Totální Blbosti

Vlčí doupě - 3 - Zloba

Jsem zde s třetím dílem Vlčího doupěte, takže dnes se dozvíte, co se bude dít dál....Začínáme!

---------------------------------------------------

Lukas doufal, že když to druhou noc zkusí znovu, tak se Avia vrátí. Ještě před půlnocí osedlal svého bělouše a pádil k loučce. Avia věděla, že se vrátí a tak už vysedávala na pařezu. Již z dálky bylo slyšet cinkání podkov a tak se ukryla do hluboké tmy. Lukas netušil, že princezna dostala skoro stejný nápad jako on, ale i tak čekal dál. "Co tu děláš?!" namířila na něj svůj luk. "Já, já jsem jen...Kdo jsi?" postavil se. "Neodpověděl jsi mi na otázku! Až mi odpovíš, třeba ti to řeknu..." říkala dál své. "Totiž, doufal jsem, že tě tu najdu...Pověz mi tedy kdo jsi?". "Avia, vlčí princezna, o půlnoci se měním v lidskou bytost a chodím sem, abych si odpočinula od povinností...Moji rodiče zemřeli při lovu a tak mám spousty práce...." vysvětlovala Avia.

 

Lukas si uvědomil, že ty dvě vlčí kožešiny jsou asi Aviiny rodiče a že nejspíše on může za jejich smrt. Avia se mu líbila, ale nechtěl jí lhát. "Avie? Nechci ti lhát a tak bych ti měl asi něco říct..." sklopil zrak a Avia jen čekala, co chce vyřknout. "To já asi mohu za to, že jsou mrtvý....Víš, u nás na zámku visí dvě čerstvé kožešiny...." dokončil větu a čekal, co mu Avia řekne. Ta sklonila šíp a začala přemýšlet. Po chvilce ho zase namířila na Lukase a řekla: "To ty?! Vypadal si tak mile a neškodně! Co vy si to lidé dovolujete!? Zmizni z tohoto lesa a už se nikdy nevracej!". Lukas se vyděsil. Kvůli strachu nasedl zpět na koně a odjel co nejrychleji pryč.

 

Avia se ještě chvíli dívala, jak prchá a pak padla na kolena. Vzlykala až do rána, kdy se zase proměnila ve vlka. "Princezno! Máte návštěvu!" volal na ní jeden ze sluhů. "Mám ho hned přivést?" zeptal se. "Jistě..." odpověděla. "Sani Vám chce něco sdělit ." řekl a odešel ze sálu. "Princezno Avie, jste velmi mocná. Zjistil jsem totiž, že se můžete změnit v člověka kdykoliv budete chtít a ve vlka taktéž...." říkal plynule. "Vážně? A jak?" ptala se překvapeně Avia. Sani k ní přistoupil a pošeptal jí, co chtěla vědět. Avia toho hned využila a v lidské podobě vyrazila do města...

Pokračování příště....  

 

 

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.