Twilight And Rainbow Babies
Hra - Twilight And Rainbow Babies
Video se načítá
Spy Barbie Accident
Hra - Spy Barbie Accident
Video se načítá
Čtyři přírodní živly
Hra - Čtyři přírodní živly
Video se načítá
Sky Drop
Hra - Sky Drop
Video se načítá
 

Říše divů

Vánoční vzpomínka 2.díl

Pohled Andělky:

Vše je na svém místě. Všichni připraveni. V celé své kráse. Opatrně jsem se Rozhlédla po místnosti. Sklonila jsem hlavu. Pro Angelinu a Andělice jsem byla to nejkrásnější,ale pravda byla,že už mě brzy nahradí Sofinka. Jsem si tím jistá. Je sice malá,ale krásná. Bude to hvězda,jsem si tím jistá. Andělice pode mnou spustily vánoční píseň,kterou slyší pouze ozdoby. Usmála jsem se. Jsou to zlata. Jsou mi tak věrné..ale Andělice I. ví,že už dlouho královnou stromků nebudu. Vždy jsem jí byla vděčná za její upřímnost. Nikdy mě nikdo neranil,tak jako ona. Přesto je to má rádkyně. Starší a zkušenější než já,je tu málokdo. A ona je jedním z nich.,,Mami?" Sofinčin hlas ke mně doléhal,jako ozvěna. Její jindy zvonivý hlásek se zdál vyděšený. Pravda,moc Vánoc nezažila.,,Ach ano? Sofinko,zlato?" Povzdechla jsem si s nuceným úsměvem na rtech. Vyčerpávající práce. A brzy ji dostane na starost má malá dcerka. Smutné.,,Kdy bude Štědrý den?" Sofinka se zatím nenaučila,jak se čte z okolí. Neměla jsem náladu jí to znovu vysvětlovat.,,Zeptej se Angeliny. Tohle je její práce." Sofinka se pomalu a opatrně odebrala dolů. Prosím,ať nespadne,ať nespadne..,,Mami!" Ze dveří vyběhne malá holčička. Nejmladší dcera naší rodinky-Adélka. Je tak podobná Sofince...,,Ona padá!" Zavzlyká. Její maminka chytne Sofinku.,,Příště ji přidělej pořádně! Ještě se rozbije! Sice je ze dřeva,ale je křehká!" Vynadá maminka Ludmile,která všechno odignoruje.,,Jojo,mami." 

,,Sofie! Pojď okamžitě nahoru!" Syknu. Sofinka je na nejnižší větvi u Angeliny. Jo,je tam i panenka Marie s betlémem. Ony se o Sofinku postarají. Těm bych svěřila život do rukou.

    


Zatímco přemýšlím nad tím,kdy se stane Sofinka královnou,vyruší mě jakýsi trpaslík. Ale to je přece skřítek Hubert!,,Má paní," ukloní se uctivě. Udělám takové pukrle,jak mi dovoluje přivázání ke stromku.,,Huberte," pokývu hlavou. Druhým okem stále pozoruju Sofii.,,Omlouvám se,že ruším v tento okamžik,ale...," Hubert se zakoktá. Dojde mi to.,,Ale ne! Nerušíte,vůbec!" To bylo o fous. Kde jsem nechala královské vychování? ,,Jen jsem se chtěl zeptat,jestli tentokrát budete chtít kolem vás stráže,baletky či řetězy. Jste tu sama,ti hloupí lidé Vás úplně odstřihli od světa!" Zlobil se naoko Hubert. Dala jsem mu ruku na rameno.,,Drahý Huberte,je to od vás milé,že se o mě tak zajímáte-" Hubert vztyčí prst.,,Býval jsem generál,vaše milosti. Musím se o vás starat. Slíbil jsem to vaší matce a otci." Ach,ten Hubert je poklad! Starý strejda Hubert mě chránil,když se máma a táta rozbili. Je to tak dlouho. Ví o tom jen on a Andělice I. ,,Já vím. No,letos asi 2 baletky,řetěz a 3 stráže. A prosím,pošlete někoho pro Sofii,jinak se zabije." Hubert se srdečně zasměje.,,Ovšem,vaše veličenstvo! Kde se vaše dcera nachází?" Ukážu dolů a pro jistotu dodám:,,Betlémská 3.větev." Hubert mi políbí ruku na rozloučenou a odchází. Bože,tohle kdysi zařizoval můj manžel. No,taky je už pár let rozbitý...

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.