Pets Real Haircuts
Hra - Pets Real Haircuts
Video se načítá
Samurai Fruit
Hra - Samurai Fruit
Video se načítá
Superoblíkačka s poníkem
Hra - Superoblíkačka s poníkem
Video se načítá
Spa Hair Doctor
Hra - Spa Hair Doctor
Video se načítá
My Fashion Sketchbook
Hra - My Fashion Sketchbook
Video se načítá
Cute Pets Today
Hra - Cute Pets Today
Video se načítá
Dark Magician Creator
Hra - Dark Magician Creator
Video se načítá
Goodgame Empire
Hra - Goodgame Empire
Video se načítá
Papas PanCakeria
Hra - Papas PanCakeria
Video se načítá
Weather News
Hra - Weather News
Video se načítá
The Elevator
Hra - The Elevator
Video se načítá
Snail Bob 3
Hra - Snail Bob 3
Video se načítá
Block Story
Hra - Block Story
Video se načítá
 

The Darkness

Přečteno ♥ březen a duben 2018

AHOJ!

Myslím, že všichni víme o go, takže jdeme na to :D

PRVNÍ HROB NAPRAVO*****

Originální „paranormální thriller“ plný humoru, napětí a neuvěřitelných zvratů. Charley Davidsonová je soukromá detektivka, moderní žena s běžnými starostmi a problémy. To ovšem jenom na první pohled … Ve skutečnosti se narodila jako bytost s nadpřirozenými schopnostmi, která dokáže vstoupit do světa zesnulých. Zemřelé vidí všude kolem, může se jich dotýkat a oni jí pomáhají s řešením případů. Všechno je o to složitější, že vyšetřovatelku sleduje tajuplný muž, „syn Satanův“, jehož šarmu Charley nedokáže odolat. Kdo je ten záhadný hrdina, o kterém se jí zdají sny plné vášně? Je vůbec živý, nebo je mrtvý? A co by se stalo, kdyby mu podlehla?

MOJE HODNOCENÍ:

Ke knize jsem se velmi dlouho odhodlávala, ale jsem ráda, že jsem se k ní nakonec dostala. Příběh byl čtivý, poutavý a poměrně často jsem se smála. Charakter hlavní hrdinky mi přisrostl k srdci a Reyes, který byl celou knihu velmi záhadný, mi k srdci přisrostl stejně. Podtrženo a sečteno, kniha byla úžasná a nemohu se dočkat, až budu mít v ruce druhý díl. Rozhodně doporučuji.


PROHNANÝ*****

Atticus O'Sullivan, poslední druid, si poklidně žije v Arizoně, provozuje okultní knihkupectví a ve volném čase na sebe bere zvířecí podobu a vyráží na lov se svým irským vlkodavem. Sousedé a zákazníci ho znají jako pěkného potetovaného jednadvacetiletého Ira - ale ve skutečnosti nemá jednadvacet let, ale jednadvacet století. Nemluvě o tom, že čerpá sílu ze země, oplývá břitkým rozumem a nosí ještě břitčí meč známý jako Fragarach neboli Odpovídač.
Po tom však touží jeden pořádně naštvaný keltský bůh, který prohání Attika po celá staletí. Nyní ho konečně vystopoval a Atticus bude potřebovat všechnu svoji sílu a k tomu pomoc svůdné bohyně smrti, upířího a vlkodlačího právníka, sexy barmanky a trochu toho starého dobrého irského štěstí, aby se mu podařilo nakopat pár keltských zadků a zachránit si krk.

MOJE HODNOCENÍ:

Knihu jsem popadla do ruky hned, jak mi přišla. nemohla jsem se dočkat, až se začtu, protože keltská kultura mě velice zajímá, a je lepší způsob jak se o ní dozvědět víc, než právě prostřednictvím vyprávění jednoho, dvacet jedna století starého druida? Příběh mě chytl od prvních vět a Oberona jsem si oblíbila, což můžu říct i o jeho páníčkovi. Rozhodně doporučuji.


