Shizuka-chan

TOP 10 filmů na které se doporučuji podívat

Ahoj všichni, vím že moc lidí asi moc nezajímá na jaké filmy koukám, ale často narážím na lidi co se pořád ptají na jaký se podívat film. Proto sem přidám můj žebříček TOP 10. Pozor možná budete potřebovat kapesníčky.


10. Rychle a zběsile 3: Tokijská jízda

USA 2006

Režie: Justin Lin

Akční, Krimi, Thriller

Rychle a zběsile mám strašně ráda, ale třetí díl je z neznámých důvodů jeden z mých oblíbených. Sean je další mladík se zálibou v pouličních závodech. Ty jsou taky důvod jeho stěhování. Tentokrát před vězením utíká za příbuzným do Tokia. Zde může zůstat jen když se bude od aut držet dál. Co se ale stane když pozná drift...... 






9. Anastázie 

USA 1997

Režie: Gary Goldman, Don Bluth

Animovaný, Rodinný, Muzikál, Dobrodružný

Příběh vypráví o velkokněžně Anastázii Nikolajevně Romanovské, která... No to raději nebudu psát najděte si to na googlu. Každopádně tuhle pohádku mám ráda už od čtyř let což je dlouhá doba. Anastázie si užívá plesu ze svou rodinou, když do sálu vtrhne dvorní mág Rasputin. Sídlo začne hořet a Anastázie se svou babičkou utíkají. Utéct se jim podaří jen díky malému kuchtíkovy Dimitrijmu, který je vyvede tajnou chodbou. Bohužel i tak se brzy rozdělí. Anastázie je bez vzpomínek v sirotčinci. Právě dosáhla plnoletosti a jediné co má je náhrdelník s nápisem znovu v Paříži.....





8. Princezna Mononoke

Japonsko 1997

Režie: Hajao Mijazaki 

Animovaný, Dobrodružný, Fantasy

A teď se přesouváme do Japonska. Mám strašně ráda postavu princezny Mononoke, hlavně ten její přístup k přírodě. Za dávných časů, v divokých hvozdech Japonska začíná mýtický boj mezi rozrůstající se civilizací lidí a zvířecími božstvy, která vládnou lesům. A také příběh lásky lidského dítěte vlčí bohyně - princezny Mononoke - a válečníka věřícího v mír mezi lidmi a přírodou - prince Ashitaky




7. Rychle a zběsile 7

USA 2015

Režie: James Wan

Akční, Krimi, Thriller

O tomhle filmu nezvládnu dát souvislou větu tak si ji půjčím. I auta můžou létat. Alespoň pro nesmrtelnou sérii Rychle a zběsile to platí. Její hrdinové už stihli prožít a přežít neuvěřitelné věci, teď však narazí na nepřítele, vedle něhož všichni jejich dosavadní soupeři připomínají bandu dětí z mateřské školky. Statham hraje Deckarda Shawa, živý stroj na zabíjení, který vycvičila elitní vojenská jednotka. Pokud vám příjmení téhle postavy něco připomíná, pak se nepletete. Shawův mladší bratr Owen obtěžoval naše hrdiny v šestém díle tak intenzivně, až ho připravili o život. A rozrušený Shaw starší se rozhodne, že na oplátku připraví o život je a všechny jejich blízké. Bez ohledu na to, jak rychlí či zběsilí budou.(CinemArt CZ)




6. Divergence

USA 2014
Režie: Neil Burger

Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller 

Lidé jsou rozděleni do pěti frakcí: sečtělí, upřímní, neohrožení, mírumilovní a odevzdaní. Každá frakce má svou povinnost a každý je stejný. V šestnácti, ale svůj osud. Zůstanete u své frakce nebo si zvolíte jinou a riskujete možnost být odpadlíkem? tato volba je jen na vás. Co se ale stane když zjístíte že jste divergentní?



5. Hunger games - Aréna smrti

USA 2012

Režie: Gary Ross

Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller

Panem, Kapitol a 12 krajů. Kapitol už dlouho pořádá hladové hry u kterých je jediné pravidlo: Každý rok poskytne kraj jednoho chlapce a dívku ve věku od 12 do osmnácti  let k hladovím hrám.  Co je vlastně cílem těchto her? Jako jediný přežít. Zabije vás někdo, hra sama a nebo budete vraždit vy? 




Hachiko - Příběh psa

USA 2009

Režie:  Lasse Hallström

Drama, rodinný

V tomhle filmu uvidíte pravou podstatu psa. Stojí za zmínku že snímek je podle skutečné události a hachi má pomník v Japonsku. Když Wilson najde opuštěného pejska netuší jaké má štěstí. Hachi si každého získá i bez hrátek, kterým vůbec nerozumí. Vždy když Wilson odejde na vlak jde Hachi sním a pak se s sním i vrátí domů. Když ale Wilson umře Hachi se nevzdává a až do své smrti Chodí ve stejnou dobu čekat na svého pána.




3. Pošli to dál 

USA 2000 

Režie:

Drama, romantický 

Konec mě pěkně naštval. Sedmá třída je akorát čas aby jste dostali úkol na téma jak můžu změnit svět. Malého Trevora napadne skvělá myšlenka. Začíná on a to tím že udělá Tři velké dobré skutky. Ti lidé kterým pomůže dostanou úkol. Pomoci dalším třem lidem a tak se svět stane lepším. Opravdu jde takovou věc udělat? Ptá se snad každý s úsměvem na rtech. Trevor si jich nevšímá a začíná s koloběhem.




2. Běž, chlapče, běž

Německo, Francie, Polsko 2013

Režie: Pepe Danquart

Drama, válečný 

Jaké je to když je vám devět a vy musíte utíkat před smrtí? Zapírat kdo jste a hledat hodnou duši, která vám pomůže. Přesně to se děje Srulikovi malému židovskému chlapci. Spí v korunách stromů v lese, který je jediný bezpečný. Film podle skutečné události. U kterého si přejete aby to nebyla pravda, ale ona je.

Film je celkem silný takže pod 12 let moc nedoporučuji !





1. Nae meori sokeui jiwoogae

Jižní Korea 2004

Drama, romantický

Režie: John H. Lee

Su-Jin dívka z dobré rodiny se rozešla s přítelem. Nastupuje do nové práce a chce změnit svůj život. Když se vrací do obchodu kde nechala Coca- Colu vrazí ve dveřích do mladého tesaře, který v ruce drží kolu. Su-Jin u ji vytrhne a vypije. Když chce potom zaplatit autobus zjístí že emá ani peněženku. Vrátí se do obchodu kde dostane peněženku i svou Coca-Colu. Nádherný příběh o lásce a osudech, které můžou potkat každého. A ano kapesníky potřeba! 

Moto filmu: Když zmizí paměť, zmizí i duše



Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.