Psychopatíkův Blog :33

Slovo - silnější než nůž

Co je největší zbraň na světě? Co vás spálí víc než oheň? Co vás může bodnout silněji, než nůž?

Slovo.

Je to tak. Lidé si často neuvědomují, jak moc může pouhé slovo nebo poznámka druhému ublížit. jak moc ho může zdánlivě nevinná poznámka vyvést z míry. Co všechno za škodu může napáchat a na jak dlouho se zahnízdí a zůstane. Pár pouhých slov může ublížit tak, že může i zabít... Nebo natropit vážně pěknou škodu.Způsobit mindrák, fobii nebo z někoho udělá úplného blázna a donutí ho dělat věci, které by jinak nedělal...

O tom jsem se dnes přesvědčila ve škole...Jedna hnusná poznámka na mou osobu. Jen pár slov. Nejen, že mi vehnaly slzy do očí, ale zlomily mě v tom, co už tak je pro mě velký problém. Možná to tak nevypadá, možná vypadám sebevědomě, ale následkem každodenního urážení doma a taky shazováním od bývalého partnera mám.. řekněme velký problém se svým vzhledem. Pravdou je, že se na sebe nedokážu přímo dívat do zrcadla, jenom do očí, na obličej nebo na tělo ne...Což není až tak ojedinělé, tenhle mindrák má víc lidí, spousta lidí přijde samo sobě děsně ošklivých a nemůžou se na sebe ani dívat. A vlastně to celé zní jako malichernost, co vzhled? Když si třeba někdo myslí, že jsem úplně hloupá, je to ještě mnohem horší...

Ale i tak zabolela poznámka ohledně toho, jak jsem ošklivá a jak se mě každý musí leknou... Jasně... co je mi po tom co si myslí nějaká náhodná holka, která navíc sama ( dle mého názoru, pro někoho jiného může být ta nejkrásnější na světě) veškerou krásu světa nepobrala.

Co je mi po jejím názoru? Navíc dkdyž člověk, kterého miluju mi říká, jak jsem krásná a stejně tak lidi v naší komunitě, kteří mají stejný vkus jako já...

Ale prostě to bolelo. Sama nechápu, proč tak moc. Nebylo to proto, že mě tak shodila před pár dalšími. Vím, že na tom nezáleží, co si zrovna ona myslí. Tak se zrovna někomu nelíbím, no a? Nikdo se nelíbí všem, co je mi vlastně potom? Nevím... Možná už to na mě prostě padá, spolu s tím, co se furt děje doma atd. 

Ale vzalo mě to. Sama nechápu proč, to mám opravdu tak nízký sebevědomí? To jsem opravdu tak zamindrákovaná? Nebo prostě jen tolik citlivá? 

Ne. nemyslím si, že by to bylo to. To totiž nebylo všechno, co řekla. Možná mě tak bolí, že zastává názor, že krásná je jenom holka, která je blond, štíhlá a oblečená jako princezna. že žádná jiná být krásná nemůže. Obecně se říká, že tenhle postoj má v naší společnosti víc lidí, ale to není pravda. Co vím, tak tenhle postoj zastávají obvykle hloupé holky do 16ti let a nebo chlapi, co se s nimi chtějí jen vyspat.

Neříkám, že blondýnky, co jsou takové ty typycké krásky nejsou hezké. Jsou. ale stejně tak může být krásná i žena, která tohle všechno nesplnuje. A na rovinu, kdybysme všechny byly jen tipický sexy blondýny, tak by jsme se z toho pomátli XD  Nemůžem všichni vypadat stejně. 

Ano... to je asi to, co mě tak dostalo. Měla bych se na to vykašlat.. ale nejde to, pořád mě to nevím proč užírá a trápí. mrzí mě, že to řekla. Ne že si to myslí, to jí samozřejmě neberu, at si o mě klidně myslí, že jsem hnusné strašidlo, ale že byla natolik necitlivá, že mi to vpálila hned z rána do xichtu, když jsem se jí na to navíc ani neptala. Vlastně jsem jí šla nabídnout pomoc...A místo ,,ne děkuji" jsem si vyslechla to, jak jsem ošklivá a že by se mě každý leknul. Navíc od jiné spolužačky vím, že to nejdednou vykládala někomu za mými zády. No aspon to teda už není pomlouvání, když mi to řekla do očí...


