King Pin Bowling
Hra - King Pin Bowling
Video se načítá
Outfits Tonight
Hra - Outfits Tonight
Video se načítá
Apple Season
Hra - Apple Season
Video se načítá
Yetisports 1
Hra - Yetisports 1
Video se načítá
Frozen Elsa Makeover
Hra - Frozen Elsa Makeover
Video se načítá
Shopaholic Models
Hra - Shopaholic Models
Video se načítá
Frozen
Hra - Frozen
Video se načítá
Anna's Royal Horse Caring
Hra - Anna's Royal Horse Caring
Video se načítá
Cinema Slacking
Hra - Cinema Slacking
Video se načítá
Zachraň Šneka
Hra - Zachraň Šneka
Video se načítá
Thingdom
Hra - Thingdom
Video se načítá
Mega Anime Avatar
Hra - Mega Anime Avatar
Video se načítá
Elsa Drum Lesson
Hra - Elsa Drum Lesson
Video se načítá
 

The Darkness

Přečteno ♥ leden 2018

AHOJ!

V dnešním článku vám ukážu knihy, které moje maličkost přečetla za leden 2018. Samozřejmě nebude chybět můj názor a anotace :D Jdeme na to!

1. Milenec z temnot*****

Úvodní román slavného cyklu představuje tajné bratrstvo šesti upírských bojovníků, ochránců svého rodu. Ti ve skrytu noci vedou nekonečnou a neúprosnou válku se svými odvěkými nepřáteli o svá území v Caldwellu. Nejkrvežíznivějším z nich je vůdce bratrstva, Wrath, který touží odplatit dávnou vraždu svých rodičů. Avšak když jeden z jeho nejstatečnějších bojovníků padne a zanechá po sobě nevlastní dceru, musí za ni Wrath převzít zodpovědnost. Zavede ji do světa neživých, o němž dosud neměla tušení, do světa smyslnosti, o níž se ji nesnilo ani v nejdivočejších snech. Dvoumetrová Wrathova postava zahalená v kůži ztělesňuje čirý děs. Dlouhé černé vlasy spadající doprostřed čela, oči, jež nikdy nikdo nespatřil, ukryté pod tmavými brýlemi. Ramena dvakrát širší, než má většina mužů.

Moje hodnocení: Hodně dlouho jsem odolávala této sérii, ale cestu si ke mě našla. Z prvního dílu jsem nadšená. Styl psaní, postavy...vše na jedničku. Wrath je miláček ačkoliv se tak nikdy moc netváří. Rozhodně doporučuji.



2. Milenec z věčnosti**

Autorka se vrací do stínů Caldwellu aby vyprávěla čtenářům další dobrodružství členů bratrstva. Tentokrát se středem děje stává Rhage, nejlepší bojovník mezi upíry a nejnenasytnější milenec. Rhage byl proklet a v duši mu zuří démon, který jej činí nebezpečným pro všechny v jeho okolí. O to větší starost chová o smrtelnou dívku Mary, vrženou do světa upírů a svěřenou v jeho péči, o níž ví, že je k němu přitahována stejně intenzivně, jako on k ní.
Z cyklu Bratrstvo černé dýky.

Moje hodnocení: Z prvního dílu jsem byla neskonale nadšená a příběh Rhage mě opravdu zajímal. Myslím, že jsem z knihy zklamaná hlavně z toho důvodu, že jsem od ní měla velmi vysoké očekávání. Přišlo mi, že se autorka v některých pasážích opakovala a to mi sebralo hodně odhodlání knihu číst dál, nicméně jsem knihu dočetla a od Bratrstva se dám na nějaký čas pokoj. Jak jsem si Rhage oblíbila v prvním díle, tak tady jsem ho měla plné zuby.



3. London road***

Johannu Wolkerovou vnímá její okolí jako vypočítavou zlatokopku, která se nechává vydržovat bohatými muži. Vlastní matka ji považuje za neschopnou a i Jo má tendenci postupně těmto předsudkům podléhat a uvěřit jim. A přitom jen pár nejbližších zná její nezáviděníhodný osud a ví, že Jo je přesným opakem toho, co se o ní povídá. Vždyť jen na jejích bedrech vždy leželo břemeno starosti o rodinu – zvlášť o mladšího bratra Cola. Jo při rozhodování o svém životě vždy na první místo staví především jeho budoucnost, a to i při výběru partnera. Rozum však dostane košem, když Jo pozná nevázaného Camerona MacCaba, který se přistěhuje do bytu o patro výš na London Road. Drzý Cameron si Jo hned zaškatulkuje jako vypočítavou mrchu, ale zároveň nepopírá, že ho přitahuje... I když je zadaná.

