Psychopatíkův Blog :33

Brigáda během školy

Už chápu lidi, kteří zastávají názor, že život na střední škole je o tom se učit a hlavně si užívat zábavu a svoje koníčky. Přesně tak bych to chtěla taky. Vždy jsem tedy měla brigádu, musela jsem. Ale jen jednou týdně, což se dalo zvládnout celkem v pohodě a šlo se u toho naplno věnovat škole. Což jsem vždy chtěla a pořád chci. nejradši bych se na práci vykašlala a naplno se věnovala studiu a měla co nejlepší známky... Bohužel, už to finančně nedávám. naši mi odmítají platit čím dál víc věcí, už ani na léky a vitamíny, které potřebuju mi nedávají peníze a máma někdy remcá, i když si vezmu z kuchyně jídlo... Že prý jsem vyžírka co jim všechno sní a že jídlo není zadarmo...Tak jsem si prostě musela najít ještě jednu brigádu...

No co, stejně v létě pracovat budu muset a to hodně, protože ve čtvrťáku se budu muset soustředit hlavně na maturu a na brigády nebude tolik času.

Takže ve středu budu chodit domů v 7 večer a ve čtvrtek až v 8, ostatní dny se dají, protože nemám tak dlouho školu... No nazdar.

Byl to blbej nápad taky v tom, že chodím na celkem časově náročnou školu....takže ze školy,hned na brigádu a pak domů, kde ještě musím dělat hafo věcí do školy....kdyby to tak šlo dál,tak školu začnu flákat a první místo u mě budou peníze...Tak ráda bych řekla NE. Tak ráda bych upřednostnila školu. Jenže to opravdu nejde. 

Kdybych neměla ty zatracený zdravotní problémy, tak to nějak zvládnu. Jenže už ted se cítím mizerně, furt se mi motá hlava, mám závratě a zimnici, o psychice nemluvě. To je poslední dobou ještě horší. jako na konci zimy vždycky.

Dneska ve škole jsem se musela hodně držet, abych od páté hodiny hystericky nebrečela. nebyl důvod, ale cítila jsem se tak mizerně a plačtivě, že jsem chtěla utéct... No a když jsi du dát domů věci a chcu letět hned na brigádu, ještě mi moje milá maminka stihne připomenout, jak jsem neschopná, že na to nemám a že bych měla jít kopat kanály, že jí stojím jen peníze ( max za bydlení a vodu a elektriku, protože jinak mi nic nedává)a starosti. 

Už jenom tohle denodenně poslouchat člověku na náladě moc nepřidá. Ach jo. Ted mě bolí v krku a hlava a místo abych si aspon na chvíli lehla musím jít dělat tunu věcí do školy. A zítra zas do školy a do práce...Musím to vydržet do konce tohohle školního roku, pak už snad bude líp.

A budu mít vlastní peníze na léky na imunitu a případně na jídlo a nebudu se muset doma doprošovat, což bude super a budu na sebe moct být pyšná, že si všecko zvládnu pokrýt úplně sama i při studiu. Ta brigáda je hodně dobře placená, 100kč/h.

Te... takhle pozitivní přístup nemám, pravda je taková, že to fyzicky ani psychicky nezvládám. Vím, že jsou lidi, kteří si stejně jako já musejí při škole vydělávat a vše si táhnout sami a není jich zrovna málo, ale já to prostě psychicky nedávám, moje narušená hlava mi prostě nedovolí to brát s klidem, ne. Budu si z toho jen dělat další a další nervy a dál se propadat do stavu, že tu školu už nebudu dávat ani tak... jako dnes a včera.

Prostě ta šílená panika, která mi nedovolí se ani na chvíli soustředit, nedovolí mi poslouchat výklad a zapisovat, jen se třást, sedět jako prkno a držet se, abych neutekla a nezačala zběsile pobíhat po škole a křičet. ( což by ve škole opravdu nebylo dobrý).

Kéž by se před tím vším dalo utéct, schovat se aspoň na chvíli a aspon chvilku moct být v klidu :(

Komentáře

Lucy Lupinová(Bradavice)

Vôbec ti nezávidím, ja mám už od minulého roka strašnú trému zo strednej. A to som len v siedmom... ale čas letí jak sviňa. Neviem, čo máš za rodičov, veď si ešte školopovinná osoba, mali by ťa ešte živiť a posielať ti peniaze! Viem, že už si dospelá samostatná osoba, ale podľa mňa by ti rodičia mali ponúknuť "úkryt" aj keď budeš mať... štyridsať. smajl Pôvodne som napísala sedemdesiat, ale pšt... nikto si nič nevšimol, dúfam? smajl

Lucy LupinováTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Clawdeen77VIP(ANIME!)

Rodiče mají vůči tobě výživovou povinnost až do ukončení tvých studií...
Tohle nemůže být normální.
No, přeju hodně štěstí.

Clawdeen77To se mi líbí +3 To se mi nelíbí

PsychoušekVIP(Sword Art Online)

Clawdeen77: jooo vyživovací povinnost to bych se musela soudit. To jsem jí řekla jednou a začala vyhrožovat že když mě zabije a dobře zakope že se jí stejně nic nestane. vím , že na to madam nemá, ale já se hádat nebudu.
už tolik let se snažím, aby u nás doma bylo všecko dobrý aby se naše vztahy napravily...ale už na to nemám sílu. je to prostě zlá arogantní histerka která si na mě vylívá všecky svoje mindráky. Smířila jsme se s tím. ta ženská není moje máma je to moje rodička...Dala mi život za to jí budu vždycky vděčná, ale to je tak vše. Jde mi jen o to nějak dodělat střední a vypadnout. Už nemám sílu to dál táhnout a ani to nejde, dkyž nechce, nikoho nemůžu do ničeho nutit a mámu už vůbec ne. Snažím se jí vyhýbat, protože kdykoli se objevím v jejím zorném poli sesype se na mě hromada nadávek jak mě všichni nenávidí jak jsem zbytečná hnusná hloupá, manipulativní mrcha a jak mě nenávidí a jak mi zničí život... klidně 6x denně... takže od ní radši nic nechcu jen to aby mě tu ještě ten rok a půl nechala bydlet

PsychoušekTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Butterfly340VIP(Imagination☆)

Znám lidi, kteří ještě chodí na základku a normálně mají po škole brigádu. I když je pravda, že to dělají proto, aby měli ke kapesnému ještě nějaký peníze. Upřímně, sama uvažuji o tom, že si už v květnu, až už bude dávno po přijímačkách, najdu brigádu. Jestli bych se ale pak dostala na gympl, tak tam už bych to nedávala a musela s brigádou skončitsmajl

Každopádně, je mi líto tvé situace, ale snad to zvládnešsmajl

Butterfly340To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.