ŠÍLENÝ PROFESOR

Na téhle základní škole se dějí divné věci. Ze šatních skříněk vyskakují krysy. Žáci se záhadně ztrácejí. Školní knihovna je bludištěm tajných chodeb. A učitel biologie se chová velice, velice zvláštně.
Robert Arthur věděl, že přestoupit na jinou školu nebude nic jednoduchého, ale tohle je na pováženou! S pomocí nových, poněkud neobvyklých kamarádů zjišťuje, že se toho ve škole děje víc, než je na první pohled patrné. Dokáže ta tajemství odhalit dřív, než bude pozdě?

MOJE HODNOCENÍ:

Knihu jsem si půjčila spíš ze zvědavosti než z toho, že bych ji chtěla nutně číst. Dle mého názoru by se kniha měla jmenovat "Horror School without horror", protože hororové prvky tam opravdu nenajdete, možná pouze jejich náznaky a ty, buďme upřímní, nestojí za nic. Takovou obálku knihy bych dokázala vytvořit ve nejmenovanné aplikaci na úpravu fotografií za méně než jednu hodinu. Kniha nemá skoro žádný děj, nudíte se u ní, je zdlouhavá, ačkoliv počet stran je nízký. Knihu nedoporučuji vůbec nikomu.


CALENDAR GIRL 1- LEDEN, ÚNOR, BŘEZEN*

První díl nové erotické série, která vám zvýší tep každý měsíc v roce… Mia potřebuje peníze. Hodně peněz. Protože když je nezíská, bude to stát jejího otce život. Zapletl se s nebezpečným člověkem, který je shodou okolností její expřítel. Když jste postaveni před podobné ultimátum, nemůžete si vybírat. A tak Mia udělá, co musí – přijme nabídku své bohaté tety, která vlastní eskortní službu, a na rok se stane luxusní společnicí. Každý měsíc bude mít jiného klienta v jiném městě. Sex není podmínkou. Snadno vydělané peníze, že? Aspoň to si Mia myslí, dokud v lednu nepotká Wese. Přitažlivost a vášeň mezi nimi je skutečná a Mia se uvědomuje, že tohle je muž, o kterém vždycky snila. Jenže na konci měsíce ji v Seattlu čeká smyslný malíř Alec a v březnu bude předstírat, že je snoubenkou bohatého Antonyho…

MOJE HODNOCENÍ:

Kniha mě zaujala svou anotací, tak jsem si ji půjčila v knihovně a přečetla. Je to klasická červená knihovna jednadvacátého století, ketrá nemá ani hlavu ani patu. Hlavní hrdinka je naprosto úchvatná plnoštíhlá dívčina, jenž má dělat společnici v podniku své tety. Kniha se mi nelíbila (a to jsem si na erotické romány docela zvykla). Byla velmi jednoduše napsaná, popisy chyběly, tedy popis tam byl, ale jenom popis samotného aktu, ten, je pravda, byl velmi barvitý. Knihu nedoporučuji.


NOČNÍ SMĚNA*

Zdravotní škola připravila Edie Spenceovou na spoustu věcí. Pacienti s popáleninami? Žádný problém. Utržené končetiny? To je hračka. Upíři? Ani za nic. Ale Edie coby nejnovější sestra na Y4, tajném oddělení ukrytém v samém nitru Okresní nemocnice, má plné ruce práce s nejrůznějšími paranormálními pacienty: od upírů po zvěrodlaky, zombie a další bytosti ze záhrobí… Edie se v tom snaží naučit chodit tak, aby další noční službu přečkala bez újmy. Ale když se jí upíří služebník pod rukama rozpadne v prach, rozpoutá se pravé peklo. Nyní ji pronásledují jeho poslední slova – „Zachraňte Annu!“ – a než se naděje, vezme na sebe úkol zachránit jednu ubohou dívku před nemrtvými. Přičemž se ocitne v upířím doupěti, zamiluje se do zombieho a musí bojovat o vlastní duši. Nic takového se v televizních seriálech z nemocnic nevidí…

MOJE HODNOCENÍ:

Na knihu jsem narazila dík jiné knize, kde na konci byl úryvek právě z "Noční směny". Kniha mě zaujala i anotací. Těšila jsem se až si knihu přečtu, ale nadšení mě opustilo po prvních několika málo stránkách. V knize bylo popisu a námět mě nudil. Kniha se mi nelíbila, už jenom protože mě celý příběh přišel jako jedna velká směs plků. Za mě rozhodně nedoporučuji. Kniha je nudná, čte se pomalu a někdy je tak nudná, že u ní čtenář usíná.


