Sense

Množírny

    Teď si připadám jako nějaká beauty vlogerka feministka. Dneska ráno mi přišlo upozornění na nějaké trapné rádoby srdcervoucí video o množírnách. Bylo tam plno obrázků utlačovaných zvířat a nějaké kecy k tomu, které si už nepamatuju. No hlavně tam bylo: "Nekupujte psy z množíren." K tomu taková strašně sad hudba, která tomu dávala ten klišé odstín. Když jste zajeli do komentářů, bylo to ještě horší. "Neberte zvířata z množíren" "Kupujte psy z útulků". Nevím jaké sprosté slovo by mi ulevilo, takže radši nic.

    Borka tam psala, jak je to strašné, že kdyby mohla, začne s celostátním pátráním po množírnách, aby je zničila. Jako lidi, pořád nechápu, co je tak špatného na zvířatech z množíren. Nemluvím o samotných množírnách, mluvím jen o těch zvířatech. Jste Voldemort, nebo Hitler? Odsuzujete zvířata, která nejsou láskyplně vychovávaná celou rodinkou? Jako ty zasrané rozmazlené čivavy. Není jedno, odkud to zvíře je? Jasně, když jim zaplatíte nějakou fakt malou sumu, která není ani na psí granule, možná je trochu podpoříte, ale zachráníte tak jeden život. A uděláte mnohem víc než feministky vypisující na internetu, že by to zrušily. Stejně to není v jejich moci, tak co furt zkouší? Koupi toho malého kawaii štěňátka mu zachráníte život. Nevím, kolik se za ta zvířata platí, ale není to moc. Není to tolik, aby je to kdovíjak podpořilo. Tímhle ale nepodporujete množírny, tímhle zachraňujete životy. Není jedno, odkud zvíře je? Pes je nejlepší přítel člověka, ať už jste ho vytáhli z kanálu nebo z útulku nebo z množírny. Díky vám se může konečně cítit šťastně. 



    A teď upřímně, co vám na těch zvířatech tak vadí? Že nejsou očkovaná, láskyplně vychovávaná? nehygienické prostředí? Na vlastnosti zvířete to nic nezmění, pokud mu tu lásku dáte. kecy nic nezmění, ale činy jo. Jakékoliv. Vážně mě zajímá váš názor na ta zvířata. Na zvířata, ne množírny. Takových keců si můžu najít všude plno, ale co vám vadí na zvířatech. Prosím, piště do komentů nebo mně do zpráv, kamkoliv, díky. 

Komentáře

pastelkaVIP

Tím :"nekupujte psa z množírny", se nemyslí, že by těmi pejsky někdo opovrhoval, ale aby se zamezilo ziskům těchto "podnikatelů". Pokud by nikdo nekupoval psy z množíren, nebyl by ani důvod, aby lidé množírny zakládali ( protože, by nebyli schopni tato štěňata prodat). Je to drastické řešení, ale jediné, které by bylo spolehlivé.
A feministky s tím nemají nic společného.To sis nějak spletla pojmy.

A pokud se ptáš, co nám vadí na těch zvířatech, tak odpověď zní: NIC!
Jen, pokud budeš "zachraňovat" štěňata z množírny (tedy kupovat je), budeš podporovat ty lidské bestie, které budou mít další a další důvody (a to je ZISK z prodeje), aby týrali psy neustálými porody až do vysílení a smrti.
Jen, pokud můžu mít otázku já na tebe: Jak jinak chceš, aby množírny zkrachovaly? Máš nějaký lepší nápad? smajl pa pastel

pastelkaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

konemyVIP(Girl´s Dream)

Ovšem, všichni se domluvte a běžte na hromadnou návštěvu do množírny, kupte odtamtud všechny chudáčky zvířátka a večer jim šeptejte do oušek, že vám nezáleží na tom, že nemají PP, mějte ze sebe dobrý pocit, zatímco si množitelé mnou ruce, že jim tak pěkně jde obchod.
Když si každý řekne, že chce jenom zachránit život zvířeti a množírnu tím přece nepodporuje, tak to bude takhle pokračovat dál a nikdy to neskončí.

konemyTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

pastelkaVIP

koruna z žužu: Petice a protesty existují, ale nic neřeší. Pokud někdo nenahlásí konkrétní množírnu psů a nepošle tam kontrolu, aby jim psy zabavila, tak se proti tomu nedá nic jiného dělat, než motivovat lidi, aby si pejsky z těchto mnoříren nekupovali a ty potom zkrachovaly protože nebudou mít kupce na štěňátka.
Samozřejmě, otázkou je, jestli jsou kupci schopni poznat, že se jedná o množírnu, protože majitel tě nikdy nezavede přímo do té smradlavé díry, kde psy drží, ale donese je i s mámou domů, aby sis vybrala a pak, až odejdeš, je zase vrátí zpět. Proto je tak těžké to někomu dokázat. pastel

pastelkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

koruna z žužu(HPD časopis)

Mě je jedno odkud ty zviřata jsou na každém rohu se mluví jen o tom a má ten pes papiry? nebo já tak množirny nesnáším a já bych je....
jo nadavat to umí dneska všichni ale aby zvedly svoje líný zadky a začaly proto něco dělat tak na to jsou dost krátký a psát komentaře typu toje stražný a tak dále je spíš trapný a ji kdyby ste to tomu člověku řekly tak nepřestane smajl

koruna z žužuTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

gogik01(Pro ukecané lidi)

Víš, důvod je prostý: Lidi nechtějí kupovat zvíře, které nemá jisté, že zítra bude dýchat. Ale já je celkem chápu... Mě by sice nevadilo starat se a vychovávat nemocného psa, ale.... Většina lidí na to nemá čas ani nervy. Nediv se jim... Ta štěňata jsou vážně nemocná, protože jejich matky je rodí předčasně a hned, jak porodí, tak za chvíli rodí znovu! Takže není jisté, že se zítra vzbudí. A když někdo vybírá psa do rodiny, chce domácí mazlíčka, parťáka na výlety, jednoduše zdravého psa. Představ si, že ti je pět let. A ty si přeješ pejska. Těšíš se, že dostaneš pejska a plánuješ si, jak ho budeš cvičit a dělat s ním agility či co... A pak ti tvoje mamka, která má ráda zvířata a pomáhá jim donese domů štěně s nafouklým bříškem, oteklými části těla a obličeje.... Prostě takového psího mrzáka.... A tomu se všichni snaží vyvarovat, že donesou domů pejska pro svou dceru, který bude sotva schopen chodit... A léčba taky není zrovna levnásmajl Musíš to brát ze všech stránek... V PŘÍPADĚ MNOŽÍREN LZE ODSUZOVAT POUZE TY, KTEŘÍ TY FENY "NUTÍ" RODIT POŘÁD DOKOLA, RESPEKTIVE BEZ PŘESTÁVKY A KVŮLI TOMU PŘIVÁDÍ NA SVĚT NEMOCNÁ ZVÍŘAT... A PROČ?! PRO PENÍZE!smajlsmajlsmajlsmajl

gogik01To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

LadySeiss(Píšeme povídky a příběhy)

gogik01: Svět je i špatný a neustále mě udivují lidi, kteří se s tím ještě nesmířili, ale to je irelevantní.
Hele tak snad matka není taková kráva, aby ti domů donesla opuchlého nemocného psa. A všechny zvířata tam takové nejsou. Než si to zvíře koupíš, můžeš si ho předem prohlédnout a vybrat si.
Ale děkuju za vysvětlení, už v tom mám trochu jasno smajl

LadySeissTo se mi líbí +2 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.