Wííííí

Doporučené Knihy

Takže čau. Po dlouhý době je tady zase článek a tentokrát bude o knihách :) snad se vám bude líbit. A ještě bych Vás upozornila tyto knihy nejsou nějákým způsobem seřazeny, tak aby jste si to náhodou nespletli :D

1.  Hvězdy nám nepřály
Hazel a Gus jsou dva výjimeční teenageři, které spojuje kousavý humor, pohrdání konvencemi a především láska, co s nimi cloumá. Jejich vztah je o to neobvyklejší, že se seznámili a zamilovali během setkávání na sezeních podpůrné skupiny pro boj s rakovinou. Hazel Grace Lancasterové je jí šestnáct let. Má ráda (a zároveň toleruje) své někdy až příliš starostlivé rodiče a právě se zakoukala do mladíka jménem Gus Waters, který se na oplátku zamiloval do ní. Jak se sbližují, Hazel a Gus společně prožívají své obavy vyplývající z jejich zdravotních problémů a zároveň sdílí lásku ke knihám, včetně Hazelina oblíbeného románu Císařský neduh. Mnohokrát se marně snažila spojit s autorem knihy, samotářským Peterem Van Houtenem . Když se Gusovi podaří Van Houtena zkontaktovat, spisovatel je oba nečekaně pozve do Amsterdamu. Gus je rozhodnutý vzít Hazel na cestu, aby našla odpovědi na všechny otázky, které kdy ke knize měla. Ale odpovědi, které hledá, nepřichází od Petera Van Houtena. Přichází z velkého dobrodružství, které Hazel zažije s někým, koho se nebojí milovat a kdo jim oběma dal něco, co Hazel nazývá „Malou věčností – nekonečnem mezi sečtenými dny." (Myslím si že tuto knihu všichni znáte :) )

  •       


2. Den co den 

Každý den se probudíte v jiném těle, každý den žijete život někoho jiného. A tak platí jedna jediná zásada – vyhněte se tomu, aby si někdo všiml, že na jeden den přebýváte v těle někoho jiného a nepleťte se do jeho života.
Vše je v pořádku, až do rána, kdy se probudíte v těle Justina a zamilujete se do jeho přítelkyně Rhiannon. Od toho okamžiku všechna pravidla, podle nichž jste až do teď žili, přestávají platit. Konečně se objevil někdo, s kým chcete být den co den.

 

3. Hledání Alijašky 

Románový debut dnes už známého Johna Greena je strhujícím vyprávěním o dospívání a hledání sama sebe. Šestnáctiletý Miles, posedlý sbíráním posledních slov významných osobností a touhou hledat „velké Možná“, je spíše outsiderem mezi svými vrstevníky. Jeho život získá zcela novou podobu, když přejde na internátní školu Culver Creek. Zde se rychle spřátelí se svérázným spolubydlícím a okouzlující, naprosto nepředvídatelnou Aljaškou Youngovou. Okamžitě je vtažen do světa, kde se porušují školní pravidla, pořádají různé večírky i provokace. Miles ožívá v dennodenním kontaktu s novými kamarády a stále víc miluje fascinující Aljašku. A tak vývoj směřuje k okamžiku, kdy se všechno nečekaně navždy změní... Živý, naléhavý a nekonečně dojemný příběh. Americkou knihovnickou asociací byl zařazen mezi deset nejlepších knih pro dospívající. ( tuto knihu bych si chtěla přečíst :D )

A teď něco pro ty menší :D 

1. JEDENÁCT Neobyčejný deník obyčejný holky (tato kniha je i pro čtrnactiletý kdyby někdo měl zájem :D )

Neobyčejný deník jedné obyčejné holky
Viki je vtipná, citlivá, svébytná a hlavně v březnu oslavila JEDENÁCT!
A právě v den jedenáctých narozenin se pro nás otevírají stránky poutavého Viktorčina deníku, v kterém si hrdinka měsíc po měsíci s vtipem a bžitkými postřehy zaznamenává své potíže s pubertální, náladovou starší sestrou, legrácky s mladším bráškou, nedorozumění s někdy nedůvtlipnými rodiči, trable s novou, namyšlenou rivalkou Gábinou či narůstající odcizení mezi ní a nejlepší kamarádkou Amandou.
Velmi úspěšná autorka Lauren Myracleová vytvořila svěží sérii s charismatickou hrdinkou, která má smysl pro humor a vřelé srdce ... a kterou si mladé čtenářky okamžitě zamilují.
Na další Viktorčiny napínavé a zábavné životní peripetie se můžeme těšit v pokračování DVANÁCT, TŘINÁCT a ČTRNÁCT!!! (neobyčejný deník obyčejné holky)

  


A teď nějakej ten komiks :D (toto je spíše pro starší :D )

1. Pupíky (to co zde tady píšu je pro 5 díl :D ale samozřejmě si přeštěte ten první mám takové tušení že to navazuje :D )

Jeden z nejprodávanějších francouzských komiksů posledních let a překvapení evropského trhu s komiksy vůbec líčí s nadsázkou příhody tří kamarádek. Jedna z nich je skoro jako princezna z pohádky s dobrým srdcem a nezáludnou povahou, zatímco druhé dvě se někdy chovají jako ty nejpodlejší čarodějnice. Pupíky číslo pět mají ďábelskou tvář a obsahem si s ní v ničem nezadají. Karin je jako vyměněná, jako by ji někdo přímo napumpoval sebevědomím. Ale je opravdu po boku Albína šťastná? Nechybí jí přece jen Dan? A kdo je vlastně Albín? Neskrývá nějaké kruté tajemství? A samozřejmě bez Jenny a Vicky by to nebyly Pupíky, hlavním cílem je zůstat nejkrásnější na škole a mít nějakou dobrou (rozuměj dostatečně naivní) duši, která jim bude posluhovat. 



A tohle by byl asi konec a doufám že se Vám článek líbil :)



Komentáře

Nicy(Jsme trochu blázni.....al...)

GoodBalonky: Aha.... smajl Můžeš si třeba vybrat knížku podle tvého věku je to hned nad Pupíkama smajl Ale chystám se udělat další díl pro ty menší jelikož si nemyslím že 10-tiletá bude číst Harryho Pottera smajl ale tak tady jsou schopni všeho smajl

NicyTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

ChilliVIP(ANIME!)

Hvězdy nám nepřály, to jse slyšela a aji bych si to přečetla, ale taknějak se mi nechce si to jít půjčit do knihovky....smajl

ChilliTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.