Fishdom H2O
Hra - Fishdom H2O
Video se načítá
My Pony Park
Hra - My Pony Park
Video se načítá
The Witching Hour
Hra - The Witching Hour
Video se načítá
Avatar Doll Divine
Hra - Avatar Doll Divine
Video se načítá
Little Pony Bike Racing
Hra - Little Pony Bike Racing
Video se načítá
Miami Shark
Hra - Miami Shark
Video se načítá
Case of Revenge
Hra - Case of Revenge
Video se načítá
One Direction Love Test
Hra - One Direction Love Test
Video se načítá
Flight
Hra - Flight
Video se načítá
Bratz Makeover
Hra - Bratz Makeover
Video se načítá
 

To je můj blog

Řekněte prosím, je to dobré?

Ahoj, v dnešním článku vás poprosím, líbí se vám tento referát? Mám to odevzdat a přečíst před celou třídou? Prosím pomozte! Budu ráda když napíšete na jakou třídu či věk,tipujete člověka kdo ten referát napsal. Omlouvám se že tento článek není nic moc ale prosím vás, napište! :-)



Přemyslovci na českém trůně

Přemyslovci byli rod českých králů a knížat, kteří vládli v Čechách více než 430 let. Přemyslovci byla úzce spjatá dynastie s počátky Českého státu. Vymřeli v roce 1306 po meči. Poslední vládkyní z rodu Přemyslovců byla Eliška Přemyslovna, matka otce vlasti Karla IV. válečníci. Říká se že zakladatelem dynastie Přemyslovců byl Přemysl Oráč kterého si vybrala za manžela bájná kněžna Libuše. První kníže o kterém víme že jistě existoval byl Bořivoj který žil od roku 872 do roku 890. První Český král byl z rodu Přemyslovců byl Přemysl Otakar I. Po Přemyslovcích na Český trůn usedli v roce 1310 Lucemburkové kteří vládli do roku 1436. Ani ne rok po nich Hasburkové (1436-1457). Poté Jagellonci, (1471-1526). Potom opět Hasburkové do roku 1740. A posléze až do roku 1918 Hasbursko-Lotrinská dynastie. Pravý vrah posledního mužského dědice trůnu ( Václva III.) je dosud neznámý. Ví se že samotný vrah byl pouze najatým zabijákem. Strůjce tohoto plánu pocházel nejspíše z vyšších společenských vrstev. Spekuluje se o tom že si vrahy najal Albrecht I. Hasburský, aby jeho synové a potomci mohli usednout na Český trůn. Skutečný důvod smrti krále Václava se už nejspíše nedozvíme. Jisté je že, jeho smrt způsobila zmatek až do předání koruny do rukou Lucemburků. První Přemyslovci měli na erbu obraz černé orlice.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 


Zajímavosti
Budoucí římský král Fridrich II. vydal dokument jménem Zlatá Bula Sicilská Přemyslu Otakarovi I. Stalo se tak 26. září 1212 v Basileji. Důvodem byla vděčnost za podporu, kterou Fridrichovi Přemysl poskytl. Český panovník se totiž významně podílel že mladý (tehdy mu bylo 17 let) Fridrich získal říšskou královskou korunu.

Podle zachovalých kosterních pozůstatků je známo že, králové z rodu Přemyslovců měřili do 170 centimetrů. Knížata měřili minimálně 170 centimetrů. Měli atletickou postavu, to znamená že byli štíhlí ale svalnatí. Jejich vlasy byli hnědé.

31 x pradědeček anglické královny Alžběty II. je Vratislav II. z rodu Přemyslovců.  

P.S. Jsou tam ještě obrázky!


Děkuji že jste si tento článek přečetli! A ještě více děkuji za to když napíšete komentář. Budte prosím upřímné. A omlouvám se za chyby! :-) 

Komentáře

Micka je kočka(Upřímné holky)

Já bych v této části věty dopsala: (původ.text) totiž významně podílel že mladý (tehdy mu bylo 17 let) Fridrich získal říšskou královskou korunu.
(nový text) totiž významně podílel na tom, že mladý (tehdy mu bylo 17 let) Fridrich získal říšskou královskou korunu.

Micka je kočkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

SagkaVIP(Girl´s Dream)

Jde to, ale přijde mi, že tam jsou jenm fakta a nic zajímavého. Učitelka to určitě zná a spolužáky strohý text s fakty nezaujme. Nevim, v jaké jsi třídě, na první stupeň základky je to dost dobré, ale pokud jsi starší, dodala bych tomu šťávu. Tzn. přidala bych různé zajímavosti, příběhy ze života těch lidí, nějakou historku... třeba bych si našla nějakou pověst, rčení, příběh v knížce a odrecitovala bych to... nevím co přesně, tomu tématu se nevěnuju, ale ty bys určitě na něco přišla.

To je můj upřímný názor, chtěla jsi upřímnost, byla jsem upřímná. Důležitý je proslov, který předvedeš před tabulí, jak to odreferuješ, jestli to budeš říkat nudně, jako bys to četla, nebo budeš různě měnit hlas, zpomalovat, přidáš mimiku a hlavně jestli zapojíš spolužáky - to je důležité, aby se to líbilo spolužákům.

Přeji hodně štěstí s referátem smajl

SagkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

SagkaVIP(Girl´s Dream)

Uživatel04: Tak to smekám, ve čtvrté třídě jsem byla ráda, když jsem dala dohromady okopírované informace z wikipeie. Moc dobře si pamatuju na jeden z mých prvních referátů o bílém medvědovi - děs a hrůza. Oproti tomu má tvůj referát mnohem vyšší úroveň. Neměň to nějak zásadně, konstrukce je dobrá a co vylepšit se naučíš až postupem času, když budeš dělat referáty stále častěji. Ještě jednou hodně štěstí smajl

SagkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Butterfly340VIP(Imagination☆)

Dvakrát se v textu opakuje, že měli hnědé vlasy... A chybí ti tam občas ve větách čárky. Referát sám o sobě špatný není, ale já bych ho tak nevypracovala... Ty informace bych dala do jiného pořadí a možná doplnila úvod.

Butterfly340To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.