Wííííí

Doporučené Knihy #2

Takže Čaukos ! Rozhodla jsem se že udělám opět něco do mé série Doporučené Knihy !! Doufám že se Vám to bude alespoň trošičku líbit :)

1. Proroctví

Šestnáctiletá Helen Hamiltonová si odmalička bolestně uvědomuje, jak moc se liší od svých vrstevníků – nejen nezvyklou výškou, ale i schopnostmi. Umí například superrychle běhat a má nadlidskou sílu. Zároveň se bojí, že tyhle její „abnormality“ značí, že je nějaká zrůda, a tak se snaží co nejvíc splynout s davem, nevyčnívat. Což je minimálně při její výšce opravdu těžké. Pak ale na americký ostrůvek, kde žije, zavítá početná rodina Délosových a obvykle mírná a klidná Helen přecitlivěle reaguje na jakoukoli zmínku o nich, přestože je vůbec nezná. Její okolí, táta, nejlepší kamarádi Claire a Matt, ji nepoznávají a nechápou, co se děje. Jenže rodina Délosových Helen nepřinese jenom neklid, ale taky jí pomůže zjistit, co je vlastně zač. Že není žádné monstrum, ale stejně jako atraktivní, výjimečně chytří a sportovně nadaní Délosovi pochází z linie potomků řeckých polobohů… (SCI-FI , FANTASY)

                       

2. Hledání Aljašky

Románový debut dnes už známého Johna Greena je strhujícím vyprávěním o dospívání a hledání sama sebe. Šestnáctiletý Miles, posedlý sbíráním posledních slov významných osobností a touhou hledat „velké Možná“, je spíše outsiderem mezi svými vrstevníky. Jeho život získá zcela novou podobu, když přejde na internátní školu Culver Creek. Zde se rychle spřátelí se svérázným spolubydlícím a okouzlující, naprosto nepředvídatelnou Aljaškou Youngovou. Okamžitě je vtažen do světa, kde se porušují školní pravidla, pořádají různé večírky i provokace. Miles ožívá v dennodenním kontaktu s novými kamarády a stále víc miluje fascinující Aljašku. A tak vývoj směřuje k okamžiku, kdy se všechno nečekaně navždy změní... Živý, naléhavý a nekonečně dojemný příběh. Americkou knihovnickou asociací byl zařazen mezi deset nejlepších knih pro dospívající. ( ROMÁN )

                     

3. Dívka ve Vlaku 

Rachel dojíždí ranním vlakem do Londýna. Den co den si prohlíží útulné předměstské domky, a když vlak na chvíli zastaví u návěstidla, naskýtá se jí pravidelně letmý pohled do soukromí mladého páru. Postupem času Rachel začíná mít pocit, že ty dva lidi zná. Představuje si, že je zná. Dá jim dokonce jména: Jason a Jess. Jednoho dne však zahlédne něco, co ji šokuje. Stačí pouhá minuta, než se dá vlak zase do pohybu, a náhle je všechno jinak… Krátce nato se Rachel dozví, že se „její“ Jess pohřešuje, a proto se rozhodne obrátit na policii. Není si jistá, zda tím nenadělá více škody než užitku, zatímco se stále více zaplétá do příběhu, který není její, ale jenž nakonec obrátí naruby život úplně všem… (THRILLER)

                   

A TEĎ NĚCO PRO MILOVNÍKY KONÍ


4. Diablo můj vysněný kůň

Otec Riki stále nutí,aby si zlepšila známky ve škole.Její matka tráví většinu dne v práci a na Riki nemá téměř čas.Riki má teď mnohem důležitější starosti,než je škola.To,co Riki znepokojuje především,není chování rodičů ani špatné známky ve škole - je to Diablo.
Diablovi,tomu nejkrásnějšímu koni,jakého kdy Riki viděla,surově ubližuje jeho majitel.A Riki se rozhodne Diablovi pomoct.Když jí pak matka zakáže,aby chodila do stáje,Riki je zoufalá.Její láska k Diablovi je však velmi silná.Pokusí se zachránit Diabla i za cenu toho,že překročí zákaz svých rodičů.
Nebude to mít ale vůbec snadné.Diablův majitel totiž není surový jen ke zvířatům.Bez váhání zaútočí i na bezbranného člověka.  ( DÍVČÍ ROMÁN )                                                                                                            Příběh o lásce i nenávisti (několik dílů)

                   

5. Srdíčko - Návrat domů

Pro Amy je Srdíčko domovem a kam až sahá její paměť, vidí vždy svou matku, jak vštěpuje víru a naději koním, kteří kdysi bývali divocí a vyděšení. A Amy tento dar - schopnost naslouchat koním a porozumět jejich touhám - po matce zdědila. Když pak do jejího života zasáhne tragická událost, Amy se musí rozpomenout na to, co ji matka učila a uvěřit tomu, že v Srdíčku se mohou dít zázraky. ( DÍVČÍ ROMÁN )      Smutný příběh ale i přesto zajímavý ( Několik dílů )

                

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.