VELKÝ GATSBY**

Vypravěčem románu je Nick Carraway, který přijíždí do Spojených států. Zde se chce věnovat obchodu s cennými papíry. Jeho sousedem je bohatý Jay Gatsby, který Nicka požádá, aby mu zprostředkoval setkání s jeho sestřenicí Daisy. Gatsby Daisy miluje, ale ona je vdaná za Toma Buchanana. Manželství není šťastné. Buchanan má milenku Myrtle, která tragickou náhodou skončí pod koly Gatsbyho auta, které řídila Daisy. Myrtin manžel Wilson pokládá za viníka Gatsbyho...

MOJE HODNOCENÍ:

Ve škole jsme před dvěma lety měli referáty a každý si měl přinést nějakou knihu. Jedna spolužačka si přinesla právě Velkého Gatsbyho. Nikdy jsem neměla potřebu podívat se na film a ani číst knihu, ale poté, co ji spolužačka tak vychvalovala, jsem se rozhodla, že si ji také přečtu. Jsem zklamaná. Kniha je málo, ale zároveň hodně popisná a místy jsem měla chuť ji odložit. Zpátky k popisům, některé situace nejsou vůbec dobře popsány, ale to co má každý host na sobě je popsáno do jediného rohlíkového drobku. Nedoporučuji knihu, ale film ano, je to menší ztráta času než kniha.


SEVERSKÁ MYTOLOGIE*****

Jak získal Thor své proslavené kladivo Mjölnir? Kolik světů spojuje vždyzelený jasan Yggdrasil? Kdo postavil zeď kolem Ásgardu a co bude následovat po konci světa zvaném Ragnarök? Severská mytologie převyprávěná Neilem Gaimanem nejenže odpovídá na všechny tyto otázky, ale navíc je váže do souvislého, obšírného vyprávění, v němž ožívají bohové i obři, medovina teče proudem, vlci mluví a jabloně rodí jablka nesmrtelnosti. Naprosto nepostradatelná kniha pro všechny milovníky severských mýtů, seriálu Američtí bohové i tvorby Neila Gaimana obecně.

MOJE HODNOCENÍ:

WOW! Tuhle knížku jsem si vysnila už v ten den, co vyšla. Miluju severskou mytologii a vikingskou kulturu. Kniha je psaná velmi čtivou formou. Měla jsem ji ihned přečtenou a možná se k ní někdy v nejbližší době vrátím. Knihu doporučuji všem. Je hezké vědět něco víc o Thorovi než jenom to, co se dozvíme ve filmu.


HODNEJ KLUK*****

Zorganizování bratrovy svatby je pro Jess Canningovou největší výzvou jejího života. Černá ovce rodiny si nemůže selhání dovolit. A nikdo (absolutně nikdo!) se nesmí dozvědět o té obrovské chybě, kterou udělala o jedné slabé chvilce s ženichovým svědkem. Chybě, která se nebude opakovat. Rozhodně ne. Přestože je to ten nejrajcovnější chlap na světě.

Pro Blakea Rileyho je chystaná svatba jako dar z nebes. Jess je hlavní družička a on ženichův svědek. Tak ať hra započne. No a co, že bude muset čelit troše (no tak dobře, spoustě) vzdoru? Jen potřebuje přesvědčit jednu tvrdohlavou blondýnu, že je ve skutečnosti hodnej kluk, i když se špatnou pověstí. Naštěstí jako každý hokejista ví, že když chcete skórovat, musíte se snažit.

MOJE HODNOCENÍ:

Proč mi to autorky dělají? A pak, že chci od kluků moc! Víte, kdo za to může? Přesně tyhle dvě ženy. nejdřív začala jedna, teď píšou dohromady. Příběh byl čtivý a Blake byl zlatíčko. Jess jsem nejdřív nemusela, ale pak jsem si ji vcelku oblíbila. Rozhodně doporučuji, pokud vám nevadí slaďárny a hokej.


 Tak co? Četli jste nějakou z těchto knih? Nebo vás nějaká zaujala?

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.