Psychopatíkův Blog :33

Volby

áno, volby se nám blíží, konkrétně už zítra xD No, budou to moje úplně první volby, navíc mám právě zítra 18cté narozeniny, takže skutečně jako na zavolanou.

Mohli by mi  aspoň dát volební dar, co říkáte? :D

Ale nedali...

Každopádně, byla jsem ohledně voleb dost na nervy, protože jsem se až doposud o politiku zajímala jen okrajově a vlastně vůbec netušila, koho volit. Měla jsem jasno v tom, že levici, protože volit pravici by pro mě bylo jako vyhodit peněženku s posledníma drobnýma do kanálu. 

( tak se omlouvám vám všem zbohatlíkům a podnikatelům, kterých jsem se já, chudé děvče, dotklo :D )

Každopádně jsem se kvůli volbám, kterých se poprvé v životě a na den přesně můžu účastnit, začala o politiku víc zajímat a hodně času strávila tím, že jsem si načítala všechno možné i nemožné a přemítala, která strana bude mít tu čest dostat můj narozeninový hlas :D

Hodně lidí, hlavně v mém věku, jde volit Piráty. No, na rovinu. Mají dobré myšlenky, to ano, ale je jasné, že to nebudou schopni splnit. Navíc podporovat drogy? Ne. 

Navíc mám pocit, že většina lidí je jde volit jen proto, že se o nich mluví a že jsou zrovna ,,v kurzu" 

Pak jsem prodělala menší předvolební krizi a přemýšlela, že ani volit nepůjdu. Jenže to je skoro jako kdybych dala hlas těm hrozným Babišovcům, Ano, Top 09 a jiným podobným ,,úžasnostem", které by mě a mou rodinu stály chleba...

Volit by se mělo. i když nám nikdo úplně nevyhovuje, je lepší ten hlas třeba nacpat opozici. Protože každý hlas se počítá a nevolit a dělat, že se nás to netýká, to podle mého názoru není dobrý. Žijeme tu? Žijeme. tak se aspoň trochu podílet, i když toho jako jednotlivci moc nezmůžem.

Nakonec jsem svůj výběr zúžila na dvě strany, z toho jednu z nich jsem chtěla ( nebo o tom uvažovala) volit vždycky a na jednu, která má naprosto dokonalou kampaň, ovšem je o ní známo, že jde s vítězem a klidně bude pomáhat tomu, kdo vyhraje, i když si tím pak bude protiřečit. Což nechci. 

Takže můj čestný narozeninový hlas získá KSČM a bude pokoj! :D 

Je mi naprosto jasné, že jejich sliby jsou nesplnitelné ( bohužel), ale hlavní je, že můj hlas nedostane pravice XD 

Takže tak. Zítra poprvé vezmu lísteček, dám ho do obálky a za plentou ho slavnostně hodím do urny. Je to pro mě skoro čest :D Jsou věci, které jsou poprvé prostě významné.

První sex, první opití, první kousek čokolády... a stejně tak i první volby, alespoň pro mě. 

( PS: To jsou čistě mé politické názory, a nikdo se tím nenechte ovlivnit, ale už vůbec mi za mé názory nenadávejte, každý má jiné :) )


A teď dobrou noc, je hodin jak na kostele!

Komentáře

malířkaVIP(Girl´s Dream)

Jsem ráda že konečně nebudou za nás volit jenom ty dědci z důchoďáku (ok neberte to nějak zle smajl) a že se přihlásí i mladší se svým hlasem =) Jako holky přede mnou i já mám asi trochu jiný názor, koho volit, ale co si budem, než půjdu volit taky trochu času uběhne =D Jenom prosím tě, Top09 je proti Babišovi, tak je nemýchej do stejného pytle smajl Ne, že bych jako byla 100% s nima, ale je to trošku jinak... smajl

malířkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

PsychoušekVIP(Sword Art Online)

--Novinářky--: jistěže svůj názor mít můžeš a je dobře že ho máš. ale jestli je ti 13-14, je na to opravdu ještě dost času. nevíme jaké strany tam budou pak. upřímně se toho až děsím smajl a i tvůj názor se za ty roky změní už jen podle toho, co se zrovna bude dít jaká bude situace i podle toho, co vlastně budeš chtít jak ted tak v budoucnu, jaké máš a budeš mít priority a stejně tak hraje roli to jak je na tom tvá rodina . a je dobře, že až budeš moct tak půjdeš volut. volit se má smajl

PsychoušekTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

--Novinářky--(HPD časopis)

Psychoušek: Ale mám. Můžu mit svuj nazor na toho, koho bych zvolila. Sice jeste nemam (realny) vek na to volit, ale mentáně už bych svůj názor projevit chtěla.
Politika je velka sugestce takze ve skutecnosti nildo z nich neni dokonaly ale uprimne vim, jaci jsou tam hajzlove .
Díky bohu že ti největší zkončíli na nižších příčkách.

Souhasim ze za par let budpu jini kandidati ale tohle je muj soucasny nazor.

--Novinářky--To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Anka B.VIP

Sice s tvými politickými názory poněkud nesouhlasím, ale oceňuji, že volit vůbec jdeš, často se totiž setkávám s tím, že mladí na politiku a volby úplně kašlou.
Je to na svědomí každého individuálně, ale jsem toho názoru, že chodit k volbám by se mělo. Když už máme tu možnost relativně svobodně se rozhodnout, kdo nás bude reprezentovat a zastupovat, přijde mi hloupé tomu nevěnovat chvilku času a nejít hodit lístek do urny. Koneckonců v podstatě stačí vědět, koho jako vítěze voleb rozhodně vidět nechceme, a dál se podle toho zachovat.

Anka B.To se mi líbí +5 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.