky jako šampon.

Určitě čekejte další díl ze série vlasů.
Nicol.

 

Komentáře

Nicy(Jsme trochu blázni.....al...)

šmell: No tak většina těch "kadeřníků" stojí za nic...A ty sady tam mají pro malé děti... teta z toho třeba objednává pro její dcerku která má 4 roky takže jako to není pro 15 tileté smajl

NicyTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.