Totální Blbosti

Vlčí Doupě - 2 - Překvápko při měsíci

První díl jste si mohli přečíst u úvodu, ale ten byl jen na rozehřátí a proto byl tak krátký. Takže žádné lenošení a jdeme na to!

--------------------------------------------------

Vlčí lovci začali bolestně výt na krajinu, kterou osvěcoval měsíc. "Musíme za princeznou!" rozhodl jeden a rozběhl se. Ostatní ho souhlasně následovali. "Princezno!" volali, když přiběhli do sálu, kde se princezna Avia zrovna učila správnému chování. "Copak je Nero?" zeptala se a koukala se z jednoho na druhého. "Vaši rodiče zemřeli na lovu, nejspíše za to mohou lidé, co jsme slyšeli projíždět lesem. "Cože?! Moje matka a otec?!" zavrčela Avia. "Ano...Spadli z útesu. Noa se ještě udržela malé větývky, ale pak nakonec také zahynula..." vysvětloval Nero - nejstarší vlk.

 

Mezitím na královské univerzitě začala hodina. Žáci netrpělivě čekali na příchod profesorky Smithové. "Dobrý den milý žáci, sedněte si prosím..." přistoupila ke stolu a nechala rozdat všem knihu, aby si jí doma pročetli. Jeden za žáků, Lukas, dostal knihu o znameních. Knihy nečetl rád, ale tahle ho nějakým způsobem přitahovala a tak hned po příjezdu domů se začetl do děje. "V hlubokých lesích můžete narazit na zvířata, která mají na těle zvláštní znamení. Podle jejich tvaru můžete poznat, jak vysoké postavení má toto zvíře ve skupině. Nejčastěji se tato znamení vyskytují u vlků." Lukas na chvíli popřemýšlel a pak i s knihou odešel do místnosti trofejí, kde vyseli dvě čerstvě ulovené vlčí kožešiny. "VŮDCI!" vykřikl Lukas a radostně nadskočil. "Já jsem ulovil vůdce smečky!" skákal po místnosti jako splašený...

 

Těsně před půlnocí se vydala Avia ke své oblíbené louce, kde se proměnila v člověka. Tiše seděla na pařezu a hleděla na hvězdy. Touto dobou se i Lukas vydal do lesa. Když se dostal na místo kde Avia odpočívala, zastavil se a zvědavě si jí prohlížel. Kdyby jen nešlápl na větývku, tak by jí mohl pozorovat i déle. Jemné prasknutí Avia zaslechla. Postavila se a pak se proměnila na vlka. "Znamení!" vyhrkl ze sebe Lukas, když uviděl zářící znaky na její přední tlapě. "To je princezna vlků!" zadíval se do knihy a když se chtěl podívat na Avii, už byla pryč.

Pokračování příště...  

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.