Moje hodnocení: Kniha mě nezklamala ani nenadchla, prostě klasický román. Hlavní postavy mi byly sympatické, nenudila jsem se. Kniha byla čtivá, klasická romantická oddechovka. Doporučuji.



4. Pavučina snů*****

Kdysi dávno se v prokletém městě Derry (dějišti klasických románů To a Nespavost) spojili čtyři kluci a odhodlali se ke statečnému činu. K činu, jenž je všechny změnil způsobem, který nikdy nebudou schopní pochopit. Teď, o pětadvacet let později, jsou z kluků dospělí muži, každý se svým vlastním životem a vlastními starostmi. Ale vzájemné pouto přetrvalo.
Každou loveckou sezónu se čtveřice znovu schází v lesích severního Maine. Letos do jejich chaty zabloudí dezorientovaný cizinec, který mumlá cosi o světlech na obloze. A jeho nesrozumitelné blouznění se brzy ukáže až nepříjemně blízké pravdě. Zanedlouho jsou čtyři přátelé vtaženi do děsivého souboje se stvořením z jiného světa. Jejich jediná naděje na přežití leží ve společné minulosti - a v pavučině snů...

Moje hodnocení: Co bych asi mohla napsat o knize od Mistra hororů? Jsem nadšená! Kniha se dobře a rychle četla a než jsem se nadála byla jsem na konci. Styl psaní je klasický Kingovský a napětí je od začátku do konce. Rozhodně doporučuji....tedy, pokud se nebojíte emzáků :D


5. Hořké sousto*****

Merit je upírkou pouze krátce, ale už si užila trablů, že by to vydalo na celý život. Ona a její Mistr, několik staletí starý Ethan Sullivan, znovu a znovu riskují životy, aby zachránili město, jež milují. Ne každý v Chicagu jim však tu lásku oplácí.
Po městě propukají pouliční bouře zaměřené proti upírům a zasahují je tam, kde je to bolí nejvíc. Skupina chuligánů vyzbrojená zápalnými lahvemi a hluboce zakořeněnou nenávistí dělá všechno proto, aby upíry vymetla z Větrného města stůj co stůj.
Merit a její spojenci potřebují urychleně vypátrat, kdo stojí za těmito útoky, kdo se stane příštím terčem a zda existuje způsob, jak zabránit nesmyslné destrukci. Bitva o Chicago začala a Merit dochází čas.

Moje hodnocení: Již osmý díl v pořadí a pořád se stajně bavím. V tomto díle nechyběla akce a aní chvilky s Ethanem, kdy jsem se rozplývala. Merit je pořád stejně tvrdohlavá upírka, jaká byla na začátku. Měla jsem ihned přečteno a už musí jenom čekat na díl devátý.



6. Prokletý dům**

Vítejte v Morganville. Po západu slunce ale raději zůstaňte doma. Městu začínají vládnout ti, kdo nejsou úplně mrtví… Claire přijela do Morganville studovat a dobře se bavit. Nepředpokládala, že spolužačky z koleje jí budou už od začátku ztrpčovat život. Ani pronájem pokoje ve velkém starém domě však vůbec není změnou k lepšímu. Noví spolubydlící mají svá temná tajemství… ale přijmou Claire mezi sebe, když se ulice města začnou hemžit zlem žíznícím po čerstvé krvi…

Moje hodnocení: Na knihu jsem se opravdu hodně těšila, a když jsem se k ní konečně dostala moje zklamání bylo obrovské. Kniha se pomalu nedala číst, hlavní hrdinka byla naivní a nudná. Nevím, prostě jsem se nemohla dostat do děje a pořád jsem plula nad ním. Kniha možná někoho byví, ale nemám v plánu číst její další díly.


Doufám, že se vám dnešní článek líbil :D

Komentáře

BellavillaVIP(HPD časopis)

Krásné. Doufám ze tenhle článek bude mít alespoň 30+, dle mého názoru je to nejhezčí článek s recenze mi co se tady za poslední dobu objevil.smajl

BellavillaTo se mi líbí +2 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.