Nicméně pravdou je to, co jsem psala na začátku. Slovo může strašně ublížit. Obyčejná poznámka nenapravitelně zranit. Lidé si to neuvědomují, protože si často ani neuvědomují, co říkají. A hlavně... neví, co ten člověk zrovna prožívá. Co mu bylo kdy v minulosti řečeno. Co se mu kdy stalo. Nebo jak zrovna na tohle bude reagovat. A hlavně... je to nezajímá. Co jim je po citech někoho dalšího... 

Slovo je silná zbraň. A jako každá zbraň, v nepovolaných rukách může zapříčinit katastrofu....Stejně jako v dobrých rukou může lecos napravit a zachránit. nepodceňovala bych sílu slova    



Komentáře

valentinka11(Poradna pro holky)

Slovo je silnejšie než najostrejší meč či nôž, to je pravda. Pred mečom či nožom môže človek uhnúť a ak ho aj zasiahne, rany sa zahoja a jazvy časom vyblednú. No to čo spôsobí slovo zostane navždy. Prepichne človeka tak ako to meč nikdy neurobí, spôsobí bolesť tisíckrát horšiu než fyzickú. Pred slovom človek neuhne a myšlienok a spomienok naň sa nezbaví. Nikdy.
Stačí veta, stačí slovo. Potom už len pohľad.
Sranda, že ak niekto povie, že ho šikanujú v škole a ukáže im modriny, je z toho šialenstvo. No ak spomenie, že si tam prežil psychické peklo, väčšina iba mykne plecom "No a čo, veď oni to tak určite nemysleli, len si to zle pochopila." Ach áno, ono sa to dá pochopiť aj inak?
A krása? Tá fyzická raz pominie, svaly ochabnú, koža zvráskavie, vlasy zošedivejú a kto sa potom bude pozerať na to či bola daná osoba v mladosti štíhla, vyšportovaná, či mala pekné vlasy alebo niečo podobné? Pre všetkých to bude už len starý človek a budú ho súdiť podľa toho ako sa k nim správa. Pekný nie je ten kto má neviem akú krásu navonok ale vnútri. Dobre, nebudeme hovoriť o extrémoch ako obezita či bezdomovec... a každý má právo obliekať sa tak ako chce. Vyznávať to čo chce ak tým neubližuje iným. A byť sám sebou.
Obyčajná poznámka či slovo vie človeku pokojne aj zničiť život. No vie ho aj povzbudiť keď sa cíti slabo. Je to dvojsečná zbraň- ničí ale aj lieči.
A áno, čo niekoho po citoch iných? Veď sú to iba handry a špiny, prípadne ovce. Veď čo, že niekomu inému ubližujem, že ho to bolí. To je fuk. Hlavne, že sa JA mám dobre.
Dobre, rozpísala som sa asi až príliš...

valentinka11To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Kylu(EMO-GIRLS)

Krásně jsi napsala něco, co simálokdo uvědomí. Taky se mi zrovna včera stalo něco, co napáchalo velké škody a to to byla jen jediná věta. Proto chci dodat, že i lidi, co tě znají celý tvůj život ti dokáží ublížit nenávratným způsobem.

KyluTo se mi líbí +2 To se mi nelíbí

bára111VIP(✎ Svet kreslenia a maľova...)

Kamarádka si ze mě někdy udělá srandu s tím že jsem ošklivá..Už několikrát mi do obličeje vpálila to že jsem hnusná, ale nemyslela to zle.. Jen jsme se o něčem bavili a jí napadlo mi říct že jsem hnusná já. Brala bych to jako srandu, kdybych jí na očích neviděla takovou upřímnost.. Do teď si pamatuju jeden moment kdy mi řekla něco hnusnýho a já jsem se málem rozbrečela. Viděla jsem na ní že jí to je líto, ale taky v jejím polhedu bylo něco jako opovrženost ? Asi.. Ona totiž vždycky když si myslí že má pravdu, nebo že se myslí že je lepší jak někdo jiný, tak jakoby nadzvedne nos a pokrčí obočí. A tohle v jsem na ní taky viděla.. Zároveň jí bylo líto co řekla, ale ten její nos a to obočí mě přesvědčilo o tom že to myslela vážně i když to řekla jako "vtip".

Ani nevím proč jsem to napsala, možná jsem si jenom chtěla vylít srdíčko smajl

bára111To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

PsychoušekVIP(Sword Art Online)

bára111: jen vylívej... jasně tohle zabolí každou dívku ( i kluka může) ale neber to tak, je to jen její názor pro sto jiných lidí můžeš být ta nejkrásnější. To je na kráse to nejlepší. Že je relativní

PsychoušekTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.